MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zbieramy na laptop dla Adriana

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2013-01-20 11:39:47 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Kochani

Pamietacie zapewne temat o Adrianku

Apel o pomoc

Jego mama zwrocila sie z zapytaniem czy ktos nie ma jakiegos uzywanego laptopa , ktorego moglby oddac chlopcu

Cytat:

Witajcie kochani wiem że mi dużo pomogliście i bardzo Wam z Adriankiem dziękuje to były cudowne święta jesteście cudownymi osobami o ogromnych sercach, jednak mam do was ogromną prośbę

Jak już wiecie Adrian choruje na postępujący zanik mięśni i już prawie dwa lata leży i jest mu ciężko, jego całym życiem jest granie na laptopie jego nazwa to Toshiba A 300 jednak ciężko wchodzą gry i już mu praktycznie pada.

Nie chodzi mi o laptop przystosowany typowo do gier bo to kosztuje majątek chodzi mi jedynie o to czy ktoś by miał trochę lepszy laptop niż jak wspomniałam Toshiba A 300 podarować Adriankowi żeby mógł grać ,jakiś używany bo komputera niestety nie da rady jeśli by dało radę byłabym bardzo wdzięczna może ktoś ma

Dlugo zastanawialam sie czy otworzyc ten temat i byc moze bym go nie otwierala bo wiem jakie jest nastawienie ludzi .Nie raz juz uslyszalam na privie , ze nie sa to potrzeby z tzw niezbednych.
Ja wiem , ze pomogliscie duzo .Chlopiec uzyskal niezbedna pomoc w postaci pampersow czy opatrunkow.Dostali tez zywnosc.
Nie samym chlebem jednak czlowiek zyje.
Dzien za dniem boryka sie z wielkim bolem , jego jedyna radoscia jest granie w gry.Pomaga mu to oderwac sie od cierpien i choc na chwile zapomniec.Nowy laptop rowniez to mozliwosc kontaktu ze znajomymi czyli okno na swiat.

Do otworzenia tematu zmobilizowal mnie Marek , ktory napisal do mnie , ze on postara sie wylozyc znaczna czesc kwoty i moze uda sie reszte uzbierac , bo tak bardzo mu zalezy zeby chlopiec mial tego laptopa.

Kwota nam potrzebna to okolo 500 funtow. Na chwile obecna juz mamy 370 . Tak naprawde niewiele nam zostalo , dlatego otworzylam ten temat , tylko 130 f do uzbierania .
Tak niewiele a moze sprawic temu chlopcu tyle szczescia

wplaty:
Mark59-250 f
4ary -50 f
Tola -50 f
Efka -20 f
----------------------
370 f

Chetnym podaje mojego paypala
koneffka1@googlemail.com

tu link to laptopa jaki chcemy kupic

http://www.oleole.pl/laptopy-i-netbooki/hp-pavilion-g6-2260sw-w8.bhtml?from=ceneo

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2013-01-20 13:06:30 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Miejmy nadzieje, ze znajdzie sie pare osob dobrej woli.

Komputer dla Adriana, i oglnie osob w jego kondycji, to taka podstawowa sprawa jak buty i kurtka dla innych, ktorzy maja mozliwosci fizyczne wyjsc z domu, a potrzebowali pomocy (ktora uzytkownicy chetnie udzielili) w postaci tych podstawowych produktow.

Laptop, bo jak rozumiem miejsca na stacjonarny, tradycyjny komputer nie ma, bo priorytet wokol przejmuja sprzety medyczne, jest jego jedynym osobistym laczem ze swiatem zewnetrznym, i jedynym zrodlem stymulacji.

Adrian ma na tyle determinacji, zeby zmagac sie z przeciwienstwem losu, zeby uzywac jednej bardziej sprawnej reki. Zapewne znajda sie osoby, ktore wespra jego determinacje.
Ada

Do góry stronyOffline

4ary

Post #3 Ocena: 0

2013-01-20 14:17:35 (12 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Mysle ,ze nie bedzie problemu i juz w lutym Adrian bedzie klikal na nowym laptopie. Podany w linku model laptopa to propozycja od Adriana. Zobaczymy jeszcze ile uda sie zebrac i co za te pieniadze zaoferuje sprzedawca. Plan jest taki aby zakupic sprzet w okolicy miejsca zamieszkania chlopaka w Polsce. Kontaktowalismy sie juz z jednym ze sklepow duzej sieci. W poniedzialek bedziemy dzwonic do dzialu marketingu tej firmi i sprobujemy wynegocjowac jakis rabat oraz techniczne wsparcie w domu Adriana.Co wyjdzie z negocjacji , czas pokaze.
Up do gory *BRAVO*
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2013-01-20 14:44:30 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

370 f +
10 f Fisolka
10 f K.J
--------------------
390 f

dziekuje bardzo
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

KAWA

Post #5 Ocena: 0

2013-01-20 14:59:24 (12 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

Poszlo :) mam nadzieje ze szybko uda wam sie uzbierac cala kwote ;)

Do góry stronyOffline

pablo_picasso

Post #6 Ocena: 0

2013-01-20 15:19:06 (12 lat temu)

pablo_picasso

Mężczyzna

Z nami od: 17-01-2013

poszło i ode mnie co nie co ;-)

Pozdrawiam i Powodzenia życzę

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2013-01-20 15:31:16 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

LUDZIE !!! Zaszaleliscie :-]

390 f +
20 f Picasso
50 f Kawa
130 f Anonim
-------------------------
590 f

Nie wiem jak Wam dziekowac *YAHOO*

Jutro dzwonimy do sklepu .Zobaczymy co nam powiedza i bedziemy dzialac *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

KAWA

Post #8 Ocena: 0

2013-01-20 15:32:21 (12 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

SUPER :)

Do góry stronyOffline

pablo_picasso

Post #9 Ocena: 0

2013-01-20 15:33:07 (12 lat temu)

pablo_picasso

Mężczyzna

Z nami od: 17-01-2013

Efka, nie musisz dziękować, wystarczy że jesteś i robisz to co robisz ;-)

to raczej my powinniśmy dziękować Tobie

[ Ostatnio edytowany przez: pablo_picasso 20-01-2013 15:37 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2013-01-20 15:38:22 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

moge uzyskac rabat w sklepie X-kom 8-)

Do góry stronyOffline