MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stoliczku nakryj sie ...;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2011-12-30 15:38:19 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Nie za bardzo rozumiem zamieszania z Salvation Army.
Temat i zbiórka jest prowadzona aby pomóc Pawłowi i jego synkowi.
Ludziska wpłacają pieniądze czy wysyłają paczki miedzy innymi dlatego że Paweł nie otrzymał pomocy gdzieś indziej.
Fajne Efka że pytasz ale już nie raz forumowicze Ci zaufali i nie raz było jasno i przejrzyście powiedziane że popieramy Twoje decyzje.
Nie rozumiem po co było to czekanie, na szczęście Pawel jutro otrzyma pomoc.
Dzwonić do Salvation można jak zabraknie funduszy w banku forumowym (w co nie wierze).
Gdyby uzyskanie pomocy np. z Salvation Army , banku żywności czy chociażby pomocy społecznej w Polsce było takie proste to nie trzeba by żadnych zbiórek organizować.

Paweł wkrótce za pewne stanie na nogi a wtedy będzie można się cieszyć z kolejnej udanej akcji. Na razie oni potrzebują naszej pomocy i tyle.

Mozna pisać niech idzie tam lub tam i oczywiscie można z takich rad skorzystać ale jestem pewien iż uzyskanie pomocy zależy od miejsca, sytuacji i czasu w jakim o taką pomoc się ktoś stara. Na pewno w okresie świątecznym o taką pomoc jest o wiele trudniej.
Dlatego jest Efka i jej akcje.

ps. Jestem za dalszymi zakupami jeśli zajdzie taka potrzeba.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-12-30 16:02:31 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-12-30 16:17:43 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jak rozwiązać problemy to z tego co się orientuje Paweł wie. Tyle ze na to potrzeba czasu.

Nie widzę nigdzie mojego porównania polskiej pomocy społecznej z angielską ale to szczegół. Napisałem że gdyby czy tutaj czy w Polsce było łatwo taką pomoc uzyskać nie potrzeba by takich akcji jak ta czy inne akcje.

No i jeszcze na koniec. Akcja nie jest prowadzona od wczoraj a od trzech tygodni. Na forum.

Do góry stronyOffline

emka1010

Post #4 Ocena: 0

2011-12-30 16:29:03 (13 lat temu)

emka1010

Kobieta

Z nami od: 30-12-2011

EFKAKONEFKA33 czy możesz do mnie napisać na priv??

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2011-12-30 16:31:54 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dobra ;-) Tez sie wypowiem , a co ;-)

Mam nadzieje ,ze moja wypowiedz bedzie ostatnia na temat dalszych dywagacji na temat Salvation Army i innych organzacji tego typu.
Moge jako osoba nie zgadzac z Mama-Myszy , moze nie podbac mi sie jej styl bycia czy postrzegania swiata .Moge miec odmienne zdanie od niej w wielu kwestiach .Moze sie zdarzyc ,ze pod wplywem zlosci palne cos glupiego a potem ciezko jest mi sie do tego przyznac .
Jedno za co siebie sama cenie ( a nie jest tego az tak wiele ;-)) jest fakt , ze jestem obiektywna .
W tej kwestii , mowie o organiazajach mogacych rozwiazac problem Pawla przyznaje racje Mamie-Myszy .Moj blad , brak czasu na tamta chwile i jeszcze kilka innych kwestii ,ktore juz przemilcze spowodowaly ,ze nie skorzystalam z jej podpwiedzi wczesniej. Rzeczywiscie , zamiast wydawac pieniadze forumowiczow ,mozna wykorzystac wpierw wszystkie inne sposobnosci.Jak nie bedziemy probowac i pukac do kazdych drzwi to sie nie dowiemy kto jest w stanie pomoc.Czasami przeciwko nam moze byc brak czasu i wtedy trzeba szybko dzialac . Niemniej trzeba wykorzystac KAZDA , nawet najmniejsza szanse zeby skorzystac z nadazajacej sie okazji i czekajacych gdzies tam mozliwosci.Kazda taka akcja czegos uczy , na przyszlosc bede madrzejsza o wiedze ,ktora udalo mi sie posiasc przy organizowaniu pomocy dla Pawla.

Kazde z Was mnie czegos uczy , dzieki Wam dowiaduje sie nowych rzeczy za co jestem niezmiernie wdzieczna .Mam nadzieje ,ze w przyszlosci moje wlasne watpliwosci czy to jak postrzegam osoby ktore chca mi udzielic porady nie przysloni mi prawdziwego celu jakim sie kieruje przy pomaganiu.

Dalsza dyskusje uwazam za zbedna .

Teraz jeszcze jedna wplata :

166.47f +
13.53f BenElf i brachole
--------------------------
180.00 f

dzieki ;-)

Najwazniejsze , ze Pawel otzrymal pomoc , za co dziekuje :-D

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2011-12-30 23:49:48 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Kryzys dosiegnal nie tylko osoby indywidualne i koncerny, ale rowniez instytucje charytatywne. Ciecia dotacji spowodowaly ze wiele instytucji nie moze udzielic pomocy jakiej mogli wczesniej (nie mowiac o roznicy sytuacji teraz a kilka lat temu).

Jak wczesniej wspomnialam, pracownik agecji wspomnial, ze maja ogolnie (nie tylko w tej agecnji) problem z sprostaniem z potrzebami (obecnie ciesza sie jak moga pomoc w zapewnieniu dzieciom dwoch gorcych posilkow/produktow tygodniowo dla dziecka, nie tylko dziecka Pawla, ogolnie). Agencje wspolpracuja ze soba, maja info o mozliwosciach wymiany pomocy. Sytuacja obecnie, nie tylko Pawla, ale i tysiecy innych rodzin jest bardzo trudna, obawiam sie ze nawet SA nie bedzie w stanie otoczyc ich specjalna troska.

Nie mozemy wesprzec wszystkich ale zebrane pieniadze dla Pawla moga w pewnym sensie nie tylko zapewnic im (i w szczegolnosci dziecku) gorace posilki, ale rowniez odciazyc instytucje charytatywne, pozwalaljac im pomoc innym, nie majacym wsparcia MW, celom.

Finanse instytucji charytatywnych nie sa bez dna...a dno jest napewno plytsze niz pare lat temu...
Ada

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2011-12-31 14:02:02 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dostalam wlasnie potwierdzenie droga telefoniczna , ze Pawel wraz z synkiem otrzymali dostawe zywnosci

Obaj chcieliby Wam zlozyc Szczesliwego Nowego Roku :-D
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

nisia_i_maczek

Post #8 Ocena: 0

2012-01-05 15:54:09 (13 lat temu)

nisia_i_maczek

Kobieta

Z nami od: 30-03-2011

Czy ktos wie jak wyglada na dzis sytuacja Pawla? Jesli jest nadal taka potrzeba, moge wyslac pare groszy bo pewnie zapasy z ostatniej dostawy juz sie koncza...

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-01-05 15:57:02 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2012-01-05 19:44:37 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-01-05 15:54:09, nisia_i_maczek napisał(a):
Czy ktos wie jak wyglada na dzis sytuacja Pawla? Jesli jest nadal taka potrzeba, moge wyslac pare groszy bo pewnie zapasy z ostatniej dostawy juz sie koncza...

Nisia
Wyslalam ci priva z opisem sytuacji w jakiej aktualnie znajduje sie Pawel

Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie :-)

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,