MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Z pomoca niepelnosprawnej Beatce

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2012-02-18 18:56:06 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Moi drodzy

Poprzedni rok zakonczylismy akcja Stoliczku nakryj sie.

Stoliczku nakryj sie

Kwota jaka nam zostala to

189.92 f

Nie pozostaje nam nic innego jak te pieniadze spozytkowac na kolejny cel .
Ponizej przedstawie Wam pewna rodzine ,ktorej ufam uda sie pomoc .

Mam nadzieje po przesledzeniu ich sytuacji zgodzicie sie by uzbierane pienazki choc w czesci przeznaczyc na udzielenie im wsparcia .

Pani Katarzyna (44 l.) i Pan Andrzej (46l.) to małżeństwo mieszkające z dwójką dzieci : Beatką (17l.) i Mirosławem (23 l.). Dziewczynka jest po ciężkiej operacji serca oraz po przebytym udarze mózgu.

Beatka nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować. Pani Katarzyna musiała zrezygnować z pracy, aby opiekować się niepełnosprawną córką. Pan Andrzej jest po dwóch zawałach oraz operacji serca. Z
tego powodu jest całkowicie niezdolny do pracy. Nieciekawa sytuacja rodziny pogorszyła się jeszcze bardziej kilka miesięcy temu, wraz z likwidacją zakładu pracy, w którym dotychczas pracował
Mirosław. Młody chłopak został bez pracy(w trakcie poszukiwan kolejnej) Rodzina mieszka w miejscu , które wymaga generalnego remontu. Okna i drzwi są stare i nieszczelne, co powoduje, że rodzina ma problemy z ogrzaniem mieszkania oraz zapłaceniem rachunków za prąd, szczególnie zimą. W okresie intensywnych deszczy przecieka dach. Dodatkowo rodzina zalega z opłatami za mieszkanie, w związku z czym komornik zabiera miesięcznie ponad 35% z renty Pana Andrzeja.Beatka również otrzymuje nieduza rentę. Pan Mirosław od kilku miesięcy otrzymuje tylko zasiłek dla bezrobotnych . Po odjęciu opłat i kosztów leczenia, zostaje im niewiele pieniędzy na wyżywienie wszystkich domowników. Zdarza się często, ze pan Andrzej rezygnuje z zakupu leków, aby te pieniądze
przeznaczyć na zakup jedzenia. Pani Katarzyna i Pan Andrzej niejednokrotnie prosili o wsparcie swoją rodzinę, jednak nie okazała ona żadnej pomocy i odwróciła się od nich od czasu choroby Beatki.

Wśród największych potrzeb, Pani Katarzyna wymienia żywność i robota kuchennego, którym mogłaby wyciskać świeże soki oraz mielić i rozdrabniać jedzenie dla chorej córki. Bardzo potrzebne są też
środki pielęgnacji dla niepełnosprawnej Beatki.

Potrzebne sa :
zywnosc
srodki czystosci
srodki pielegnacyje (chusteczki nawilżające, pampersy (dla dorosłych)
odziez
buty dla Beatki (najlepiej zapinane na rzepy ( Beatka ma przykurcz jednej nogi, dlatego buty na rzepy łatwiej założyć)

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

doti24

Post #2 Ocena: 0

2012-02-18 19:04:45 (13 lat temu)

doti24

Kobieta

Z nami od: 16-06-2009

Buty, odiez jakie rozmiary?
D.J.D.A.D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

poluszkaa

Post #3 Ocena: 0

2012-02-18 19:09:09 (13 lat temu)

poluszkaa

Kobieta

Z nami od: 30-06-2011

dokladnie mialam zapytac o to samo co doti:)
Kamil Tymoteusz 24 czerwiec 2005, Stefan Henry 31 lipiec 2012

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2012-02-18 19:13:48 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Juz wam wklejam romiarowke

Beatka
Rozmiar: 152 cm
Typ budowy: trochę tęga
rozmiar buta:33

Miroslaw
Rozmiar: 172
Typ budowy: szczupła
rozmiar buta :42

Katarzyna
Rozmiar: 158 cm
Typ budowy: szczupła
rozmiar buta:36

Nie mam tylko namiarow na pana Andrzeja
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

stev12

Post #5 Ocena: 0

2012-02-18 19:25:12 (13 lat temu)

stev12

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2012

Chciałbym sie przyłączyć do pomocy,ale chyba nie jestem w temacie, bo nie wiem gdzie i jak prosiłbym o szczgóły

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2012-02-18 19:38:50 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Efka, podaj dane na paypal...
Ada

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2012-02-18 19:42:14 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-02-18 19:25:12, stev12 napisał(a):
Chciałbym sie przyłączyć do pomocy,ale chyba nie jestem w temacie, bo nie wiem gdzie i jak prosiłbym o szczgóły

W sumie moje pytanie bylo raczej ukierunkowane na to czy pieniadze pozostale z ostatniej akcji mozna przeznaczyc na pomoc wyzej opisanej rodzinie.
Jezeli chcesz sie jednak przylaczyc zawsze mozesz.
Przewaznie , dzieki zaufaniu forumowiczow jakim zostalam obdarzona prowadzac poprzednie akcje kupuje zywnosc i srodki czystosci czy inne potrzebne rzeczy i dzieki uprzejmosci firm przewozowych dostarczam paczke do potrzebujacych.Mozesz rowniez sam zrobic paczke i im wyslac pod przeslany przeze mnie adres na priv .

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2012-02-18 19:44:05 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-02-18 19:38:50, Adacymru napisał(a):
Efka, podaj dane na paypal...

koneffka1@googlemail.com

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2012-02-18 19:50:30 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-02-18 19:42:14, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2012-02-18 19:25:12, stev12 napisał(a):

W sumie moje pytanie bylo raczej ukierunkowane na to czy pieniadze pozostale z ostatniej akcji mozna przeznaczyc na pomoc wyzej opisanej rodzinie.

wątpię by byly protesty:-? (chociaż na MW można się spodziewać różności).
myślę,że jeśli pieniądze na poprzedni cel nie są niezbędne -dobrze je wydać na inne pilne potrzeby.
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2012-02-18 19:58:36 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moim zdaniem pieniadze jak najbardziej mozna przeznaczyc na ten cel.

Opieka nad osoba z powazna niepelnosprawnoscia to ciezka praca, szczegolnie jesli wymagana jest 24 godzin na dobe, a samo przekrecanie, toaleta i ubieranie 17-latki wymaga zapewne niezlego wysilku fizycznego. Niestety w Polsce wsparcie dla osob niepelnosprawnych i ich rodzin jest jeszcze w zarodku, czasem urzedy (i rodziny czasem tez niestety) wydaje sie wolalyby, zeby osoba niepelnosprawna nie "spula krajobrazu", im mniej ich widac publicznie, tym mniej trzeba rozwazac takie problemy.

Czasem rodzinie wystarczy fakt nawet jednorazowego wsparcia, zeby odnowic wiare w ludzkosc, dostarczajac czasem nawet chwili radosci. Pomoc nie wyleczy dziewczyny, nie wyreczy matki, nie znajdzie pracy dla brata, czy odnowy zdrowia dla ojca, ale wsparcie czasem potrafi odregenerowac baterie na dlugo.

Jak najbardziej popieram zagospodarowanie tych pieniedzy, ktore pozostaly z poprzednich, na ta akcje.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,