MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Smiertelna susza w Afryce - POMOZ!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-07-20 22:51:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

no_wayy

Post #2 Ocena: 0

2011-07-20 22:55:39 (14 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Z jednym się zgadzam: im więcej pieniędzy wpompujemy w Afrykę, tym stać ich na większy przyrost naturalny co skutkuje potrzebą wpompowania więcej pieniędzy

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Sarmatian

Post #3 Ocena: 0

2011-07-20 23:39:26 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Cytat:

2011-07-20 22:45:35, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Wszystko pieknie . Zgadzam sie , ze kazdy powinien miec mozliwosc zdecydowania za siebie na co chce przeznaczyc pieniadze i poznanaia obu stron medalu ale pewne kwestie mozna wyrazic chyba w bardziej kulturalny sposob ?

Chodzi o pierwszy mój post czy o drugi ?
Jeżeli chodzi o pierwszy to jest jak najbardziej kulturalny.
Wyraziłem opinie na temat drugiej strony medalu.
Masz coś przeciwko ?

Jeżeli Ci chodzi o drugi post to nie dotyczy on tematu tylko to odpowiedź na atak Ady na tych (dokładnie to na mnie) którzy mają odmienne zdanie.

Czytaj ze zrozumieniem. Nie wypowiedziałem się o Afryce niekulturalnie tylko wypowiedziałem się ostro na temat ataku Ady.

Zacytuj gdzie o Afryce wypowiadam się niekulturalnie.

A teraz zbanuj, bo o to chodzi.
Ciągle pamiętam:
"Jeszcze się na ciebie coś znajdzie"

Pozdr.

.

Uwaga moderatora: Sarmatian . Szczegolwo wyjasnilam ci swoje stanowisko na priv ,nie czepiam sie Twojej wypowiedzi odnosnie Afryki.Jak ci powiedzialam masz prawo miec inne zdanie . Ton Twojej wypowiedzi skierowany do Ady pozostawial wiele do zyczenia dlatego ponownie edytowalam twoj wpis i ufam , ze to uszanujesz .Tyle w temacie .

"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2011-07-20 23:43:52 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

To pewnie fotomontarz, bujne paswiska porzucili, polecieli po paczki z darmowym jedzeniem....moze warto popatrzec nie przez pryzmat coraz bardziej popularnego roszczeniowo-zasilkowego zachodu.

W Londynie ludzie narzekaja, jak nie moga trawnika podlewac z weza, a tam najwieksza susza od 60 lat...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ludzie jak ludzie zapewne sa sytuacje kiedy pomoc nie trafia do najbardziej potrzebujacych, tak samo jak jest w UK, jak w Polsce etc etc. Moze moje sumienie nie pozwala mi odwrocic sie plecami i przeczekac 20 lat kiedy pozostanie procent najsilniejszych, jakkolwiek zadowoliloby to tych martwiacych sie o przyrost naturalny w Afryce. Pomoc z "wedka" jest oczywiscie najlepszy, ale jak narazie, to ludzie sa w sytacji kiedy ledwo maja sile oddychac, nie mowiac o trzymaniu przyslowiowej "wedki"
Ada

Do góry stronyOffline

Sarmatian

Post #5 Ocena: 0

2011-07-20 23:54:32 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Sami są sobie winni i dokładnie o tym wiedzą.
Nie ruszą tyłka bo jest im dobrze. Zapomnieli jak utrzymać siebie i rodzinę.
Mają punkty pomocy i leją na wszystko dopiero jak większa trwoga to do Boga.
Susza minie to znowu wycieczka co tydzień do punktu pomocy i leżenie w hamaku pod baobabem.
Najlepiej to poszukać drzewka jak najbliżej punktu pomocy.
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-07-20 23:56:02 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2011-07-20 23:59:38 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A kopales kiedys studnie? To troche wiecej niz zabawa z wiaderkiem i lopatka na plazy.

Jak takie to proste, to dlaczego ludzie nie kopia tutaj nawet, tylko narzekaja na ceny oplat za wode?
Ada

Do góry stronyOffline

Sarmatian

Post #8 Ocena: 0

2011-07-21 00:03:44 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Może by tak się czepili roboty i wykopali studnię a nie się byczyli.

Obrazek

Jakie spaślaczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2011-07-21 00:10:06 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Wybaczcie głupie skojarzenia. Wiem, że temat jak każdy inny w dziale dobroczynność nie jest z założenia żartobliwy (tym bardziej, że traktuje o ludzkich tragediach), ale tak mi sie skojarzyło...

W Polsce temat Afryki nie jest tak popularny jak tu. Na prawde widać różnice, w mediach chociażby. W życiu się tyle o Afryce nie nasłuchałam w kraju, co tu. Prawie codziennie i chyba na każdym kanale. W Pl o pomoc dla Afryki apeluje głównie kościół. Organizuje jakieś akcje, zbiórki itd...

No i teraz wyobraziłam sobie miny praktykujących filantropów, gdyby tak ktoś próbował obok tych apeli o pomoc uświadamiać im, że przecież nie warto, nie opłaca się, po co marnować siano. Obok plakatu misji, plakat z ostrzeżeniem: wyrzucasz pieniądze w błoto.

Jak myślicie. Przyjęłoby się?

Caritas dla Afryki

Salezjanie- wolontariat

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2011-07-21 00:23:08 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2011-07-20 23:59:38, Adacymru napisał(a):
A kopales kiedys studnie? To troche wiecej niz zabawa z wiaderkiem i lopatka na plazy.

Jak takie to proste, to dlaczego ludzie nie kopia tutaj nawet, tylko narzekaja na ceny oplat za wode?

Ada skoro mieszkasz tu juz tyle lat powinnas wiedziec jak to jest ze studniami w Afryce, budowanymi z funduszy charytatywnych

new scientist wyjasnia to pokrotce

pieniadze sie zbiera, wysyla sie ekspertow z materialami, studnie sie buduje, lokalnych przeszkala zeby utrzymywali je w stanie uzytkowym, daje sie pieniadze na urzymanie (o ile pamietam to na 5 lat)- ale studnie i tak popadaja w ruine, gdy zachodnie pieniadze sie skoncza

rzad krajow i ludnosc lokalna powinna jednak uszanowac te dary i wziasc troche odpowiedzialnosci za dbanie o to co im swiat od tylu lat funduje
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,