MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-08-21 14:21:44 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-08-21 14:37:08 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2011-08-21 14:21:44, ironiusz napisał(a):

Dla mnie agencja, to tymczasowosc, wiec inaczej na to patrze.
Nigdy bym sie nie zgodzil na prace dla agencji w sensie ciaglym.
Agencja ma jedna z kilku zalet - jak juz kogos w swoje szeregi przyjmie, to docelowy pracodawca nie sprawdza nic, ani umiejetnosci, ani jezyka ...
oczywiscie, ze tymczasowosc, ale od czegos trzeba zaczac... szczegolnie, ze nie ma sie nic - w dalszym ciagu pozostaje jednak problem jezyka i papierkow...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-08-21 15:38:43 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #4 Ocena: 0

2011-08-21 15:51:06 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-21 11:12:08, malgosia74 napisał(a):
Kochani mam pytanie dotyczącą pracy.Dokładnie to chodzi o męża.Mąż potrafi remontować mieszkania(ogólnobudowlane)spawanie(książeczka jest lecz już nieaktualna)monter inst.wodno-kanalizacyjnej.remonty maszyn rolniczych.Nie posiada prawa jazdy.nie posiada też uprawień na wykonywane prace.No i niezna językó obcych..Czy jest jakakolwiek iskra nadzieji aby dostał się do pracy poza granicami Polski.Może wtedy poprawiła się nasza sytuacja życiowa.A pytam Was gdyż mam do Was zaufanie.

Witaj.
Mam sasiada Budowlanca ktory nie ma jezyka ale ma doswiadczenie ,w chwili obecnej ma stala prace u Hindusa i jest tu 5 lat ,w ciagu tych 5 lat sciagnal cala rodzine do Anglii ale z praca bywalo roznie bo czasem firmy w ktorych pracowal upadaly ,ale to wszystko tez zalezy od znajomosci ,bo spotkal takiego jednego i ja razem z Nim na miescie i potrzebowali parunastu ludzi do pracy bez doswiadczenia i z doswiadczeniem ,ale za 800-1200f na miesiac,nawet ja moglem na to isc mimo ze nie mialem stycznosci nigdy z budowlanka,ale jakos mnie nie kreci.
On sobie poradzil mimo ze czasem czesto lubi sobie wypic ,wszystko zalezne od motywacji meza i waszych,co do testu a raczej egzaminu musialbym sie dopytac sasiada gdzie dokladnie robil,ale wiem ze w Londynie ,i wiem ze zdal bez problemu ,bez jezyka,a kurs chyba cos okolo tygodnia trwal ,jak chcesz moge Ci podac do Niego telefon to moze on Ci powiedziec jak to wszystko wygladalo ,chyba ze masz numer stacjonarny w Polsce to dam mu swoj tel i przedzwoni do Ciebie,on pracuje 5 lat w tej branzy wiec pewnie wiele wie i pewnie moglby Ci pomoc w rozmowie lub cos doradzic,jak cos wyslij priv z nr tel stacjonarny do Polski ,a ja polacze go z Toba dzisiaj,od jutra zaczyna 4 dni pracy pod rzad wiec nie bedzie mial czasu bo pracuje 12 godzin ,czasem 2-3 dni czasem 5-6 dni w tygodniu.
Edit:
aa i jeszcze mam numer tel do tego ktory mowil ze potrzeba ludzi do pracy ,on tez sie na tym dobrze zna,tez moge podac ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Radek1986 21-08-2011 15:58 ]

"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Radek1986

Post #5 Ocena: 0

2011-08-21 17:03:25 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-21 15:38:43, Czaninho1 napisał(a):
kolega miesiac temu wylecial.lubie go ale jest na wpol ciamajda. jezyka zero. dostac prace. i gdzie? w Birmingham. fakt najnizsza krajowa ,ale pracuje przy kurczakach w fast food.
idzie jakos znalezc

Ok nastepne Informacje ,zadzwonilem do sasiada bo nie ma go w domu ,powiedzial ze najpierw maz musi zadzwonic i umowic sie na kurs ,egzamin trwa godzine a wszystkie pytania dostanie jak zaplaci 100 funtow za kurs ,juz na miejscu,ale musi miec umowione spotkanie,wiec jednorazowo wystarczy pojechac i zdac ,a na dodatek wszystkie pytania sa w jezyku Polskim razem z lektorem jesli nie zna sie jezyka,powiedzial ze z praca bywa roznie ale biorac pod uwage fakt ze na budowlancow jest teraz potrzeba ,nie zastanawialbym sie ,oczywiscie tez liczy sie to ,czy masz tu jakas kase na poczatek ,proponowalbym wiec zeby maz wyjechal sam,wynajal jakis pokoj na poczatek ,zrobil kurs i lapnal sie pracy jak to powiedzial sasiad,co do rozmowy jutro wraca z pracy po 20-21 i mozesz z Nim porozmawiac na ten temat ,sa rozne prace z doswiadczeniem czy tez bez ,pozatym jesli tu juz bedzie to pierwsze kroki do Job Centre ,prawdopodobnie dopoki sie tu nie ogarnie moze pracowac w innej pracy ,ale jak zlapie stala prace poprzez agencje lub bedzie wiedzial ze bedzie wszystko ok ,wtedy moze was tu sciagac,na budowlance ciezko jest nauczyc sie jezyka chociaz wcale nie musi go znac ,moj sasiad zna tylko nazwy narzedzi :)
wszystko powinno byc ok tylko jak tak mowie najpierw niech sam wyjedzie pozniej rodzina,tak jak zrobil moj sasiad ,bedziemy w kontakcie na priv,mam nadzieje ze pomoge.
Czekaj tez na inne posty,moze dowiesz sie czegos wiecej,ja napisalem tylko tyle ile wiem jak narazie
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

malgosia74

Post #6 Ocena: 0

2011-08-21 17:17:35 (14 lat temu)

malgosia74

Kobieta

Z nami od: 07-04-2011

Dziękuję..będziemy w kontakcie

Do góry stronyOffline