Cytat:
2011-07-21 01:13:21, Sarmatian napisał(a):
Cytat:
2011-07-21 00:53:45, ChrisCov napisał(a):
Z resztą ci ludzie tutaj zachowują się dokładnie tak samo. Ile ich procent NIE żyje na benefitach? Ja znam kilkudziesięciu emigrantów z Erytrei i każdy z nich coś od państwa ciągnie.
Dokładnie.
Kiedyś widziałem gdzieś opublikowane dane na temat ludzi w UK zdolnych do pracy z poszczególnych nacji a nie pracujących.
Cała Afryka miała najwyższy procent nie pracujących.
Najwyżej była Somalia z 82% ludzi niepracujących a zdolnych do pracy.
To też coś mówi.
Pewnie, tylko tych ludzi nie zaatakują w gazetach, bo byłby to rasizm. Łatwiej Polaków, z których mniej więcej 1% żyje na zasiłku (Jobseekers allowance).
W temacie pojawiają się coraz bardziej racjonalne informacje i mam dość tej poprawności politycznej.
Ktoś, kto zrobił sobie 10-te dziecko, bo miał przez chwilę lepiej, ze względu na pomoc humanitarną, musi wziąć na siebie odpowiedzialność. Nie potrafi go utrzymać, to przecież nie mój problem - ja mu dziecka nie zrobiłem. Mógł skończyć sprawę na 2-3, jak go nie stać na dłuższą metę na więcej.
Pracuję przecież z takimi ludźmi, więc co nieco o nich wiem. Do zdecydowanej większości z nich nic absolutnie nie mam. Ludzie pogodni, uśmiechnięci, opowiadający często o swoich wyczynach seksualnych z białymi. W zasadzie tylko jedna rzecz mi przeszkadza - 95% z nich czuć na jakieś 20m, choć już się przyzwyczaiłem i traktuję ich normalnie. Z większością rozmawiam częściej, niż z białymi, w tym Polakami, bo jakoś fajnie nam się zawsze gada. Absolutnie każdy z nich żyje w jakimś council housie i robi następną gromadę dzieci, bo go stać.
EDIT
@marklar666, świetny tekst. Niestety, dość realistyczny.
[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 21-07-2011 11:48 ]
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better