MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Apel o pomoc dla Agnieszki i jej synka

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2012-06-05 17:45:13 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Moi drodzy

To kolejny raz ja z prosba o pomoc dla Agnieszki. Zaraz przedstawie Wam jej historie. Ufam , ze choc w minimalnym stopniu uda sie pomoc jej i jej malemu synkowi . Nigdy nie zawiedliscie .Mam nadzieje , ze i tym razem cos sie uda zrobic.

Akcja Gabrys jest w drobnych detalach zapieta na ostatni guzik, tylko czekac na przyjazd chlopca z mama , nie widze wiec przeszkod by juz teraz podzielic sie z Wami ta historia.

Natrafilam na nia dzieki osobie , ktora nie raz pomagala mi przy rozmaitych akcjach forumowych Anna-777. Agnieszka jest podopieczna stwarzyszenia Bez sladu ktore prowadzi Anna.

A oto i historia :

Historia Andrzeja i Agnieszki jakich wiele. Poznali się, pokochali, wzięli ślub. Wkrótce na świat miało przyjść ich upragnione dziecko. Żadne znaki na niebie i ziemi nie wskazywały na to co za chwilę się stanie. Andzrej nie chciał iść do pracy. Zaniepokoiło to trochę żonę, ale nie na tyle by przeczuwać, że coś jest nie tak. Wyszedł z domu 27 października 2011 roku gdy ona była już w końcówce ciąży. Później zaczął się koszmar , który trwa do dziś. Najpierw niedowierzanie,że na pewno zaraz wróci. Później strach.Niemożliwe, aby ktoś rozpłynął się w powietrzu i z dnia na dzień odszedł. Agnieszka zgłosiła zaginięcie męża na policję. Prawdopodobnie był on legitymowany przez straż graniczną, nie ma na to żadnych dowodów. Policja zaniechała poszukiwań. Żona zaginionego nie dała jednak za wygraną i uparcie dążyła do tego, aby znowu przyjęto zgłoszenie.Udało się. Zaczęła się jej żmudna i długa wycieczka po komisariatach. W połowie kwietnia ktoś z ich wspólnego konta wypłacił kilkaset złotych. Niestety i w tym wypadku do dziś nie udało ustalić się kto je pobrał.Tak samo jak nieznane są miejsca logowania telefonu, choć policja wszystkie dane posiada. Później poszukiwaniem zaginionego zajął się pseudo detektyw.Pobrał zaliczkę na swoje działania i niestety na tym praca jego się zakończyła. Nie ustalili nic co pomogłoby w ustaleniu miejsca zaginionegoAndrzeja . W międzyczasie na świecie pojawił się upragniony synek Kacperek. Niestety Andrzej nigdy go nie widział. Sytuacja w jakiej znajduje się Agnieszka jest dramatyczna. W tej chwili zaczyna brakować jej środków na podstawowe potrzeby. Auto wzięte na kredyt przez zaginonego zostanie lada dzień zlicytowane przez komornika.Kobieta zalega również z ratami za mieszkanie.Agnieszka pracuje ale od stycznia bardzo słabo zarabia.Zwracamy się do ludzi dobrej o doraźną pomoc dla kobiety i jej dziecka.(Agnieszce bardziej zależy na pomocy dla jej synka,ubranka w rozmiarze od 78 w górę,środki higieniczne dla małego i kaszki ryżowe,ona chce zarabiać i ma nadzieję,że jej się uda,ale póki nie odnaleziono Andrzeja ,to tak naprawdę jest w zawieszeniu i czasami się załamuje,na szczęście jest mały Kacperek,który daje jej radość). Do korzystania z pomocy społecznej nie kwalifikuje się,bo przekracza kryterium dochodowe,tak samo w kwestii zasiłku rodzinnego. Nie moze sie starac o alimenty poniewaz jest za wczesnie na uznanie go za zmarlego tym bardziej,że ktoś na terenie warszawy wypłacał z jego konta pieniądze i to z takiego bankomatu,gdzie nie ma monitoringu,to było dwa miesiące temu.

Potrzebowalibysmy ubranek dla malego , jakich srodkow higienicznych , kaszek .Moze udaloby sie zakupic troche zywnosci .

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-06-05 17:51:26 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Efka rozmiar 78 to jaki jest?

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2012-06-05 17:56:05 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-05 17:51:26, Dwunasty napisał(a):
Efka rozmiar 78 to jaki jest?

Pytaj bezdzietnej ;-) mam podane od 78 cm wzwyz.Chodzi pewnie o wzrost malucha , maly ma 7 miesiecy. Czyli potrzebujemy ubranek na 7 mies i wzwyz.Ja pozniej sprawdze czy sama czegos nie mam z rzeczy co poprzysylali forumowicze.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #4 Ocena: 0

2012-06-05 19:15:15 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

up
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #5 Ocena: 0

2012-06-05 19:50:25 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

up
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2012-06-05 19:54:53 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-05 19:50:25, Sawanna napisał(a):
up

masz priva ;-)

Ja przeszukalam swoja szafe i znalazlam ubranka dla chlopca ,nieduzo ale lepszy rydz jak nic ;-)

Ktos mnie pytal na priv o pay pala

koneffka1@googlemail.com

Do góry stronyOffline

zeluchna

Post #7 Ocena: 0

2012-06-05 20:03:12 (13 lat temu)

zeluchna

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Mam male pytanie nawet jakbym dala rade pokupowac kaszki itp jak i gdzie ktos to odbierze?? czy bardziej jednak liczycie na przeslanie poczta ??? ewentualnie moge postarac sie o ciuszki od kolezanki no ja mam male ciuszki ale na dziewczynke ale zawsze moge sie dogadac zjedna znajoma :) tylko dajcie mi znac jak bedzie z odbiorem :)
.....

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-06-05 20:05:18 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2012-06-05 20:05:45 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Ja z trochę innej beczki, czy pani Agnieszka zgłosiła się do fundacji Itaka? I ciekawi mnie dlaczego nieznane są miejsca logowania telefonu, czy policja nie chce udostępnic danych rodzinie? Co do alimentów, to dlaczego konieczne jest uznanie ojca za zmarłego?

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2012-06-05 20:11:07 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-05 20:05:18, Pigula75 napisał(a):
Ewa, rozumiem, ze to co sie ma , mozna poslac Tobie!

Wplaty:
10 f -koneffka
5 f -Magic

15 f

dzieki

Rzeczy mozna wyslac do mnie lub bezposrednio do Agnieszki do Polski( adres tylko na priv ) , niestey obie opcje wiaza sie z kosztami pokrycia przesylki

Rzeczy moge ewentulanie odebrac z Derby lub beda jeszcze zbierane prawdopodobnie w Doncaster . Niestety nie jestem w stanie podjechac w inne miejsca.Czasem jeden z forumowiczow moze je odebrac ale duzo zalezy w jakiej czesci Anglii akurat pracuje i czy bedzie mu po drodze.
W wiekszosci przypadkow najlepszym wyjsciem jest drobna wplata na paypal , wtedy ja dokonuje zakupow i zalatwiam darmowy transport do Polski.

Wybor najlepszej z opcji nalezy do Was ;-)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,