MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samotna mama szuka innej mamy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Elltra

Post #1 Ocena: 0

2012-06-09 09:47:28 (13 lat temu)

Elltra

Kobieta

Z nami od: 29-09-2008

Witam wszystkich,

Zapewne jak się domyślacie skoro tu piszę potrzebuję pomocy. Otóż zostałam sama z dwójką dzieci, syn lat 8 i córka 2,5 roku. Po jedenastu latach związku mam dość życia z alkoholikiem. Nie będę sie tu na tym rozwodzić bo że nie mam na to siły a dwa niczego to nie zmieni.
Pracuję na pełny etat i mam mieszkanie z House Asoctiation. Nie potrzebuję więc pomocy finansowej, bo sama daję radę. Nie miej jednak do przed wczoraj moje dzieci podczas mojej pracy były z tatą, dziś jestem na urlopie ale nie mogę być na nim wiecznie. Mój tata zgodził mi się pomóc lecz on mieszka na stałe w Polsce zatem i ta pomoc też ma swoje granice.

Szukam mamy z dziećmi, z okolic Bushey lub Watfrod, która chętnie podjęłaby pracę a nie może bo ma podobny problem co zrobić z dziećmi. Pomogłabym takiej osobie dzieląc się opieką nad naszymi pociechami. Jestem bardzo faja osobą i pomimo mojej sytuacji życiowej nie jestem sfrustrowaną kobietą, która nie widzi przed sobą przyszłości. Pracę mam dobrą z bardzo wyrozumiałym kierownictwem i perspektywy na awans w przyszłości więc nie chciałabym jej stracić, tym bardziej że teraz wszystko zostało na mojej głowie. Mówię biegle po angielsku potrafiłabym pomóc dzieciom w lekcjach. Moje dzieci też nie należą do rozwydrzonych i nie przysporzą problemów. W zasadzie mój syn doskonale potrafi opiekować się siostrą, nie miej jednak ma tylko 8 lat!

Chciałabym również nawiązać kontakt z osobami o podobnym problemie. Zawsze razem raźniej, nieprawdaż? Kiedyś uczęszczałam w Londynie na spotkania dla rodzin osób uzależnionych od alkoholu i wiem, że takie wparcie jest bardzo potrzebne nawet jeśli nam się wydaje że wszystko jest już ok. Nigdy nie jest ok, bo nadal czujemy. W moim przypadku teraz jest to ogromny żal. Na szczęście moje cudowne dzieci są dla mnie wparciem i ja chcę im dać najlepsze wsparcie na jakie mnie stać.
Pozdrawiam
Ela

[ Ostatnio edytowany przez: Elltra 09-06-2012 10:47 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-06-09 10:44:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-06-09 10:50:40 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-06-09 11:24:29 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kalamutka

Post #5 Ocena: 0

2012-06-09 11:45:06 (13 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Cytat:

2012-06-09 09:47:28, Elltra napisał(a):
Witam wszystkich,

Zapewne jak się domyślacie skoro tu piszę potrzebuję pomocy. Otóż zostałam sama z dwójką dzieci, syn lat 8 i córka 2,5 roku. Po jedenastu latach związku mam dość życia z alkoholikiem. Nie będę sie tu na tym rozwodzić bo że nie mam na to siły a dwa niczego to nie zmieni.
Pracuję na pełny etat i mam mieszkanie z House Asoctiation. Nie potrzebuję więc pomocy finansowej, bo sama daję radę. Nie miej jednak do przed wczoraj moje dzieci podczas mojej pracy były z tatą, dziś jestem na urlopie ale nie mogę być na nim wiecznie. Mój tata zgodził mi się pomóc lecz on mieszka na stałe w Polsce zatem i ta pomoc też ma swoje granice.

Szukam mamy z dziećmi, z okolic Bushey lub Watfrod, która chętnie podjęłaby pracę a nie może bo ma podobny problem co zrobić z dziećmi. Pomogłabym takiej osobie dzieląc się opieką nad naszymi pociechami. Jestem bardzo faja osobą i pomimo mojej sytuacji życiowej nie jestem sfrustrowaną kobietą, która nie widzi przed sobą przyszłości. Pracę mam dobrą z bardzo wyrozumiałym kierownictwem i perspektywy na awans w przyszłości więc nie chciałabym jej stracić, tym bardziej że teraz wszystko zostało na mojej głowie. Mówię biegle po angielsku potrafiłabym pomóc dzieciom w lekcjach. Moje dzieci też nie należą do rozwydrzonych i nie przysporzą problemów. W zasadzie mój syn doskonale potrafi opiekować się siostrą, nie miej jednak ma tylko 8 lat!

Chciałabym również nawiązać kontakt z osobami o podobnym problemie. Zawsze razem raźniej, nieprawdaż? Kiedyś uczęszczałam w Londynie na spotkania dla rodzin osób uzależnionych od alkoholu i wiem, że takie wparcie jest bardzo potrzebne nawet jeśli nam się wydaje że wszystko jest już ok. Nigdy nie jest ok, bo nadal czujemy. W moim przypadku teraz jest to ogromny żal. Na szczęście moje cudowne dzieci są dla mnie wparciem i ja chcę im dać najlepsze wsparcie na jakie mnie stać.
Pozdrawiam
Ela

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Elltra</i> 09-06-2012 10:47 ]

niestety dzieli nas 200 mil bo chetnie bym Ci pomogła w opiece,jestem mama 3 letniego chlopca i przez kilka miesiecy mam czas.Tak na przyszlosc jesli ktos bedzie w sytuacji podbramkowej w mojej okolicy to pomoge:)

Do góry stronyOffline

effimd

Post #6 Ocena: 0

2012-06-09 12:42:35 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Pomysl dobry,ale nalezy wziac pod uwage to,ze dziecmi przyjaciol mozna zajac sie dwie godziny dziennie,nie biorac za to wynagrodzenia lub tzw.children swap(ktos nam pilnuje dzieci my komus regularnie).Kiedys opisywano sprawe gdy dwie przyjaciolki majac prace na rozne zmiany wymienialy sie opieka nad swoimi dziecmi,poniosly jakies konsekwencje.Wydaje sie to byc absurdalne dla nas,ale no wlasnie,trzeba by sprawdzic przepisy dotyczace tego tematu.
Tak czy inaczej powodzenia:-)

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #7 Ocena: 0

2012-06-09 14:36:45 (13 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Effimd ... mozna zajmowac sie dziecmi nie biorac za to zadnego wynagrodzenia (chodzi o to aby nie bylo wymiany pieniedzy ani zadnych bonow)w zamian za usluge np naprawienie samochodu, pralki czy opieke nad dziecmi w zamian. Wiecej tutaj http://www.ofsted.gov.uk/resources/factsheet-childcare-childminding-between-friends/

Problem w przypadku takiego ukladu moze byc duzy, bo skoro to jest tylko z dobrej woli, na wymiane kolezanka moze sie rozmyslic i mama zostanie na lodzie bez opieki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

meg1969

Post #8 Ocena: 0

2012-06-09 14:51:00 (13 lat temu)

meg1969

Kobieta

Z nami od: 19-12-2011

witam tez jestem samotna matka i pracuje mam dwoje dzieci jeden ma 5 lat a drugi 13 lat ale niestety mieszkam w HEREFORDZIE

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-06-09 17:08:04 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Elltra

Post #10 Ocena: 0

2012-06-09 20:02:19 (13 lat temu)

Elltra

Kobieta

Z nami od: 29-09-2008

Bardzo Wam dziękuję za rady te tutaj i na priva. Kilka osób się odezwało widziałam właśnie. Każdemu odpiszę jak szybko będzie to możliwe.

Czytam intensywnie forum o podobnej tematyce od wczoraj i wiem, że jest sporo osób w potrzebie jak ja, niestety lokalizacja nam nie sprzyja. :)
Nie mniej jednak sądzę, że w końcu każdemu z nas rozwiązanie się znajdzie.

Dzisiaj jeszcze jestem trochę rozbita emocjonalnie i zapewne będę przez kilka następnych tygodni lub miesięcy lecz z każdym dniem będzie lepiej. Nie poddaję się, staram się szukać pozytywnych skutków tej sytuacji nie rozdrapując ran.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,