MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chcę żyć ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 13 z 18

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

anita0000000

Post #1 Ocena: 0

2012-03-08 10:40:43 (13 lat temu)

anita0000000

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

Cytat:

2012-03-08 00:04:47, NoNickname napisał(a):
Nie sprawia mi przyjemności kopanie leżącego i dla mnie nie ma to znaczenia,czy sam się przewrócił,czy ktoś podstawił mu nogę - dlatego daruję sobie wszelkiego rodzaju komentarze.

Chciałabym,żebyście tylko przez moment zastanowili się,jak bardzo zdołowana jest ta dziewczyna,że posunęła się, aż do tego,żeby prosić o pomoc obcych ludzi!
W jakim jest psychicznym stanie,że licząc się z "laniem" jednak szczerze wszystko opisała!

Nie kłamie,że potrzebuje pieniądze na lekarstwa dla matki/ojca/dziecka - a może powinna była tak napisać?
Może źle zrobiła,że napisała prawdę?
Inaczej niektóre z Was miłe panie,byście to odebrały... Bestio,Pani Domu?
Dowalacie komuś,kto stoi na krawędzi - tak się nie robi! Tak się nie godzi!
Pamiętajcie o jednym "młyny boskie mielą powoli,ale sprawiedliwie" i obyście Wy nigdy nie znalazły się w Jej "skórze" bo... w życiu bywa różnie....

"Nie zakładam nowego konta , nie odcinam się od żadnej z moich wypowiedzi , nie próbuję się ukryć"

"Doszłam do takiego etapu , że nie obchodzi mnie już co ktoś powie , pomyśli , że zostane potępiona , opluta i zrównana z ziemią ."

Dla Was to co piszecie nic nie znaczy,ale dla osoby,która traci grunt pod nogami,może być kamyczkiem w plecy.

I nie jest tak,że w życiu wszystko da się zaplanować,przewidzieć.
Nawet wielu z nas tu piszących,teraz nieźle radzących sobie,może nagle wpaść w tarapaty finansowe,z byle powodu - zawsze się można o coś potknąć, dlatego należy zachować dystans i ....nie oceniać,nie mając pojęcia w czym rzecz.

A tytuł wątku,jest adekwatny do sytuacji - wystarczy odrobinę pomyśleć.

dokladnie jestem tego samego zdania... jakbym miala kase napewno bym pomogla ale sama cienko przede...ale nie o mnie tu mowa...napewno nie jest ok kopac lezacego,a z tego postu wynika w jakim jest stanie i do czego sie posunela autorka.. nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc duzo sily i zdrowia...dasz rade;) zycie jest dlugie i nie wiadomo co zgotuje nam los..

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

brookaciki12

Post #2 Ocena: 0

2012-03-08 10:48:44 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

przepraszam bardzo chcialabym wiedziec dlaczego wcielo moj post???

czy moze tylko ja go nie widze?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

lashbybella

Post #3 Ocena: 0

2012-03-08 10:49:57 (13 lat temu)

lashbybella

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

Cytat:

2012-03-08 09:38:11, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2012-03-08 09:03:38, lashbybella napisał(a):
Straszna obluda i hipokryzja panuje na tym forum.

Dotychczas tego nie komentowałem...
Dlaczego uważasz, że brak ochoty na sponsorowanie osoby, która zapędziła się w długi przez własną rozrzutność (nie będę pisał mocniej, bo nic do niej nie mam) i niedowierzanie co do jej możliwości oddania pieniędzy nazywasz obłudą.
Ja zarabiam tak sobie (jak na angielskie warunki; wciąż poniżej średniej krajowej) lub dobrze (w porównaniu do większości emigrantów), ale nie szastam pieniędzmi. Mógłbym teraz pójść do salonu i kupić sobie nowe BMW serii 3, które mi się podoba. Jednak mam również do spłacania dom, studia, itp. Używam Excela i robię plany wydatków krótko-, średnio- i długoterminowe. Nie mam potrzeby udowadniania ludziom, że mnie na coś stać, a ich nie. Żebym sobie pozwolił na wydanie 500 funtów jako drobne wydatki? Nie róbmy komedii...
No wiem, plus jest taki, że koleżanka nie napisała, że ma chore dziecko lub zwierzątko i prosi o wsparcie, więc nie odbieram jej negatywnie.

Nie to mialam na mysli.

Pomagacie osobom, ktore sa w biedzie, bez pytan dlaczego tak sie stalo, dlaczego maz nie ma pracy, iles tam dzieci na utrzymaniu.

Ta dziewczyna jest na dobrej drodze do tego, opisala szcerze sytuacje w jakiej sie znalazla, pewnie sama teraz wie ze zle sie rzadzila pieniedzmi.

Bardzo zaklulo innych w oczy wzmianka, ze kiedys £500 bylo na drobne wydatki, mogla dziewczyna to pominac, bo osoby ktore nigdy nie mialy wlasnego dobrze prosperujacego biznesu tego nie zrozumieja.

Wspomniala, ze zachorowala. To wystarczylo, zeby dobrobyt sie skonczyl.

Czy dziewczyna ma do Was napisac jak juz bedzie na totalnym dnie?

Sami przyzwyczailiscie ludzi do prosby o pomoc. Tylko nie rozumiem jak selekcjomujecie komu pomoc a komu nie. W UK tez ludzie biednie zyja, nie tylko w Polsce.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2012-03-08 10:55:23 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

lashbybella

Post #5 Ocena: 0

2012-03-08 10:58:00 (13 lat temu)

lashbybella

Kobieta

Nie wazne, ze to gotowy tekst, bo pokazuje sedno sprawy.
Jest w tarapatach.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

tajka

Post #6 Ocena: 0

2012-03-08 10:59:30 (13 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Cytat:

2012-03-08 10:11:26, kaskaaa napisał(a):
O bosze na tym forum zaczyna sie jakis temat benefitow dlugow wplaty na pp ciul wie jeszcze czego i jest jazda jak nic...ludzie czy tak to musi wygladac za kazdym razem jak ktos o cos spyta...Napisala i tyle ktos chce wplaca nie to dowidzenia...Po kiego zbedne komentarze...

Zgadzam się.Po co komentowac, prowadzic dochodzenie lub snuc domysły co dziewczyna mogła zrobic a czego nie zrobiła.Jak ktos chce to pomoże i wpłaci jak nie to nie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

anita0000000

Post #7 Ocena: 0

2012-03-08 11:00:13 (13 lat temu)

anita0000000

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

autorka umiescila tekst w cudzyslowiu takze tylko pod nim sie podpisala.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

lashbybella

Post #8 Ocena: 0

2012-03-08 11:03:19 (13 lat temu)

lashbybella

Kobieta

Niektorzy nie rozumieja po co jest cudzyslow..

[ Ostatnio edytowany przez: lashbybella 08-03-2012 11:06 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

PaniDomu

Post #9 Ocena: 0

2012-03-08 11:32:59 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

A Wy dalej o tym :-]
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kwiat_zielony

Post #10 Ocena: 0

2012-03-08 12:32:10 (13 lat temu)

kwiat_zielony

Kobieta

Z nami od: 15-01-2012

Pod wklejonym tekstem wyraźnie napisała "do tego etapu jeszcze nie doszłam" i życzę Ci bys nie doszła .Ludzie sa nie ufni w takich sprawach i reakcji takiej jaka jest to się nie dziwię.
I na siłę tez nie da się przekonać ,że jest inaczej,że na prawdą ma ciężkie chwile ..

starka czy sama wychowujesz córkę ? Masz wsparcie w mężu (jeśli go masz) ? Wiesz..może warto poszukać rady u jakiegoś adwokata,dowiedzieć się czy jest wyjście a przede wszystkim uspokoić się wewnętrznie.Nerwica Cię dopada .

Nie ma co naskakiwać,więcej czasami wydaje się na piwko wieczorem czy w weekendy a tu hallo ..

Wiem ,wiem kazdy ciężko pracuje na te pieniadze ..

Kiedyś na innym forum podobny apel czytałam i tam autorka dawała pokwitowania i oczywiście krótka umowa z tego co wiem ,spłaca wszystkich pomału bo pomału,wiec sa jeszcze ludzie którzy ufają i są w stanie zrozumieć a i spieszyć się nie spieszą by zwrot szybko nastąpił .

Powodzenia .

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 13 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,