MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ola przegrala walke z rakiem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Miki_Mouse

Post #1 Ocena: 0

2011-07-02 21:05:47 (14 lat temu)

Miki_Mouse

Kobieta

Z nami od: 20-08-2010

Zaloga Prestonczyka włączyła się w pomoc rodzinie Aleksandry Karczewskiej z Preston która wczoraj wczesnym rankiem 30/06 przegrala walke z rakiem. Aleksandra była młodą osobą (32 lata)przed którą życie stało otworem.Niestety los sprawił iż ciężka choroba wygrała. Wielu z was na pewno pracowalo z nia w wytworni serow Butlers.

Rodzina i Przyjaciele pragną zorganizować dla Oli godne pożegnanie i powrót do Polski.Koszt kremacji zwlok to ok £2,000.

Zwracamy się z gorącą prośbą o wsparcie. Jeżeli masz zbędnego 1 funta pomóż. Na konto pomocy rodzinie zmarłej Oli wpłyneło : .238.90 Ł

Na stronie głównej portalu www.prestonczyk.co.uk został stworzony specjalny Paypal Donation. Wszelkie wpływy z waszych darowizn zostaną przekazane rodzinie Oli.

Jutro(02.07.11) w Preston w polskich sklepach pojawia sie puszki na pieniązki które potem zostana przekazane rodzinie Oli.

My jako Polacy powinniśmy pokazać że w takich trudnych chwilach potrafimy być solidarni i tworzyć jedną społeczność.

W imieniu rodziny oraz przyjaciół prosimy o pomoc Dla rodziny Oli aby mogła powrócić do swojej ojczyzny.

Dodatkowe informacje uzyskaja państwo pod adresem email Pawła Świebody... ,pawelswieboda@wp.pl,

Dziękujemy za wasze wsparcie

Redakcja

[ Ostatnio edytowany przez: Miki_Mouse 02-07-2011 21:38 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

radzik77

Post #2 Ocena: 0

2011-07-02 21:59:02 (14 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Szczerze wspolczuje i lacze sie w bolu.
Jednak pragne zauwazyc iz wiele rodzin ma takie problemy. Mozecie mnie zbanowac, zlinczowac, zmieszac z blotem, jednak musze to powiedziec.
Jak zagwarantujecie ze wszystkie pieniadze trafia do rak pograzonej w bolu rodziny?

Idac tym tokiem myslenia powinnismy organizowac zrzutki dla wszystkich tragicznie zmarlych, w koncu to taka sama tragedia...

Nie dalej jak dwa tygodnie temu, odeszla z tego swiata zaledwie trzyletnia pociecha kolegi z pracy. Byla nieuleczalnie chora na bardzo rzadka chorobe.
Nieduza firma, znamy sie od lat, pomoglismy tyle ile moglismy. Czy tez powinienem zalozyc temat o zbiorce... Mysle ze 2k to nie sa kosmiczne pieniadze i mozna to zalatwic na wlasnym podworku

Przepraszam jesli kogos urazilem

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2011-07-02 23:22:43 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

2 tematy tej samej tresci. . Nick i lokalizacja bez komenta :-]ż:-]a, aktywność 2 posty.

Czy moderator może coś z tym zrobić?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

esem18

Post #4 Ocena: 0

2011-07-02 23:28:42 (14 lat temu)

esem18

Mężczyzna

Z nami od: 01-09-2006

ja pomagalem sprowadzic zwloki mojego przyjaciela do polski i koszt byl 7.5 tys zl

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-07-02 23:31:28 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Radzik - 5 lat temu zmarl w trakcie pracy, na rzadka chorobe, ojciec mojego obecnie 6-letniego synka. Nikt nie wiedzial, ze jest chory, bo w PL diagnoza brzmiala - alergia.
2,5 roku temu, calkiem przez przypadek u mojego syna, orzeczono nieuleczalna chorobe ( 2 procent ludzi na calym swiecie ) i dzieki temu posmiertnie zdiagnozowano jego Ojca.
Wtedy - po jego smierci - ludzie z ktorymi pracowal tu w UK, "zrzucili" sie z dobrej woli "do puszki" i calosc zebranej kwoty przekazali mnie i M. - mojemu synkowi. Gdyby nie te pieniadze ( i mase innej pomocy od kolegow ze starej pracy w PL ), nie mialabym jak przezyc najtrudniejszych chwil....
I 2 tysiace funtow - potrzebne wtedy na przewoz Jego zwlok do PL ( okolo 10.000 pln, tyle chciala firma transportowa, zajmujaca sie przewozem zwlok ), bylo dla mnie wtedy BARDZO KOSMICZNA KWOTA. POMOGLI DOBRZy LUDZIE...
Wiec prosze z wlasnego doswiadczenia - nie zarzucaj takich rzeczy, dopoki sam na sobie tego nie doswiadczysz... :-?

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 02-07-2011 23:35 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Miki_Mouse

Post #6 Ocena: 0

2011-07-02 23:49:01 (14 lat temu)

Miki_Mouse

Kobieta

Z nami od: 20-08-2010

Cytat:

2011-07-02 23:22:43, tomaszzet napisał(a):
2 tematy tej samej tresci. . Nick i lokalizacja bez komenta :-]ż:-]a, aktywność 2 posty.

Czy moderator może coś z tym zrobić?

Tak sa 2 tematy o tej samej tresci poniewaz Liverpool i Manchester sa najblizej Preston. Aktywnosc 2 posty bo nie udzielam sie na mojej wyspie poniewaz nie ma tu forum dla Preston.

PS. Nie przypominam sobie zeby byly wytyczne odnosnie tego kto ma jaki nick wiec ja mam Miki_Mouse. Jezeli tobie to nie odpowiada to juz twoj problem.

[ Ostatnio edytowany przez: Miki_Mouse 02-07-2011 23:50 ]

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #7 Ocena: 0

2011-07-03 01:19:54 (14 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

nie mowie ze to zle, nie jestem potworem

boli mnie tylko niesprawiedliwosc, ze wielu rodakow cierpi i zmaga sie z trudnosciami w ciszy, a inni wyciagaja rece i wolaja o kase gdzie sie tylko da. wiem, ze to tragedia i dobrze ze znajduja sie ludzie, ktorzy chca pomoc, nie wiem dlaczego napisalem taki post... moze dopadl mnie zal, ze sam jestem nieuleczalnie chory i zwine sie na tamten swiat duzo szybciej niz ludzie z mojego rocznika

Do góry stronyOffline

pawelswieboda

Post #8 Ocena: 0

2011-07-03 01:31:42 (14 lat temu)

pawelswieboda

Z nami od: 23-02-2006

Drogi Kolego. Dziekuje za szczere kondolencje. Piszesz ze jest wiele takich tragedi i masz racje. Pytasz czy powinnismy organizowac akcje przy kazdej takiej OKAZJI? A co w tym zlego? Czy ludzki odruch to teraz deficytowy towar? Co do kosztow to jest to bledna informacja, koszt pogrzebu wynosi £3200 mozna to zalatwic za £1000. Pytanie tylko czy tak bys chcial zegnac milosc swojego zycia? Transport prochow do kraju to dodatkowe £800. Mozna do tego doliczyc bezplatny urlop 3 tygodnie ale kto by sie tam rozdrabnial. Co do Oli Tragiczna Smierc to malo powiedziane. Ola umierala przez 3.5 roku,24h na dobe bo tak sie umiera na raka BEZ NADZIEJI. Z mysla co przyniesie nowy dzien. Dziejuje Pawel Swieboda

Do góry stronyOffline

Strona WWW

pawelswieboda

Post #9 Ocena: 0

2011-07-03 01:36:11 (14 lat temu)

pawelswieboda

Z nami od: 23-02-2006

Drogi Kolego. Dziekuje za szczere kondolencje. Piszesz ze jest wiele takich tragedi i masz racje. Pytasz czy powinnismy organizowac akcje przy kazdej takiej OKAZJI? A co w tym zlego? Czy ludzki odruch to teraz deficytowy towar? Co do kosztow to jest to bledna informacja, koszt pogrzebu wynosi £3200 mozna to zalatwic za £1000. Pytanie tylko czy tak bys chcial zegnac milosc swojego zycia? Transport prochow do kraju to dodatkowe £800. Mozna do tego doliczyc bezplatny urlop 3 tygodnie ale kto by sie tam rozdrabnial. Co do Oli Tragiczna Smierc to malo powiedziane. Ola umierala przez 3.5 roku,24h na dobe bo tak sie umiera na raka BEZ NADZIEJI. Z mysla co przyniesie nowy dzien. Dziejuje Pawel Swieboda

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,