MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomagamy Małgosi i jej rodzinie :-)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 29 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2011-04-10 21:23:12 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Postanowilam zalozyc osobny temat, by byl bardziej widoczny i by nie trzeba bylo przebijac sie tam przez kilka stron dyskusji ;-).
Kopiuje pierwszy post Małogsi oraz swoj post na temat pomocy z tego tematu.

Cytat:

2011-04-07 22:50:02, malgosia74 napisał(a):
jestem mama 5 kochanych dzieci.mam meza ktory dba o nas.pracuje dorywczo przy remontach.naprawia maszyny rolnicze..ja mam staly dochod zas.rodzinny i celowy lub okresowy z opieki..bardzo chcialabym Was prosic o pomoc dla moich dzieci.moze ktos ma jakas zbedna odziez.obuwie.zabawki poprostu nie starcza nam na wszystko.troje dzieci sie uczy a czwarta od wrzesnia pojdzie..moze ktos ma jakies przybory szkolne.dzieci sa w wieku 17..16 lat synowie..9 i 5 lat corki..6miesiecy syn..brakuje nam tez sr.czystosci.zywnosci..jestesmy z woj.kujawsko pom:-[sama na roznych forach oglosilam ze oddam po malym odziez od 0-4msc.to nie sztuka tylko brac chce tez komus pomoc..moja opieka i opieka to gm.Ksiazki mozna tam sie dowiedziec o naszej sytuacji..napisalam to poprosu jestem szczera

Witam wszystkich ponownie.
Za zgoda Malgosi sprawdzilam informacje, ktore podala na forum.
Dostalam odpowiedz od p. Ani, ktora jest jedna z organizatorek "Szlachetnej Paczki".

Oto mail od p. Ani z odpowiedziami na moje pytania i Wasze watpliwosci:

Cyt:

Witam Panią!
Jestem organizatorką Szlachetnej Paczki(słyszała Pani o tej akcji w Polsce?)w moim miasteczku -Wąbrzeźno.Na forum Szlachetnej Paczki właśnie, z koleżanką przeczytałyśmy o P.Małgosi.Zawiozłam jej trochę żywności na święta,byłam też po świętach.Sytuacja jest tam o tyle ciężka ,że nie mają własnego mieszkania.Dwaj starsi chłopcy(16 i 17lat)po szkole zajmują się dużym gospodarstwem Pana,który pozwala mieszkać im w małym domku,ale ciągle nie wiadomo jak długo...być może znów będą musieli się wyprowadzić,bo właściciel np.sprzeda gospodarstwo.Pracuje tam tylko mąż P.Małgosi i to dorywczo,bo pracy brakuje,a przy piątce dzieci (najmłodsze ma dziś pewnie pół roku)potrzeby są tam ciągle ogromne.Taka pomoc od Państwa byłaby więc bardzo wskazana i cieszę się,że chcą Państwo im pomóc,tym bardziej ,że to porządna, kochająca się rodzina,bez żadnej patologii.

Pozdrawiam,Ania F.

--------

W zwiazku z tym oglaszam zbiorke za rozpoczeta i jesli ktos chcialby cos przekazac z wymienionych nizej rzeczy, zapraszam do mnie na PW.
Od jutra zaczynam dzialac .

Lista:

*Zywnosc ( taka, ktora przetrwa transport )
*Srodki czystosci
*Drobne sprzety domowe ( Malgosia ma np tylko *3 garnki )
*Pampersy od 7 do 18kg
*Firanki
*Posciel
*Reczniki
*Przybory szkolne
*Ciuchy:
- Mariusz 17lat wzrost 175cm but 44
- Andrzej 16lat wzrost 173 but 43
- Iwonka 9lat wzrost 146cm but 36
- Dorcia 5lat wzrost 128 but 32
- Jasiek 84cm
- maz Malgosi 173 cm but 43
- Malgosia - szczupla 165cm but 39

Poluszka, czekam na PW - dziekuje :-).

Perfekcja - dziekuje za uwage na temat pieluch, to bylo info od Malgosi ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 10-04-2011 21:25 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-04-10 21:34:13 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2011-04-10 21:36:41 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Hail, dziekuje za Twoja wypowiedz i obietnice ;-).

Jeszcze jeden cytat z poprzedniego tematu -

Cytat:

2011-04-10 20:45:38, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Poniewaz mamy teraz swieta Wielkanocne i za nic nie zdarzymy przed nimi ( przepraszam Malgosiu ), mysle ze zbiorke zakonczymy do pierwszego tygodnia maja.
Paczki mozecie wysylac na moj adres ( podam na PW oczywiscie ), jesli ktos jest z okolic Manchesteru, to tez prosze na PW, stamtad mam odbior w weekendy ;-).
Jesli ktos ma zyczenie wplacic jakies pieniadze, prosze oto PP - magicsunny@o2.co.uk - z dopiskiem "help for Malgorzata". Prosze tez zaznczyc na co maja byc wydane wyslane pieniadze ( zywnosc, pieluchy, srodki czystosci ).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 10-04-2011 21:38 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2011-04-10 21:55:51 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuzame

Post #5 Ocena: 0

2011-04-10 22:18:42 (14 lat temu)

zuzame

Kobieta

Z nami od: 05-01-2010

Super ze pomagacie ludziom z Polski.... Niestety tu jest mnostwo takich rodzin :-( . Ja niestety nie przylacze sie do tej akcji poniewaz w moim rejonie w Polsce pomagam razem z siostra kobiecie z 4 corek , ktore stracily jedynego zywiciela rodziny - ojca... :-(
Wiecie co mieszkam w PL juz 7 miechow i powiem Wam ze napatrzylam sie za ten czas na biede... Zal mi tych ludzi...Wiec kto ma dobre serducho niech pomaga , kto nie niech nie neguja tego co robia inni .... i nie wypowiada sie w temacie....
Magic - Nie z tej bajki.... Twoj nick mowi sam za siebie...

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2011-04-10 22:27:16 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Dziekuje Wam za mile slowa, wsparcie, i wszystkie prywatne wiadomosci oraz chec pomocy - za to przede wszystkim :-).
Na dzisiaj sie zegnam, bo padam - do jutra :-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 10-04-2011 22:27 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

maw2be

Post #7 Ocena: 0

2011-04-10 22:27:27 (14 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Mam nadzieje że Magda nie pogniewa się za małego OT. Tak już kilka/kilkanaście tematów różnie widziałem z prośbą o pomoc. Jedno co mnie zastanawia to że ludzie nie mają na nic a z neta piszą o pomoc. Jeśli to z jakiegoś miasta to jeszcze zrozumiem, biblioteka czy mops. ale zdarza się że to z jakiejś wioski gdzieś prawie na końcu świata. to mnie najbardziej zastanawia.
sorki Madziu raz jeszcze za offtop

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-04-10 23:37:00 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-04-10 23:38:34 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2011-04-11 08:12:51 (14 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

......

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 11-04-2011 08:15 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 29 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,