MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mikołajek urodzony bez rąk i nóg!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2011-09-20 17:26:06 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-09-20 17:16:59, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2011-09-20 17:13:48, Adacymru napisał(a):
Moze nie calkiem w temacie ale powiedzcie mi moze na jakich zasadach to sie odbywa z tym zbieraniem zakretek etc, jak sie to oplaca temu co nazbiera (czy organizacji), czy plastykowe zakretki sa az tak cenne?

no kilogram to złotówka...za pewne tez trochę ma znaczenie ochrona środowiska itp.

Czyli jak butelki i puszki, skupuja rowniez zakretki w skupach w Polsce?
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2011-09-20 17:34:20 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-09-20 17:20:26, kaza10000 napisał(a):
Napisałam do rodziców i oni oczywiście się zgadzają, napiszę do gazet i tylko pozostaje mi czekać.

No widzisz to dobrze a skoro masz już z nimi kontakt to może by się dowiedzieć czy jest coś czego maluszkowi potrzeba a czego rodzice kupić nie mogą lub nie chcą z powodów finansowych. Wiadomo ze każdy grosz się dla nich liczy.
Gdyby okazało się że coś Mikołajowi potrzeba to można by zrobić zbiórkę funduszy(paypal Efki) na dotychczasowych(forumowych) zasadach. Kupic co tam potrzeba i wyslac do Lublina. Jestem na 100% pewien iż znajdzie się firma która nam to dostarczy:))
No chyba że zbieramy kasę i wysyłamy? Osobiście uważam że prezent jest lepszą opcją, ale to tylko moje zdanie. Najlepiej by było i prezent i kaska:))

Co myślicie?

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2011-09-20 17:37:21 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2011-09-20 17:34:20, Dwunasty napisał(a):
No widzisz to dobrze a skoro masz już z nimi kontakt to może by się dowiedzieć czy jest coś czego maluszkowi potrzeba a czego rodzice kupić nie mogą lub nie chcą z powodów finansowych. Wiadomo ze każdy grosz się dla nich liczy.
Gdyby okazało się że coś Mikołajowi potrzeba to można by zrobić zbiórkę funduszy(paypal Efki) na dotychczasowych(forumowych) zasadach. Kupic co tam potrzeba i wyslac do Lublina. Jestem na 100% pewien iż znajdzie się firma która nam to dostarczy:))
No chyba że zbieramy kasę i wysyłamy? Osobiście uważam że prezent jest lepszą opcją, ale to tylko moje zdanie. Najlepiej by było i prezent i kaska:))

Co myślicie?

oczywiscie , ze jestem za :-D mozecie na mnie liczyc , osobiscie bylabym za zakupem czegos niz wysylaniem pieniazkow
priv do Kazy juz poszedl ;-)mam nadzieje ze wesprze mnie troszke ;-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

kaza10000

Post #4 Ocena: 0

2011-09-20 17:47:58 (14 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Mikołajek mieszka w Dęblinie

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2011-09-20 18:22:49 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Kochani
Rozmawialam wlasnie z Kaza

Po wstepnych debatach ustalilysmy ,ze zaraz siadam do napisania maila do rodzicow Mikolajka z zapytaniem o dokladne przedstawienie sytuacji oraz potrzeb

Jak tylko bede znala odpowiedz zaraz sie do Was odezwe i ustalimy z ewentualnymi chetnymi do pomocy czy damy rade w jakis sposob pomoc temu chlopcu

Kaza dziekuje za przemila rozmowe ;-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-09-20 18:30:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kaza10000

Post #7 Ocena: 0

2011-09-20 18:35:50 (14 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Myślę, że jesteś stworzona do tego żeby pomagać innym:-)

[ Ostatnio edytowany przez: kaza10000 20-09-2011 18:38 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2011-09-20 19:01:14 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Email zostal wyslany , czekam na odpowiedz ,zobaczymy jak potoczy sie sytuacja i jaka uzyskam odpowiedz wtedy bedziemy sie zastanawiac i glowic co dalej ;-)

Poetko wstrzymalabym sie z wysylaniem pieniazkow do czasu uzyskania odpowiedzi i ustalenia pewnych faktow i detali , niemniej dziekuje za reakcje :-D

Do góry stronyOffline

25-Matylda

Post #9 Ocena: 0

2011-09-20 19:02:33 (14 lat temu)

25-Matylda

Kobieta

Z nami od: 23-09-2010

U nas w domu juz od ponad roku zbieramy nakretki plastikowe, raz byly przesnaczone na wozek inwalidzki a teraz wszystkie nakretki oddamy siostrzencowi w polsce bo u niego w szkole jest taka akcja ze dzieci zbieraja w zamain za oceny, a nauczyciele oddaja je w celach takich wlasnie jak sprawa Mikolajka. Troche nie na temat ale zachecam do zbierania tych nakretek bo zawsze sie przydadza!
Na świecie nie ma nic piękniejszego od pobudzania ludzi do śmiechu

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2011-09-21 17:27:53 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dostalam emaila od mamy Mikolajka

Pozwole sobie tutaj zacytowac jego tresc :
Cytat:

Witam.
Dziekuje bardzo za zainteresowanie.Zbieramy pieniążki, korki plastikowe( za które otrzymamy pieniążki).
Mikołajek urodzil sie bez kończyn. Nóżek nie ma wcale natomiast raczki kończą sie przed stawami łokciowymi. W poprzedni poniedzialek skończył rok. Wspaniale sie rozwija i jest prześwietnym , wesolym chłopcem. Niestety nie bylismy przygotowani na taka sytuację gdyż nasza Pani dr na ani jednym usg nie zauważyla wad malego :(
Teraz zakupiliśmy pierwsze protezy raczek, sa to zwykle protezy nieruchome które czesto maja być wymieniane. Do tego dojdzie jeszcze rehabilitacja niezbędna przy nauce chodzenia ok 50 zł godzina i turnusy rehabilitacyjne po ok klika tys zł.
W chwili obecnej nie potrzebujemy pieniędzy na konkretna rzecz natomiast chcemy uzbierać jak najwiecej bo w wieku 6-8 lat chcielibyśmy zakupić protezy rąk takie które będą zginac się w łokciach i poruszać palcami ich koszt to na chwile obecną 100 tys. zł jedna sztuka.
Jeżeli moglaby Pani pomóc w zbieraniu środków na taka pomoc to bardzo dziekujemy jeżeli nie może Pani nam pomóc to takze dziekujemy za szczere chęci.
Pozdrawiam Joanna J.

Jak widzicie tak wyglada sytuacja Mikolajka , ja ze swej strony wplace im bezposrednio na konto pieniazki ,niewiele i pewnie bedzie to kropla w morzu potrzeb ale jak sie mowi od ziarnka do ziarnka ...itd

Macie jakies sugestie i propozycje?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,