MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chcę żyć ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 2 z 18

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: +1

2012-03-07 12:49:50 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Wlasnie dlatego, ze musialam radykalnie zmienic swoje przyzwyczajenia, zaczac zyc na zupelnie nizszym poziomie fiansowym niz w Polsce - nie mam zadnych kart kredytowych. Jedyny kredyt na jakas czesc domu. I to wszystko. Zmniejszyc swoje wydatki jest bardzo trudno. Cos o tym wiem. Jednak mozna. Tez o tym wiem.

Starka sprobuj skontaktowac sie z jakims doradca finansowym. Powinien Ci pomoc w rozplanowaniu splaty dlugow. Zawsze jest jakies wyjscie. Wystarczy trzezwo spojrzec na problem. Najpierw wyspij sie, odpocznij, potem wez olowek i kartke papieru do reki i przestudiuj dokladnie swoje wydatki i mozliwosc splaty najwazniejszych dlugow. Zrob to z pomocy osoby, ktora zajmuje sie tym profesjonalnie.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

PaniDomu

Post #2 Ocena: 0

2012-03-07 13:56:59 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

starka, jak na osobe w dlugach, "pod sciana" i bez snu ponad 20 godzin konstrukcja Twojego postu jest od strony manipulacyjnej bardzo przemyslana i sprytna.

Zaczynasz swoja wypowiedz od historii,ktora kazdemu moze sie przydazyc,opisana jest bardzo dobrze,wrecz ksiazkowy przyklad manipulacyjny - sama to wymyslilas czy skads skopiowalas?

A potem piszesz o sobie i prosisz o wplaty na PayPala.

Widzisz - ja Ci nie wierze.Osoba w dolku,w dlugach inaczej napisze posta.Tutaj jest za duzo logicznego przemyslenia budowy postu i tekstu.
Ja na pewno ci nie pomoge.

Edit: Zauwazylam znaczki cudzyslowia w tym pierwszym tekscie - wzielas go skopiowalas ze strony dlugi.... (nie podam calego adresu)
a wiec juz bylas na stronie,ktora zajmuje sie pomoca w oddluzaniu.

Jestem przekonana,ze sciemniasz i chcesz od naiwnych i latwowiernych ludzi wyciagnac kase.
I do tego ten krotki termin na uzbieranie kasy do 22 marca i zupelnie nie zwiazany z tematem tytul,ktory ma na celu przykucie uwagi aby czytelnik kliknal w Twojego posta i go przeczytal.

WSPANIALY POST MANIPULACYJNY napisalas.Gratulacje :-]

[ Ostatnio edytowany przez: PaniDomu 07-03-2012 14:09 ]

Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

gosiaczek3006

Post #3 Ocena: 0

2012-03-07 14:09:35 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Cytat:

2012-03-07 13:56:59, PaniDomu napisał(a):
starka, jak na osobe w dlugach, "pod sciana" i bez snu ponad 20 godzin konstrukcja Twojego postu jest od strony manipulacyjnej bardzo przemyslana i sprytna.

Zaczynasz swoja wypowiedz od historii,ktora kazdemu moze sie przydazyc,opisana jest bardzo dobrze,wrecz ksiazkowy przyklad manipulacyjny - sama to wymyslilas czy skads skopiowalas?

A potem piszesz o sobie i prosisz o wplaty na PayPala.

Widzisz - ja Ci nie wierze.Osoba w dolku,w dlugach inaczej napisze posta.Tutaj jest za duzo logicznego przemyslenia budowy postu i tekstu.
Ja na pewno ci nie pomoge.

Edit: Zauwazylam znaczki cudzyslowia w tym pierwszym tekscie - wzielas go skopiowalas ze strony dlugi.... (nie podam calego adresu)
a wiec juz bylas na stronie,ktora zajmuje sie pomoca w oddluzaniu.

Jestem przekonana,ze sciemniasz i chcesz od naiwnych i latwowiernych ludzi wyciagnac kase.
I do tego ten krotki termin na uzbieranie kasy do 22 marca.

WSPANIALY POST MANIPULACYJNY napisalas.Gratulacje :-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>PaniDomu</i> 07-03-2012 14:06 ]

Zaraz po Rutkowskim najlepszy detektyw:-]:-]:-]
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

emilia1979146

Post #4 Ocena: 0

2012-03-07 14:11:45 (13 lat temu)

emilia1979146

Kobieta

Z nami od: 10-01-2011

Ja nie wiem czy dobrze zrozumialam ale ty chcesz by ludzie tu ofiarowali Ci 3tys funtow???

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #5 Ocena: 0

2012-03-07 14:20:55 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2012-03-07 14:22:38 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-03-07 10:15:42, starka napisał(a):

[B]Do tego etapu jeszcze nie doszłam , ale niewiele brakuje . W tamtym tygodniu pojechałam po córke do szkoły ... a wylądowałam w szpitalu . Atak duszności rozrywający klatkę piersiową , myślałam , że umrę , utrata kontaktu z otoczeniem , płacz córki , krzyki jakichś ludzi ... i już nic nie pamiętam . Dzięki Bogu , to nie był zawał , ale zdałam sobie sprawę , że jestem zwykłą śmiertelniczką i czas przystopować . Tylko w jaki sposób ? Wykorzystałam wszystkie dostępne mi opcje wyjścia z kryzysu , ale pomimo to postanowiłam napisać na forum i prosić Was o pomoc . Nie było mi lekko , bo do tej pory zawsze sama stawiałam czoło przeciwnościom i starałam się rozwiązywać moje jak i innych problemy . Tym razem poległam . Doszłam do takiego etapu , że nie obchodzi mnie już co ktoś powie , pomyśli , że zostane potępiona , opluta i zrównana z ziemią . W nocy w pracy , przyszedł mi ten pomysł do głowy i dlatego piszę . Nie mogę uzyskać pożyczki w banku , bo mam overdraft i parę razy go przekroczyłam . Chcę Was prosić o wpłaty na PP , ale od razu chce powiedzieć , że chcę oddać każdego funta , który bym w ten sposób dostała . Nie mogę tylko określić czy zajmie mi to 8 czy 12 miesięcy . Nie zakładam nowego konta , nie odcinam się od żadnej z moich wypowiedzi , nie próbuję się ukryć .Jestem jaka jestem . Chcę spokojnie żyć i postarać się nie umrzeć , dopóki najmłodsza córka nie skończy 18 lat ( a stanie się to za 12 lat ) . Pracuję kosztem snu i dlatego moje serce odmawia mi już posłuszeństwa , ale jeszcze nie mogę dać na luz . Może zbyt wiele wymagam , ale musiałam napisać te prośbę do Was . Dawno już schowałam dumę do kieszeni . Jak nie będę mówić , to nie dowiem się czy uzyskam pomoc . Teraz spróbuję się przespać , bo za 5,5 godziny odbieram córke ze szkoły , a jeszcze jakies zakupy , obiad a na noc znowu do pracy . Jeżeli jest ktoś , kto chce mi dokopac , to proszę bardzo , już nie mam siły się bronić . Jeżeli jest ktoś , kto może mi pomóc , to dziękuję .

Nie dodałam najważniejszej rzeczy , do 22 marca muszę mieć niebagatelna kwote 3 tyś funtów i na krótki okres mogłabym ją zdobyc , ale ja potrzebuję rozłozyc to w czasie i stąd moja wypowiedz . Przepraszam , jeżeli kogos tym uraziłam .[edit]

wycialem co nie jest Twoimi slowami, bo Netykieta mowi wyraznie: jesli pozyczasz czyjas prace, to badz laskaw to zaznaczyc 8-)

no, to do konkretow:
1. oglaszasz bankructwo wyrokiem sadu, choc nie jest powiedziane, ze sedzia przychyli sie do Twej argumentacji...
2. zmieniasz nazwisko (bodajze £50-60) i zaczynasz z czysta karta,
3. rozumiem, ze dlugi powstaly przez Ciebie, skoro maz spiacy na kanapie miesiacami, nie poczuwa sie do pomocy?
4. i pytanie dodatkowe, z czego utrzymuja sie rodzice tutaj, jesli Ty ich utrzymujesz, to moze czas na pomoc z ich strony?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #7 Ocena: 0

2012-03-07 14:27:03 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

PaniDomu

Post #8 Ocena: 0

2012-03-07 14:43:03 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2012-03-07 14:09:35, gosiaczek3006 napisał(a):
Zaraz po Rutkowskim najlepszy detektyw:-]:-]:-]

Moj chlopak tez mi to mowi :-D

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2012-03-07 14:45:37 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

A ja mysle PaniDomu, ze jednak kiepski z Ciebie detektyw... No ale baw sie dalej dobrze.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

PaniDomu

Post #10 Ocena: 0

2012-03-07 15:06:25 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2012-03-07 14:45:37, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
A ja mysle PaniDomu, ze jednak kiepski z Ciebie detektyw... No ale baw sie dalej dobrze.

Nie jest dla mnie zabawa udowadnianie,ze ktos chce innych oszukac...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 2 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,