Kopiuje pierwszy post Małogsi oraz swoj post na temat pomocy z tego tematu.
2011-04-07 22:50:02, malgosia74 napisał(a):
jestem mama 5 kochanych dzieci.mam meza ktory dba o nas.pracuje dorywczo przy remontach.naprawia maszyny rolnicze..ja mam staly dochod zas.rodzinny i celowy lub okresowy z opieki..bardzo chcialabym Was prosic o pomoc dla moich dzieci.moze ktos ma jakas zbedna odziez.obuwie.zabawki poprostu nie starcza nam na wszystko.troje dzieci sie uczy a czwarta od wrzesnia pojdzie..moze ktos ma jakies przybory szkolne.dzieci sa w wieku 17..16 lat synowie..9 i 5 lat corki..6miesiecy syn..brakuje nam tez sr.czystosci.zywnosci..jestesmy z woj.kujawsko pom

Witam wszystkich ponownie.
Za zgoda Malgosi sprawdzilam informacje, ktore podala na forum.
Dostalam odpowiedz od p. Ani, ktora jest jedna z organizatorek "Szlachetnej Paczki".
Oto mail od p. Ani z odpowiedziami na moje pytania i Wasze watpliwosci:
Cyt:
Witam Panią!
Jestem organizatorką Szlachetnej Paczki(słyszała Pani o tej akcji w Polsce?)w moim miasteczku -Wąbrzeźno.Na forum Szlachetnej Paczki właśnie, z koleżanką przeczytałyśmy o P.Małgosi.Zawiozłam jej trochę żywności na święta,byłam też po świętach.Sytuacja jest tam o tyle ciężka ,że nie mają własnego mieszkania.Dwaj starsi chłopcy(16 i 17lat)po szkole zajmują się dużym gospodarstwem Pana,który pozwala mieszkać im w małym domku,ale ciągle nie wiadomo jak długo...być może znów będą musieli się wyprowadzić,bo właściciel np.sprzeda gospodarstwo.Pracuje tam tylko mąż P.Małgosi i to dorywczo,bo pracy brakuje,a przy piątce dzieci (najmłodsze ma dziś pewnie pół roku)potrzeby są tam ciągle ogromne.Taka pomoc od Państwa byłaby więc bardzo wskazana i cieszę się,że chcą Państwo im pomóc,tym bardziej ,że to porządna, kochająca się rodzina,bez żadnej patologii.
Pozdrawiam,Ania F.
--------
W zwiazku z tym oglaszam zbiorke za rozpoczeta i jesli ktos chcialby cos przekazac z wymienionych nizej rzeczy, zapraszam do mnie na PW.
Od jutra zaczynam dzialac .
Lista:
*Zywnosc ( taka, ktora przetrwa transport )
*Srodki czystosci
*Drobne sprzety domowe ( Malgosia ma np tylko *3 garnki )
*Pampersy od 7 do 18kg
*Firanki
*Posciel
*Reczniki
*Przybory szkolne
*Ciuchy:
- Mariusz 17lat wzrost 175cm but 44
- Andrzej 16lat wzrost 173 but 43
- Iwonka 9lat wzrost 146cm but 36
- Dorcia 5lat wzrost 128 but 32
- Jasiek 84cm
- maz Malgosi 173 cm but 43