MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukiwani dawcy szpiku dla chorego dziecka....

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 4 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-05-31 16:43:26 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MerryPoppins

Post #2 Ocena: 0

2012-05-31 17:07:26 (13 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

zarejestrowałam sie, teraz bede czekać jak rozpatrza ta aplikacje i czy przyslą na próbke krwi.aż samopoczucie inne
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-05-31 17:14:12 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

annussia

Post #4 Ocena: 0

2012-05-31 17:35:30 (13 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

takze dokonalam rejestracjii.

Nmawiam wszystkich!

UP UP UP
bla bla bla...

Do góry stronyOffline

Argosman

Post #5 Ocena: 0

2012-05-31 17:48:19 (13 lat temu)

Argosman

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

W przyszly piątek idę po raz kolejny oddac krew, to wtedy się zarejestruję. Mam nadzieję, że zrozumieją o co mi chodzi. Czy lepiej zrobić to jak najszyciej?
Serce się kroi patrząc na taką kruszynkę, a można jej uratować życie. ehh
Zrobię coś dobrego w piątek, a nasze chopaki za to zrobią coś dobrego dla nas... :-)

Aha.
Może przydalaby się jakaś akcja informacyjna tutaj. Może ludzie nie są świadomi, że niczym nie ryzykują i u zdrowego czlowieka szpik odtwarza się po 2-3 tygodniach.

[ Ostatnio edytowany przez: Argosman 31-05-2012 17:49 ]

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2012-05-31 17:52:44 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Czy rejestracja na tej stronie, jest rownoznaczna z zaistnieniem w ogolnej bazie danych dawcow szpiku w UK ?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2012-05-31 17:58:47 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2012-05-31 18:54:50 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Nie zweryfikują.
Prawdopodobnie nie jesteś zarejestrowana. Gdzieś "ugrzęzło"
Dlatego każda fundacja-bank prosi,by tylko RAZ rejestrować się.
Musza Ci przebadać albo śline albo krew,bo na jakiej podstawie stwierdzą,że możesz zostac potencjalnym dawcą?
Ja jestem zarejestrowana w Anthony Nolan.
Moja slinę czyli DNA przebadali na części pierwsze.
Jesli ktoś jest zarejestrowany w NHS,to wystarczy.
czasem można równiez iść do GP i po prostu wypełnić papierki,pobrać krew i to wszystko.

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #9 Ocena: 0

2012-05-31 19:03:13 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2012-05-31 17:48:19, Argosman napisał(a):
Może przydalaby się jakaś akcja informacyjna tutaj. Może ludzie nie są świadomi, że niczym nie ryzykują i u zdrowego czlowieka szpik odtwarza się po 2-3 tygodniach.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Argosman</i> 31-05-2012 17:49 ]

Oczywiście, żeby się przydało! Jutro na podstawie Waszych informacji i tego co na stronie banku dawców przygotuję krótkie info na MW i do naszego poradnika. Będę Was prosić o ewentualne uwagi i uzupełnienia.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2012-05-31 19:07:39 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2012-05-31 17:52:44, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Czy rejestracja na tej stronie, jest rownoznaczna z zaistnieniem w ogolnej bazie danych dawcow szpiku w UK ?

Nie tylko w UK ale w całej Europie.
pamiętam,że gdy wypełniałam kwestionariusz,to pojawiło sie pytanie z jakiej części Europy jestem. Wiadomo,że my z centralnej Europy mamy większe prawdopodobienstwo oddania szpiku wśród swoich czyli NIemcy,Polska,Słowacja niz komus z Turcji czy Hiszpanii.
Mamy podobne DNA.

Pamiętajcie jedynie,by nie dac sie ponieśc emocjom. Gdy nagle dostaniecie telefon z pytaniem czy w dalszym ciągu deklarujesz chęc oddania szpiku,nagle wycofamy się.Albo też gdy ponownie zaczną nas badać,pobierac krew,robić zastrzyki z hormonem wzrostu.
Komuś odbieramy nadzieję na życie.
mamy do wyboru albo ślina-pojemnik był cienki i podłużny jak cienka strzykawka.W środku był niebieski płyn.Po oddaniu próbki śliny(zaznaczona kreska,gdzie jest limit)musiałam to dokładnie wymieszać,włozyc do woreczka,zakleic,do koperty i wysłac szybciutko.
Przed oddaniem śliny na 2godz przed nie wolno spozywać pokarmów,rzuć gumy ani pić.
Albo oddajemy krew.
Dlatego dokładnie przemyślcie to.Ja nosiłam się z tym zamiarem ponad rok.Czytałam dokładnie,oglądałam filmiki itd.
Jestem z siebie dumna.
I jeszcze jedno.Wiele razy słyszałam,że szpik pobierają w kręgosłupa i to "na żywca"-dlatego tak mało dawców jest.
Szpik kostny jest pobierany z krwi obwodowej.
Drugi sposób,to pobranie pod narkozą z biodra.Zabieg trwa ok 40min(z narkozą),jednak odchodzi się od tego sposobu.W skrajnych przypadkach zdarza sie i to.Dlatego bądźcie tego świadomi.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,