MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z sąsiadem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

smialo

Post #1 Ocena: 0

2012-04-01 23:35:44 (13 lat temu)

smialo

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2008

witam
ponad pół roku temu kupiliśmy nasze wymarzone mieszkanie-dom,ogród normalna dzielnica.
Pierwszej nocy zrobiliśmy małe bbq, przyszło kilku znajomych śmialiśmy się,rozmawialiśmy, piliśmy piwo.normalka.Sąsiadowi za płotu nie podobało się, że rozmawiamy po polsku ( dodam, że była też nasza angielska przyjaciółka)powiedział kilka przykrych słów.Olałem to stwierdziłem, że to taka żółta kartka, później ktoś porysował mi auto, on nie on można tylko gdybać.
Od tego momentu spokój chyba dlatego, że była zima, kilka dni temu mój kochający sąsiad malował płot,bordowa farba była dosłownie wszędzie w odległości od płotu kilkadziesiąt cm, od ulicy poprzez trawnik aż po ogród, jednym słowem pomalował mi moja stronę.
I teraz do sedna sprawy, chciałem mu zwrócić uwagę gdy będzie to robił następnym razem niech mnie poinformuje,podłoże coś itp.aby nie robić syfu
Niestety nie dokończyłem zdania, jak sąsiadowi z "pyska" leciała piana,wyzywał mnie od najgorszych,obrażał,mówił że mnie zniszczy.Ewidentnie nie podoba mu się, że jestem polakiem.
Zgłosiłem to policji jutro mam z nimi spotkanie.
I nie wiem co dalej?
miał ktoś z Was podobny problem??!!
Martwię się trochę bo ten stary piernik,jest już na emeryturze i przesiaduje w domu gdy ja jestem w pracy nie chcę aby coś zrobił mi i mojej dziewczynie.
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2012-04-01 23:45:49 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Rasisci nie sa zwykli dawac sobie dyspenze od swoich pogladow na okres zimy, ale ...

Sprawa ogrodu i malowania, jak tak chcial zamanifestowac po pol roku, ze nie podoba mu sie narodowosc sasiada, to jest raczej glupota, i zgloszenie na policji powinno pomoc, miejmy nadzieje.

Policja zarejestruje twoje zgloszenie, pewnie udadza sie na rozmowe z sasiadem (jak ma na koncie inne podobne wyskoki, to moze bedzie z tego wieksza sprawa). Notuj i zglaszaj kazde podobne napady na twoja osobe, czy niszczenie mienia, bedzie to pomocne w zgromadzeniu dowodow na napastowanie (harassement). Dobrze, ze nie czekales, moze sasiad nie spodziewal sie reakcji, wizyta policji uswiadomi mu, ze nie dajesz sobie chodzic po glowie.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-04-02 07:41:07 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe