MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Moje przemyślenia na temat pomagania

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2011-04-11 23:11:47 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Jezeli natomiast chodzi o Anglie to powinnismy weryfikowac nasza pomoc. Mozna byloby wymagac od potrzebujacych dokumentacji (groznie zabrzmialo), czegos w sensie listu od social services lub innych instytucji. To daloby nam szersze swiatlo na osobe, ktora owej pomocy potrzebuje i oczekuje. Skoro bylaby w stanie przeslac do redakcji list od social services, jobcentre (ze szuka pracy, nie siedzi na 4 literach zbijajac baki) lub inne jeszcze dokumenty to mysle, ze Administrancja lub Moderanizatornia moglaby poswiadczyc prawdomownosc i zwrocic sie do uzytkownikow (Forumowniczow) o udzielenie pomocy. Takich dowodow nikt sobie nie moze zalatwic ot tak

Czy kazdy sie orientuje jak wyglada oficjalny list od Social Services? Z roznych rejonow moze wygladac zupelnie odmiennie. Listy wygladajace oficjalnie mozna sobie domowym sposobem zrobic (widzialam nie jeden nawet imponujaco pobodny do autentycznego). Jak naplynie takich listow 100 w miesiac, to potrzeba byloby full time kogos do weryfikacji, a to juz wymagaloby chyba oficjalnie dzialajacej organizacji chrytatywnej (fizycznie i finansowo).

Nawet jak list "potwierdzajacy" dotrze do weryfikatora, to jak bedzie zawieral informacje z numerem kontaktowym do osoby niby potwierdzajacej, to skad wiadomo, ze to nie ta sama osoba, ktora sobie taki list napisala??? Nie jeden taki przekret widzialam.

Jak SSD dostanie info, ze osoba moze liczyc na pomoc z innego zrodla, to bardzo szybko okroja wymiar swojej pomocy.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-04-11 23:32:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #3 Ocena: 0

2011-04-12 08:02:13 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2011-04-11 21:37:43, macadi napisał(a):
Przeczytawszy na wyrywki wątek o rodzinie z pięciorgiem dzieci pierwsze co przyszlo mi do głowy to pytanie dlaczego nie przyjadą tutaj, poszukają pracy, dostaną zasiłki, tym bardziej, że nawet domu nie mają własnego. Z tego co wyczytałam, to porządni ludzie więc na pewno daliby sobie radę a dla dzieci na pewno lepsza perspektywa na przyszłośc. Nie wiem czy się mylę, nie śledzę wszystkiego na bieżąco ale wydaje mi się, że czasem pomagając za bardzo robimy niedźwiedzią przysługę - ludzie uzależniają się od gotowej pomocy, nie są w stanie działac samodzielnie.

wow.... to by powstal kolejny watek, ze jest matka i ojciec i maja 5dzieci i sobie nie radza... zaraz by ktos napisal,ze starsi moga isc do pracy.... no tak ale jak jej nie dostana? kolejna sprawa,zeby dostac jakiekolwiek benefity,trzeba miec CHB na dzieci, na co czeka sie dlugimi miesiacami,tak samo zreszta jak i na raeszte.
pozatym oni nie maja za co zyc w polsce, to myslisz ze skad wezma z 10 czy 15tys na wyjazd tutaj?????? bo tyle by ich to kosztowalo? bilety,mieszkanie, jakies pieniadze na start? wyslesz im????

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-04-12 08:27:30 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-04-12 08:53:26 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-04-12 08:58:29 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-04-12 09:05:58 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-04-12 11:13:10 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-04-12 11:17:48 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #10 Ocena: 0

2011-04-12 11:34:39 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Janie-nawet jesli ktos choc przez 5 minut bedzie szczesliwszy-to wierz mi WARTO!
czlowiek jest stworzeniem stadnym,nie oszukujmy sie-nikt z nas nie jest samowystarczalny-potrzebujemy pomocy ciagle.Jesli nie materialnej to chocby tej by moc z kims pogadac,by ktos nam podpowiedzial,podtrzymal na duchu-to tez pomoc!

dam przyklad z autopsji:
jakis czas temu moja toksyczna mac hulala po domu i ciagle zarzucala mi ze mnie na nic nie stac i kasy brakuje,wydzwaniala do pl do mojego taty ze u mnie bieda ze az piszczy/moj tatus sie tak zdenerwowal ze zawalu przez babe dostal/
a moja mlodzsza corcia wtedy mnie zapytala:mamus-jak my mamy 4 tv,2 lapki,komp,5mp3,ipoda,4 komorki,camcorder,4 camery ,super auto i super chate-to my biedni jestesmy????
wlasnie-bo moje dziecie pamieta jak bylo w pl.na jajko z niespodzianka mnie stac nie bylo.
teraz tez pomagam-i to samo dostaje spowrotem kiedy tego porzebuje.bo tak to dziala.ja komus-ktos mnie!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,