MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Maly Antek szuka transportu po Londynie !

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2011-08-24 20:52:49 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dzieki za podbijanie

Ja dopiero weszlam do domu ,czas na poszukanie jakis firm i sprawdzenie ewentualnych cen czy zdecydowanie czy da sie cos zrobic bede miala dopiero w piatek :-(

do tego czasu musze sie uzbroic w cierpliwosc i czekac czy moze sie jdnak nie znajdzie poprzez forum ktos chetny
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2011-08-25 19:18:57 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Podbijam i przypominam iż Ewa szuka kogoś z samochodem (spory bagażnik) kto mógłby pomóc w transporcie Antka.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-08-26 10:21:06 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Termin się zbliża...

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-08-26 11:18:38 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #5 Ocena: 0

2011-08-26 11:57:24 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Chyba nie znacie kosztow wynajecia samochodu przystosowanego dla inwalidow w Londynie:-o
Uwierzcie pare funcikow by nie starczylo na kilka dni.
Jak wyzej napisala leonka, autobusy sa wszystkie przystosowane dla niepelnsprawnych(oprocz tych dlugich bodajrze). Nawet jesli sa wozki z dziecmi to kierowca prosi o opuszczenie miejsca i wpuszczenie niepelnosprawnego.(wyjatek gdy matka podrozuje z niemowlakiem,wiem z autopsji, bo kiedys sama bylam w autobusie z moim 2 miesiecznym bablem i kazano mi wyjsc gdy mial wsiasc niepelnosprawny, jednak ktos sie odezwal to ze newborn i zostalam). Tak samo stacje metra sa na mapkach dobrze oznaczone. WG mnie Londyn jest bardzo przyjazny dla niepelnosprawnych i nie ma sie czego bac. Nawet jesli by ktos chcial jechac i nie brac zadnej dniowki, tylko koszt paliwa, CC, parkingow(wszedzie 4f za godzine, chyba taniej nia ma nic w centrum) to uwazam ze za to lepiej kupic cos chlopcu.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2011-08-26 13:21:44 (14 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dziewczyny ja rzeczywiscie nie znam ani Londynu ani cen wynajecia samochodu na te cztery w tym przypadku dni
Dostalam maila do wolontariuszki a sama osobiscie nie wiedzac jak moge pomoc postanowilam wrzucic post . Wiem , ze na wlasna reke tez szukaja jakiejs firmy i pytali sie mnie o ewentualne podpowiedzi lub znajomosc osoby , ktora by mogla sie tego podjac.
Z tego tytulu zalozylam ten post , mialam dzis sie zajac przejrzeniem ofert i zapoznaniem sie z cenami co pewnie pozniej zrobie
Wyobrazam sobie , ze ceny nie beda male , pytanie nie dotyczylo sfinalizowania projektu bo wolontariuszka nie wystapila z taka prosba

Ja jedynie od siebie myslalam , ze moze jak znalazlaby sie prywatna osoba moze wtedy mozna by bylo pokryc koszty paliwa ,choc szczerze powiedziawszy tez nie orientuje sie jaka to musialby byc kwota

Wczoraj wyslalam maila z zapytaniem czy zrobili jakies postepy w sprawie znaleznienia transportu , na razie jeszcze nie mam odpowiedzi

Dziekuje Wam za przyblizenie sytuacji odnosnie warunkow dla niepolnosprawnych poruszajacych sie po Londynie , napewno przekaze zaraz wolontariuszcze emailowo wasze sugestie .

Zawsze warto posluchac czyichs opinii , tym bardziej , ze ja niestety w tej kwestii nie orientuje sie jak wyglada sytuacja w tak duzym skupisku miejskim

dzieki dziewczyny :-D
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #7 Ocena: 0

2011-08-26 17:14:50 (14 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Obawiam się, że osoba prywatna z samochodem będzie bardziej przeszkodą niż pomocą. Na piechotę/autobusem/taksówką podjeżdżasz gdzie chcesz, potem można zwiedzić kawałek i jechać dalej.

Prywatna osoba będzie miała problem z wjechaniem do niktórych części miasta, po "wyrzuceniu" pasażerów trzeba by jeździć w kółko szukając miejsca. Albo parkować kilometr dalej bo bliżej "się nie dało".

Z wycieczki zostałoby tylko wspomnienie stałej walki o miejsce i korków na ulicy.
IMO Naprawdę centrum Londynu lepiej jest zwiedzać na piechotę lub korzystając z transportu publicznego.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-08-26 20:21:03 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #9 Ocena: 0

2011-08-27 12:48:15 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Mysle,ze jesli to beda same osoby z Polski, bez przewodnika, bedzie lepiej jesli poprostu znajdzie sie osoba(y) ktore by chcialy pomoc jako przewodnik po Londynie. Ja bym chetnie pomogla,ale mam dwojke dzieci, ktorych nie mialabym w tym czasie z kim zostawic.
Nam tu sie latwo mowi,o zwiedzaniu, no tak plan jest,ale lepiej miec kogos kto troche tego Londynu i jego realia zna.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2011-08-27 13:05:14 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

kazda londyska taksowka tzw. black cab jest przystosowana dla wozkow inwalidzkich, mini-caby tez maja, tylko trzeba wyraznie powiedziec jaki wozek (skladany, elektryczny) i ile osob

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,