MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chcę żyć ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 12 z 18

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

trenero

Post #1 Ocena: 0

2012-03-08 09:01:43 (13 lat temu)

trenero

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2011

Nie osądzaj ..bo kiedyś zostaniesz osądzony;

Prawda jest taka że kiedy masz nóz na gardle,zaczyna się walka o przetrwanie.

Kazdy z nas ma swoje sumienie..

Są sytuacje ze nawet kiedy kontrolujesz swoje wydadki..mozesz wpasc w niezłe szambo.

Podam to na swoim przykładzie.Operacja kregosłupa ,ponad rok w domu.Zmiana zawodu i calego swiata.Miedzy czasie depresja...niestety ja sie dorobiłem 5tysi w plecy...

Kazdego dnia staram sie smiac i zapomnieć...
powoli spłacam..:-?

[ Ostatnio edytowany przez: trenero 08-03-2012 09:04 ]

hulaj atoo

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #2 Ocena: 0

2012-03-08 09:03:00 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

lashbybella

Post #3 Ocena: 0

2012-03-08 09:03:38 (13 lat temu)

lashbybella

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

Straszna obluda i hipokryzja panuje na tym forum.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Czarna_1

Post #4 Ocena: 0

2012-03-08 09:32:35 (13 lat temu)

Czarna_1

Kobieta

Z nami od: 29-09-2010

Starka strasznie Ci współczuję. Ale nie zamartwiaj się tak bo wpadniesz w depresje albo osiwiejesz jak ja. Niepracujący maż żyjący ponad stan, biorący kredyty żeby spłacić inne kredyty lub zobowiązania,wysprzedałam wszystko co miałam w domu, później upadek firmy to wszystko dało kilkadziesiąt tysięcy zł długu, spłacam i będę spłacać przez kilka lat jeszcze. Teraz podnoszę się z dna, dalej nie stać nie na wiele rzeczy bo żyję z ołówkiem w ręku ale drugi raz nie popełnię tamtych błędów.
Wiem że dasz radę, nie martw się długiem honorowym, spłacaj go w ratach, najwyżej zaproponuj że oddasz trochę więcej ale w dłuższym okresie czasu. Życzę Ci powodzenia.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

espe-7

Post #5 Ocena: 0

2012-03-08 09:35:06 (13 lat temu)

espe-7

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

Skoro zaliczam sie do jednego z baranow, to nic nie stoi na przeszkodzie, zebym jeszcze cos od siebie dodala, choc jak juz wczesniej wspomnialam, mysle ze niepotrzebnie zasmiecamy watek.

Z jednej strony dziwicie sie jak mozna oceniac autorke watku, a sami oceniacie osoby, ktore nie jej uwierzyly lub skrytykowaly.

Ja napisalam, ze brakuje mi szczerosci w watku.
Jak byscie go odebrali gdyby zostal zatytulowany 'Pozyczcie mi 3tys, obiecuje kiedys oddac' a tresc ograniczylaby sie do '... mam dlugi i szukam pozyczki na czas (nie)okreslony...'. Sens przeciez ten sam i to samo chodzi!
Ja akurat predzej bym taki post zaakceptowala, bo przynajmniej nikt by mna nie manipulowal, tylko wylozyl kawe na lawe. Jest problem, dobra, jak go mozna rozwiazac. Zreszta juz taka jestem - ze mna trzeba jasno i konkretnie.
Tylko teraz ciekawa jestem, jak te 'nieoceniajace' osoby by zareagowaly na taki post?

To oczywiscie nie zmienia faktu, ze wspolczuje autorce i zycze jej powodzenia. Jak to ktos kiedys powiedzial - 'nie wazne ile razy czlowiek upadnie, tylko ile razy sie podniesie'. Zyjemy w takich czasach, ze kazdemu moze sie to przytrafic bez wzgledu na to, jaki styl zycia prowadzi.
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2012-03-08 09:38:11 (13 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2012-03-08 09:03:38, lashbybella napisał(a):
Straszna obluda i hipokryzja panuje na tym forum.

Dotychczas tego nie komentowałem...
Dlaczego uważasz, że brak ochoty na sponsorowanie osoby, która zapędziła się w długi przez własną rozrzutność (nie będę pisał mocniej, bo nic do niej nie mam) i niedowierzanie co do jej możliwości oddania pieniędzy nazywasz obłudą.
Ja zarabiam tak sobie (jak na angielskie warunki; wciąż poniżej średniej krajowej) lub dobrze (w porównaniu do większości emigrantów), ale nie szastam pieniędzmi. Mógłbym teraz pójść do salonu i kupić sobie nowe BMW serii 3, które mi się podoba. Jednak mam również do spłacania dom, studia, itp. Używam Excela i robię plany wydatków krótko-, średnio- i długoterminowe. Nie mam potrzeby udowadniania ludziom, że mnie na coś stać, a ich nie. Żebym sobie pozwolił na wydanie 500 funtów jako drobne wydatki? Nie róbmy komedii...
No wiem, plus jest taki, że koleżanka nie napisała, że ma chore dziecko lub zwierzątko i prosi o wsparcie, więc nie odbieram jej negatywnie.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOnline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2012-03-08 09:41:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kaskaaa

Post #8 Ocena: 0

2012-03-08 10:11:26 (13 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

O bosze na tym forum zaczyna sie jakis temat benefitow dlugow wplaty na pp ciul wie jeszcze czego i jest jazda jak nic...ludzie czy tak to musi wygladac za kazdym razem jak ktos o cos spyta...Napisala i tyle ktos chce wplaca nie to dowidzenia...Po kiego zbedne komentarze...

[ Ostatnio edytowany przez: kaskaaa 08-03-2012 10:12 ]

...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

poluszkaa

Post #9 Ocena: 0

2012-03-08 10:14:04 (13 lat temu)

poluszkaa

Kobieta

Z nami od: 30-06-2011

Nie czytalam wszystkich postow od poczatku. Nie wiem, nie znam dokladnie sytuacji, nie oceniam. Wiem za to jedno - nie ma sytuacji bez wyjscia. Jezeli chodzi o dlugi w tym kraju to juz w ogole.
Kamil Tymoteusz 24 czerwiec 2005, Stefan Henry 31 lipiec 2012

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer Skype

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2012-03-08 10:33:21 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

kaskaaa - brokaciki odpowiedziala Ci na Twoj post. Nie wydaje mi sie, aby to co napisalas na temat forumowiczow bylo prawda. Przeczytaj jeszcze raz swoj post.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 12 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,