nie chodzi by oceniac ludzi, ale sytuacje i mozliwosci... realnie
Str 6 z 15 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
clockwork_orang | Post #1 Ocena: 0 2012-01-27 20:29:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
EFKAKONEFKA, sam cytat wystarczy
![]() nie chodzi by oceniac ludzi, ale sytuacje i mozliwosci... realnie |
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2012-01-27 20:34:25 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-01-27 20:29:17, clockwork_orange napisał(a): EFKAKONEFKA, sam cytat wystarczy ![]() nie chodzi by oceniac ludzi, ale sytuacje i mozliwosci... realnie Nie ![]() ![]() Co niektorzy moze i zalapia o co mi chodzi kiedy wstawie tylko cytat ![]() ![]() ![]() Edit: Odnosnie slowa realnie .Ciezko jest czasem siedzac przy komputerku w wygodnym foteliku ,popijajac kawke oceniac Realnie sytuacje gdy nie znajdujemy sie w niej od srodka .Latwo jest szafowac pewnymi slowami nie znajac wszystkich faktow . ZAWSZE pozostaje znak zapytania czy napewno pomoc poszla we wlasciwym kierunku. Ja osobiscie zazdroszcze ludziom tej niezachwianej pewnosci , ze ktos ZASLUGUJE lub NIE na pomoc. Zawsze staram sie rozpatrzyc wszelkie za i przeciw ,przyznaje myle sie i nie uwazam , ze zawsze robie dobrze .Nieodmiennie jednak towarzyszy mi obawa czy postapilam wlasciwie . [ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 27-01-2012 20:42 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
staryznajomy | Post #3 Ocena: +1 2012-01-27 20:37:29 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-01-27 20:34:25, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Cytat: 2012-01-27 20:29:17, clockwork_orange napisał(a): EFKAKONEFKA, sam cytat wystarczy ![]() nie chodzi by oceniac ludzi, ale sytuacje i mozliwosci... realnie Nie ![]() ![]() Co niektorzy moze i zalapia o co mi chodzi kiedy wstawie tylko cytat ![]() ![]() ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
maw2be | Post #4 Ocena: 0 2012-01-27 20:45:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Pomagać? tak, tym co są w potrzebie i widać efekty tej pomocy. Dlatego pomagam np. tu Grześkowi, jak również kilkunastu osobą tu w uk pomagałem. Dlaczego nie jestem zwolennikiem pomagania w PL? hmmm bo ciężko mi jest "na własne oczy" sprawdzić jak moja pomoc jest wykorzystana. Takie mam zdanie i się tego trzymam.
Pomagać można na różne sposoby. Nie tylko materialnie. ps. Kasia mi ostatnio powiedziała że moim probleme jest zbyt skomplikowany i zagmatwany sposób wyrażania własnych myśli/poglądów i z tego powodu pewnie zasły poprzednie niemiłe sytuacje. fakt. przyznaje. |
Post #5 Ocena: 0 2012-01-27 20:49:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Lenusia | Post #6 Ocena: 0 2012-01-27 20:54:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Gloucestershire |
Chyba czytać
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2012-01-27 20:58:48 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-01-27 20:45:34, maw2be napisał(a): Pomagać? tak, tym co są w potrzebie i widać efekty tej pomocy. Dlatego pomagam np. tu Grześkowi, jak również kilkunastu osobą tu w uk pomagałem. Dlaczego nie jestem zwolennikiem pomagania w PL? hmmm bo ciężko mi jest "na własne oczy" sprawdzić jak moja pomoc jest wykorzystana. Takie mam zdanie i się tego trzymam. Pomagać można na różne sposoby. Nie tylko materialnie. Wybacz maw2be ale jaki ja mam wglad w sytuacje Grzeska i owo "sprawdzenie na wlasne oczy" czy on tej pomocy rzeczywiscie potrzebuje poza tym co mowi o sytuacji w jakiej sie znlalazl on sam lub ktos kto mial z nim stycznosc? Nie mam mozliwosci pojechania do Kaski i skonfrontowania moich ewentualnych watpliwosci z rzeczywistoscia .Opieram sie tylko i wylacznie na swojej intuicji i na tym co przeczytam i jakie wyciagne wnioski z przedstawionej historii. Osoby z Polski czy tez jak w przypadku Pawla (Szkocja) ,ktoremu pomagalismy na forum sa sprawdzane .Wychodzimy ze swoja ewentualna pomoca tym osobom w oparciu o rozmowy z samymi zainteresowanymi oraz urzedami ,ktore pomoga zweryfikowac sytuacje .Dlatego ja osobiscie nie widze zadnej roznicy pomiedzy opisanymi przez ciebie przypadkami jesli mowimy o mozliwosc wspomnianego wgladu . [ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 27-01-2012 21:03 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
clockwork_orang | Post #8 Ocena: 0 2012-01-27 20:59:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2012-01-27 20:34:25, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Odnosnie slowa realnie .Ciezko jest czasem siedzac przy komputerku w wygodnym foteliku ,popijajac kawke oceniac Realnie sytuacje gdy nie znajdujemy sie w niej od srodka .Latwo jest szafowac pewnymi slowami nie znajac wszystkich faktow . ZAWSZE pozostaje znak zapytania czy napewno pomoc poszla we wlasciwym kierunku. Ja osobiscie zazdroszcze ludziom tej niezachwianej pewnosci , ze ktos ZASLUGUJE lub NIE na pomoc. Zawsze staram sie rozpatrzyc wszelkie za i przeciw ,przyznaje myle sie i nie uwazam , ze zawsze robie dobrze .Nieodmiennie jednak towarzyszy mi obawa czy postapilam wlasciwie . jak to mowil Tomasz (ten nie-wierny), czasem warto pierwej palca wetknac zamiast nosa ![]() slowami zawsze latwo rzucac, szczegolnie w formie pisanej - gorzej z wytryskiem, tfu... spelnieniem - dla mnie pomoc zawsze jest 'impulsem' - podjeta w sekunde pod wplywem... odruchu??? 'jak moge, to pomoge', a nie postaw sie, a zastaw... sie ![]() [ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 27-01-2012 21:11 ] |
Lenusia | Post #9 Ocena: 0 2012-01-27 21:00:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Gloucestershire |
Pomagać można na różne sposoby,nie koniecznie finansowo. A kolega zapytał różnica między pomaganiem komuś w PL a tu w UK nie ma żadnej z tym,że Ewy nie było w każdym temacie na forum. Stąd ta cała burza.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2012-01-27 21:10:35 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-01-27 20:59:38, clockwork_orange napisał(a): jak to mowil Tomasz (ten nie-wierny), czasem warto palca wetknac zamiast nosa ![]() Zgadzam sie z Toba bo pozwala to uniknac zaangazowania sie w watpliwe historie. Cytat: slowami zawsze latwo rzucac, szczegolnie w formie pisanej - gorzej z wytryskiem, tfu... spelnieniem - dla mnie pomoc zawsze jest 'impulsem' - podjeta w sekunde pod wplywem... odruchu???
'jak moge, to pomoge', a nie postaw sie, a zastaw... sie ![]() Pomoc powinna byc impulsem i odruchem serca . Niemniej w moim przypadku zawsze jakim cudem zostaje zapasowa kwota ze skladek forumowiczow .Az grzech jej nie wykorzystac ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|