MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nieudany zakup On-line potrzebuję porady

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-01-31 19:19:49 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

STANFOT, ja tak się naciołem na 4GB karty flash, kupiłem 2 szt.
Wyglądają jak oryginały, działają, a jakże pojemność się zgadza.

Do kart dostałem prawie identycznie wyglądające mięciutkie etui, a nawet certyfikat autentyczności.
Pierwszy dzwonek to gdy porównałem certyfikaty okazało się że mają te same numery seryjne.
po drugie wykonałem test prędkości, okazało się że są znacznie wolniejsze, wyszło na to że kupiłem w normalnej cenie / prędkość pojemność :))
Zgłosiłem się z tym do producenta, ten poprosił o informacje gdzie towar został zakupiony.

Po kilku dniach otrzymałem email od sprzedawcy z pretensjami co ja w ogóle chce, że jak mi nie odpowiada to mogę odesłać, taaa tylko że koszt przesyłki to połowa kosztu karty.

Olałem sprawę, a później sprzedawca zniknął na jakiś czas, a potem pojawił się znowu, ale już z zabawkami dla dorosłych :)))

Połowa świata produkuje towary w Chinach.

Drugą połowę towaru Chińczycy podrabiają :)))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Embit83

Post #2 Ocena: 0

2012-01-31 19:27:40 (13 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2012-01-31 19:12:38, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2012-01-31 19:04:17, Embit83 napisał(a):

Ale jakich formalności? Czekałem 2 doby na odpowiedź sklepu zanim odesłałem buty. Miałem czekać dłużej? Bo czekam do dziś. I NIC! Zero kontaktu. W taki sposób to minęłoby mi 30 dni które mam na odesłanie i wtedy mógłbym zapomnieć o jakiejkolwiek wymianie.

a tak zapomnisz rowniez i o butach... 8-)

po prostu, przyczytaj co jest napisane - na stronie sklepu jak i tu - nawet kilka razy, ale dobrze ;-)

Jeśli sklep nie jest oszustem to mam nadzieję na pozytywne rozwiązanie tej sprawy.
Jeśli jest oszustem to straciliśmy około 100F.
Wtedy będę życzył Chińczykom żeby wsadzili je sobie w te buty. Czas pokaże.

Co do strony sklepu wszystko jest bardzo ładnie opisane, mają sporo pozytywnych opinii. Wszystko wygląda uczciwie i solidnie. Myślę że nie jestem pierwszą osobą która dokonała u nich zakupu.

Wszystkie posty powyżej przeczytałem bardzo dokładnie. A Twoje sugestie cyt. "ale dobrze ;-) zaczynają mnie obrażać.

Do góry stronyOffline

STANFOT

Post #3 Ocena: 0

2012-01-31 19:27:52 (13 lat temu)

STANFOT

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2009

Dokładnie jak piszesz. Ja nawet miałem klucz NR który działał ale po jakimś czasie oryginalny producent namierzył i zablokował po aktualizacji programu. Ja na dalekim wschodzie kupuję tylko drobiazgi za parę funtów, jak się zepsuje to kosz i nie wielka strata.

Embit83 pociesze Cię ja straciłem 120Ł

[ Ostatnio edytowany przez: STANFOT 31-01-2012 19:30 ]

Do góry stronyOffline

blackcurrant

Post #4 Ocena: 0

2012-01-31 19:37:22 (13 lat temu)

blackcurrant

Kobieta

Z nami od: 29-01-2012

Cytat:

Co do strony sklepu wszystko jest bardzo ładnie opisane, mają sporo pozytywnych opinii. Wszystko wygląda uczciwie i solidnie. Myślę że nie jestem pierwszą osobą która dokonała u nich zakupu.

Chinczykow jest ponad miliard wiec ma kto pisac te pozytywne opinie na stronie www. Mysle ze nie jestes pierwsza osoba ktora zrobili w xxxx i z pewnoscia nie ostatnia.
Przykro mi kolego, reality check, hello!!!

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #5 Ocena: 0

2012-01-31 19:48:12 (13 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2012-01-31 19:04:17, Embit83 napisał(a):
Ale jakich formalności? Czekałem 2 doby na odpowiedź sklepu zanim odesłałem buty. Miałem czekać dłużej? Bo czekam do dziś. I NIC! Zero kontaktu. W taki sposób to minęłoby mi 30 dni które mam na odesłanie i wtedy mógłbym zapomnieć o jakiejkolwiek wymianie.

w taki sposob bardzo szybko pozbyles sie i gotowki i zakupionego towaru...

najpierw skladasz reklamacje, a potem odsylasz towar - jesli zostalo to uzgodnione ze sprzedawca. jak sprzedawca sie nie odzywa to nie odsylasz towaru.

jesli to oszusci to maja Twoja kase i towar, ktory moga ponownie sprzedac. idealny biznes, zero kosztow.

30 dni masz na reklamacje, a nie odeslanie.

poza tym w Chinach tez bywaja uczciwi sprzedawcy. ja kupuje czesto z Chin i Korei i na razie tylko dwa razy mialam problem, kiedy mi przyslali nie to co zamowilam. w obu przypadkach obylo sie bez zwrotow. wyslalam maila plus zdjecie towaru i sprzedawca wyslal towar drugi raz przepraszajac i proponujac zatrzymanie oryginalnej przesylki w ramach rekompensaty. przy kupowaniu w UK jeszcze mi sie to nie zdarzylo, zawsze chca zwrotu...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2012-01-31 20:15:49 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-01-31 19:27:40, Embit83 napisał(a):
Wszystkie posty powyżej przeczytałem bardzo dokładnie. A Twoje sugestie cyt. "ale dobrze ;-) zaczynają mnie obrażać.

nie obrazam Ciebie, nawet sie nie staram... tak po prostu szybciej dociera...

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,