MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomoc tak czy nie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 6 z 15

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2012-01-27 20:29:17 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

EFKAKONEFKA, sam cytat wystarczy :-)

nie chodzi by oceniac ludzi, ale sytuacje i mozliwosci... realnie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2012-01-27 20:34:25 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-01-27 20:29:17, clockwork_orange napisał(a):

Nie :-] Nie wystarczy ;-)

Co niektorzy moze i zalapia o co mi chodzi kiedy wstawie tylko cytat 8-)ale w przypadku innych trzeba calego poematu ;-) Choc i tak odnosze wrazenie , ze to na nic bo to i tak jak grochem o sciane.8-)

Edit: Odnosnie slowa realnie .Ciezko jest czasem siedzac przy komputerku w wygodnym foteliku ,popijajac kawke oceniac Realnie sytuacje gdy nie znajdujemy sie w niej od srodka .Latwo jest szafowac pewnymi slowami nie znajac wszystkich faktow .
ZAWSZE pozostaje znak zapytania czy napewno pomoc poszla we wlasciwym kierunku.

Ja osobiscie zazdroszcze ludziom tej niezachwianej pewnosci , ze ktos ZASLUGUJE lub NIE na pomoc.
Zawsze staram sie rozpatrzyc wszelkie za i przeciw ,przyznaje myle sie i nie uwazam , ze zawsze robie dobrze .Nieodmiennie jednak towarzyszy mi obawa czy postapilam wlasciwie .

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 27-01-2012 20:42 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

staryznajomy

Post #3 Ocena: +1

2012-01-27 20:37:29 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-01-27 20:34:25, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2012-01-27 20:29:17, clockwork_orange napisał(a):

Nie :-] Nie wystarczy ;-)

Co niektorzy moze i zalapia o co mi chodzi kiedy wstawie tylko cytat 8-)ale w przypadku innych trzeba calego poematu
mądrej głowie dość po słowie, durnej referatu mało. dlatego szkoda wciskać klawiszy.;-):-]
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

maw2be

Post #4 Ocena: 0

2012-01-27 20:45:34 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Pomagać? tak, tym co są w potrzebie i widać efekty tej pomocy. Dlatego pomagam np. tu Grześkowi, jak również kilkunastu osobą tu w uk pomagałem. Dlaczego nie jestem zwolennikiem pomagania w PL? hmmm bo ciężko mi jest "na własne oczy" sprawdzić jak moja pomoc jest wykorzystana. Takie mam zdanie i się tego trzymam.
Pomagać można na różne sposoby. Nie tylko materialnie.

ps. Kasia mi ostatnio powiedziała że moim probleme jest zbyt skomplikowany i zagmatwany sposób wyrażania własnych myśli/poglądów i z tego powodu pewnie zasły poprzednie niemiłe sytuacje. fakt. przyznaje.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #5 Ocena: 0

2012-01-27 20:49:14 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Lenusia

Post #6 Ocena: 0

2012-01-27 20:54:20 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Chyba czytać
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2012-01-27 20:58:48 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-01-27 20:45:34, maw2be napisał(a):
Pomagać? tak, tym co są w potrzebie i widać efekty tej pomocy. Dlatego pomagam np. tu Grześkowi, jak również kilkunastu osobą tu w uk pomagałem. Dlaczego nie jestem zwolennikiem pomagania w PL? hmmm bo ciężko mi jest "na własne oczy" sprawdzić jak moja pomoc jest wykorzystana. Takie mam zdanie i się tego trzymam.
Pomagać można na różne sposoby. Nie tylko materialnie.

Wybacz maw2be ale jaki ja mam wglad w sytuacje Grzeska i owo "sprawdzenie na wlasne oczy" czy on tej pomocy rzeczywiscie potrzebuje poza tym co mowi o sytuacji w jakiej sie znlalazl on sam lub ktos kto mial z nim stycznosc?
Nie mam mozliwosci pojechania do Kaski i skonfrontowania moich ewentualnych watpliwosci z rzeczywistoscia .Opieram sie tylko i wylacznie na swojej intuicji i na tym co przeczytam i jakie wyciagne wnioski z przedstawionej historii.
Osoby z Polski czy tez jak w przypadku Pawla (Szkocja) ,ktoremu pomagalismy na forum sa sprawdzane .Wychodzimy ze swoja ewentualna pomoca tym osobom w oparciu o rozmowy z samymi zainteresowanymi oraz urzedami ,ktore pomoga zweryfikowac sytuacje .Dlatego ja osobiscie nie widze zadnej roznicy pomiedzy opisanymi przez ciebie przypadkami jesli mowimy o mozliwosc wspomnianego wgladu .

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 27-01-2012 21:03 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2012-01-27 20:59:38 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-01-27 20:34:25, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Odnosnie slowa realnie .Ciezko jest czasem siedzac przy komputerku w wygodnym foteliku ,popijajac kawke oceniac Realnie sytuacje gdy nie znajdujemy sie w niej od srodka .Latwo jest szafowac pewnymi slowami nie znajac wszystkich faktow .
ZAWSZE pozostaje znak zapytania czy napewno pomoc poszla we wlasciwym kierunku.

Ja osobiscie zazdroszcze ludziom tej niezachwianej pewnosci , ze ktos ZASLUGUJE lub NIE na pomoc.
Zawsze staram sie rozpatrzyc wszelkie za i przeciw ,przyznaje myle sie i nie uwazam , ze zawsze robie dobrze .Nieodmiennie jednak towarzyszy mi obawa czy postapilam wlasciwie .

jak to mowil Tomasz (ten nie-wierny), czasem warto pierwej palca wetknac zamiast nosa ;-)

slowami zawsze latwo rzucac, szczegolnie w formie pisanej - gorzej z wytryskiem, tfu... spelnieniem - dla mnie pomoc zawsze jest 'impulsem' - podjeta w sekunde pod wplywem... odruchu???
'jak moge, to pomoge', a nie postaw sie, a zastaw... sie 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 27-01-2012 21:11 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Lenusia

Post #9 Ocena: 0

2012-01-27 21:00:18 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Pomagać można na różne sposoby,nie koniecznie finansowo. A kolega zapytał różnica między pomaganiem komuś w PL a tu w UK nie ma żadnej z tym,że Ewy nie było w każdym temacie na forum. Stąd ta cała burza.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2012-01-27 21:10:35 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-01-27 20:59:38, clockwork_orange napisał(a):

jak to mowil Tomasz (ten nie-wierny), czasem warto palca wetknac zamiast nosa ;-)

Zgadzam sie z Toba bo pozwala to uniknac zaangazowania sie w watpliwe historie.

Cytat:
slowami zawsze latwo rzucac, szczegolnie w formie pisanej - gorzej z wytryskiem, tfu... spelnieniem - dla mnie pomoc zawsze jest 'impulsem' - podjeta w sekunde pod wplywem... odruchu???
'jak moge, to pomoge', a nie postaw sie, a zastaw... sie 8-)

Pomoc powinna byc impulsem i odruchem serca .

Niemniej w moim przypadku zawsze jakim cudem zostaje zapasowa kwota ze skladek forumowiczow .Az grzech jej nie wykorzystac ;-) by pomoc komus jeszcze w miare mozliwosci 8-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 6 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,