Str 10 z 18 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
koniczynka_a | Post #1 Ocena: 0 2012-03-07 22:29:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2010 Skąd: UK |
normalnie dla mnie to temat dnia hahaha az mi slepia wyszly na wierzch .....
|
berenika | Post #2 Ocena: 0 2012-03-07 22:32:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Cytat: 2012-03-07 22:19:28, koniczynka_a napisał(a): a tak w ogole to gdzie jest autorka ?? napisala posta i ja wcielo .... może temat nie rozwinął sie po jej myśli, czego innego oczekiwała a tu dooopa ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
Post #3 Ocena: 0 2012-03-07 22:46:47 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosiaczek3006 | Post #4 Ocena: 0 2012-03-07 22:54:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Cytat: 2012-03-07 22:46:47, Pigula75 napisał(a): ... hmmmm...szczerze mowiac, troche sie pogubilam czytajac to co chciala/przekazala nam autorka. Po przeczytaniu tytulu chyba myslalam,ze znajde tutaj inna tresc.... Nie mnie osadzac... Jedno mnie tylko zaskoczylo... Jak latwo jest poprosic o pieniadze a jak ciezko wziac sie za jakakolwiek prace... JAKAKOLWIEK, za JAKIEKOLWIEK pieniadze. Nie chce tu pisac poematow... W skrocie: jestem po pierwszej operacji guza mozgu, czeka mnie kolejna.Tutaj olali mnie na maxa wiec dzieki Bogu "szybko" trafilam do PL , szybka diagnoza...itd... W miedzy czasie maz stracil prace...Za kazde badanie w PL place, leczenie, konsultacje ...o zabiegu nie wspomne. Wszystko sie wiaze z kosztami... Mam 3 letniego brzdaca... Sytuacja zmusila nas do tego, ze popoludniami razem z Mezem i DZIECKIEM jezdzimy na sprzatania.Dzieki Bogu pod kluczem a szefostwo nie ma nic przeciwko obecnosci Juniora. Moze to smieszne, moze dziwne, moze zostane obrzucana kamieniami..ale moje male dziecko chwyta za mopa i "po swojemu" mopuje jak to mowi" swoj korytarzy, zeby byly pieniazki" ... Nikt MU nie wciskal tego malego mopa... Ale w domu uczymy Go czym jest pieniadz, jaka ma wartosc .... a dzis juz jako 3 latek wie, jak ciezko Mama z Tata musza na niego pracowac. Po co to pisze? Po to, zeby pokazac, ze ludzie zyja normalnie...nie ponad stan, ale ze nawet wtedy kiedy jest ciezko... wystarczy troche samozaparcia, schowania (moze tymczasowo...moze na dluzen) wygorowanych marzen i nie wiem czego jeszcze.... wystarczy zaprzec sie mocno, zakasac rekawy i zdobywac funt po funcie , zeby nie doposcic do takich czy podobnych sytuacji o ktorych wspomina autorka. Osobiscie w zyciu nie przyszlo mi do glowy proszenie tak naprawde obcych ludzi o pieniadze! Jednego tylko pojac nie potrafie? Skoro trzylatek rozumie, czy stara sie rozumiec watrosc pieniadza (nawet jesli to rozumowanie malucha) to jak dorosla osoba pozwala doprowadzac do takich sytuacji...? Wybaczcie...ale zwyczajnie nie pojmuje tego.... Oczywiscie zycze autorce wszystkiego co najlepsze i mam nadzieje,ze znajdzie sie jakies dobre rozwiazanie aby wybrnac z tego "dolka".... Oczekiwalas innej tresci...zupelnie jak ja,wchodzac bylam pewna ,ze przeczytam hisorie czlowieka zmagajacego z sie z choroba itd ...Wiesz ,podziwiam takich ludzi jak Ty...zawsze usmiechnieta na forum ,rozgadana,nigdy nie narzekajaca na zycie itd...a tu w kosc Ci dalo i to niezle ![]() ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
Post #5 Ocena: 0 2012-03-07 23:19:21 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
PaniDomu | Post #6 Ocena: 0 2012-03-07 23:30:41 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-09-2011 Skąd: London |
A moze juz zamknac temat?...
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie
|
staryznajomy | Post #7 Ocena: 0 2012-03-07 23:57:10 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-03-07 22:46:47, Pigula75 napisał(a): ... hmmmm...szczerze mowiac, troche sie pogubilam czytajac to co chciala/przekazala nam autorka. Po przeczytaniu tytulu chyba myslalam,ze znajde tutaj inna tresc.... Nie mnie osadzac... Jedno mnie tylko zaskoczylo... Jak latwo jest poprosic o pieniadze a jak ciezko wziac sie za jakakolwiek prace... JAKAKOLWIEK, za JAKIEKOLWIEK pieniadze. Nie chce tu pisac poematow... W skrocie: jestem po pierwszej operacji guza mozgu, czeka mnie kolejna.Tutaj olali mnie na maxa wiec dzieki Bogu "szybko" trafilam do PL , szybka diagnoza...itd... W miedzy czasie maz stracil prace...Za kazde badanie w PL place, leczenie, konsultacje ...o zabiegu nie wspomne. Wszystko sie wiaze z kosztami... Mam 3 letniego brzdaca... Sytuacja zmusila nas do tego, ze popoludniami razem z Mezem i DZIECKIEM jezdzimy na sprzatania.Dzieki Bogu pod kluczem a szefostwo nie ma nic przeciwko obecnosci Juniora. Moze to smieszne, moze dziwne, moze zostane obrzucana kamieniami..ale moje male dziecko chwyta za mopa i "po swojemu" mopuje jak to mowi" swoj korytarzy, zeby byly pieniazki" ... Nikt MU nie wciskal tego malego mopa... Ale w domu uczymy Go czym jest pieniadz, jaka ma wartosc .... a dzis juz jako 3 latek wie, jak ciezko Mama z Tata musza na niego pracowac. Po co to pisze? Po to, zeby pokazac, ze ludzie zyja normalnie...nie ponad stan, ale ze nawet wtedy kiedy jest ciezko... wystarczy troche samozaparcia, schowania (moze tymczasowo...moze na dluzen) wygorowanych marzen i nie wiem czego jeszcze.... wystarczy zaprzec sie mocno, zakasac rekawy i zdobywac funt po funcie , zeby nie doposcic do takich czy podobnych sytuacji o ktorych wspomina autorka. Osobiscie w zyciu nie przyszlo mi do glowy proszenie tak naprawde obcych ludzi o pieniadze! Jednego tylko pojac nie potrafie? Skoro trzylatek rozumie, czy stara sie rozumiec watrosc pieniadza (nawet jesli to rozumowanie malucha) to jak dorosla osoba pozwala doprowadzac do takich sytuacji...? Wybaczcie...ale zwyczajnie nie pojmuje tego.... Oczywiscie zycze autorce wszystkiego co najlepsze i mam nadzieje,ze znajdzie sie jakies dobre rozwiazanie aby wybrnac z tego "dolka".... [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 07-03-2012 23:57 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Post #8 Ocena: 0 2012-03-08 00:00:39 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
NoNickname | Post #9 Ocena: +1 2012-03-08 00:04:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Nie sprawia mi przyjemności kopanie leżącego i dla mnie nie ma to znaczenia,czy sam się przewrócił,czy ktoś podstawił mu nogę - dlatego daruję sobie wszelkiego rodzaju komentarze.
Chciałabym,żebyście tylko przez moment zastanowili się,jak bardzo zdołowana jest ta dziewczyna,że posunęła się, aż do tego,żeby prosić o pomoc obcych ludzi! W jakim jest psychicznym stanie,że licząc się z "laniem" jednak szczerze wszystko opisała! Nie kłamie,że potrzebuje pieniądze na lekarstwa dla matki/ojca/dziecka - a może powinna była tak napisać? Może źle zrobiła,że napisała prawdę? Inaczej niektóre z Was miłe panie,byście to odebrały... Bestio,Pani Domu? Dowalacie komuś,kto stoi na krawędzi - tak się nie robi! Tak się nie godzi! Pamiętajcie o jednym "młyny boskie mielą powoli,ale sprawiedliwie" i obyście Wy nigdy nie znalazły się w Jej "skórze" bo... w życiu bywa różnie.... "Nie zakładam nowego konta , nie odcinam się od żadnej z moich wypowiedzi , nie próbuję się ukryć" "Doszłam do takiego etapu , że nie obchodzi mnie już co ktoś powie , pomyśli , że zostane potępiona , opluta i zrównana z ziemią ." Dla Was to co piszecie nic nie znaczy,ale dla osoby,która traci grunt pod nogami,może być kamyczkiem w plecy. I nie jest tak,że w życiu wszystko da się zaplanować,przewidzieć. Nawet wielu z nas tu piszących,teraz nieźle radzących sobie,może nagle wpaść w tarapaty finansowe,z byle powodu - zawsze się można o coś potknąć, dlatego należy zachować dystans i ....nie oceniać,nie mając pojęcia w czym rzecz. A tytuł wątku,jest adekwatny do sytuacji - wystarczy odrobinę pomyśleć. |
staryznajomy | Post #10 Ocena: 0 2012-03-08 00:06:31 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-03-08 00:04:47, NoNickname napisał(a): Nie sprawia mi przyjemności kopanie leżącego i dla mnie nie ma to znaczenia,czy sam się przewrócił,czy ktoś podstawił mu nogę - dlatego daruję sobie wszelkiego rodzaju komentarze. Chciałabym,żebyście tylko przez moment zastanowili się,jak bardzo zdołowana jest ta dziewczyna,że posunęła się, aż do tego,żeby prosić o pomoc obcych ludzi! W jakim jest psychicznym stanie,że licząc się z "laniem" jednak szczerze wszystko opisała! Nie kłamie,że potrzebuje pieniądze na lekarstwa dla matki/ojca/dziecka - a może powinna była tak napisać? Może źle zrobiła,że napisała prawdę? Inaczej niektóre z Was miłe panie,byście to odebrały... Bestio,Pani Domu? Dowalacie komuś,kto stoi na krawędzi - tak się nie robi! Tak się nie godzi! Pamiętajcie o jednym "młyny boskie mielą powoli,ale sprawiedliwie" i obyście Wy nigdy nie znalazły się w Jej "skórze" bo... w życiu bywa różnie.... "Nie zakładam nowego konta , nie odcinam się od żadnej z moich wypowiedzi , nie próbuję się ukryć" "Doszłam do takiego etapu , że nie obchodzi mnie już co ktoś powie , pomyśli , że zostane potępiona , opluta i zrównana z ziemią ." Dla Was to co piszecie nic nie znaczy,ale dla osoby,która traci grunt pod nogami,może być kamyczkiem w plecy. I nie jest tak,że w życiu wszystko da się zaplanować,przewidzieć. Nawet wielu z nas tu piszących,teraz nieźle radzących sobie,może nagle wpaść w tarapaty finansowe,z byle powodu - zawsze się można o coś potknąć, dlatego należy zachować dystans i ....nie oceniać,nie mając pojęcia w czym rzecz. A tytuł wątku,jest adekwatny do sytuacji - wystarczy odrobinę pomyśleć. ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|