MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Smiertelna susza w Afryce - POMOZ!!!

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marklar666

Post #1 Ocena: 0

2011-07-21 11:34:42 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

A 10 yr old African boy Jonah Umbongo, walks 5 miles a day to fetch
water in the deadly heat.
Just £2 a month can help teach Jonah 2 read & write so he can have a
better life...
WARNING: Don't fall for it!
*** then grows up, enters Britain & walks TWENTY miles a day in
the freezing cold putting parking tickets on our *** cars!

Dostalem to kiedys od znajomego z roboty - swoja droga obywatela RPA. Pomyslalem ze pasuje jak ulal do sytuacji ;)

PS. Chociaz nie moglem za cholere dogadac sie z Sarmatianem w temacie o bogu (jesli dobrze pamietam) to widzac temat tego watku na glównej mialem w glowie te same mysli co on.

Jesli chodzi o organizacje humanitarne to polecam odcinek "Starvin' Marvin" z pierwszego sezonu South Park

Uwaga moderatora: Prosiłabym o nieużywanie wulgaryzmów - również w języku angielskim

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2011-07-21 11:41:17 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-07-21 01:13:21, Sarmatian napisał(a):
Cytat:

2011-07-21 00:53:45, ChrisCov napisał(a):
Z resztą ci ludzie tutaj zachowują się dokładnie tak samo. Ile ich procent NIE żyje na benefitach? Ja znam kilkudziesięciu emigrantów z Erytrei i każdy z nich coś od państwa ciągnie.

Dokładnie.
Kiedyś widziałem gdzieś opublikowane dane na temat ludzi w UK zdolnych do pracy z poszczególnych nacji a nie pracujących.
Cała Afryka miała najwyższy procent nie pracujących.
Najwyżej była Somalia z 82% ludzi niepracujących a zdolnych do pracy.
To też coś mówi.

Pewnie, tylko tych ludzi nie zaatakują w gazetach, bo byłby to rasizm. Łatwiej Polaków, z których mniej więcej 1% żyje na zasiłku (Jobseekers allowance).
W temacie pojawiają się coraz bardziej racjonalne informacje i mam dość tej poprawności politycznej.
Ktoś, kto zrobił sobie 10-te dziecko, bo miał przez chwilę lepiej, ze względu na pomoc humanitarną, musi wziąć na siebie odpowiedzialność. Nie potrafi go utrzymać, to przecież nie mój problem - ja mu dziecka nie zrobiłem. Mógł skończyć sprawę na 2-3, jak go nie stać na dłuższą metę na więcej.
Pracuję przecież z takimi ludźmi, więc co nieco o nich wiem. Do zdecydowanej większości z nich nic absolutnie nie mam. Ludzie pogodni, uśmiechnięci, opowiadający często o swoich wyczynach seksualnych z białymi. W zasadzie tylko jedna rzecz mi przeszkadza - 95% z nich czuć na jakieś 20m, choć już się przyzwyczaiłem i traktuję ich normalnie. Z większością rozmawiam częściej, niż z białymi, w tym Polakami, bo jakoś fajnie nam się zawsze gada. Absolutnie każdy z nich żyje w jakimś council housie i robi następną gromadę dzieci, bo go stać.

EDIT
@marklar666, świetny tekst. Niestety, dość realistyczny.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 21-07-2011 11:48 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,