Str 16 z 21 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
staryznajomy |
Post #1 Ocena: 0 2011-04-06 21:56:50 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2011-04-06 21:50:03, karjo1 napisał(a):
Tez nie do konca tak.
Majac kogos do pomocy, opieki nad dzieckiem, kolejny miesiac pracowac za grosze, na czarno, na pare godzin?
wybór żaden a "tonący brzytwy się chwyta".
kobiecie potrzebne jest wsparcie psychiczne w podejmowaniu decyzji.
każdy od czegoś zaczyna i czasem trzeba więcej czasu żeby wyjść na prostą(zwłaszcza jak wiatr w oczy wieje). przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2011-04-06 21:58:00 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No nie wiem, moze durna, naiwna jestem  .
Ale majac kogos do pomocy w opiece nad dzieckiem i majac prace szuka sie albo nadgodzin, albo dodatkowej pracy, uklada 'grafik' tak, by sobie poradzic wlasnym sumptem. Rozumiem kwestie kilku tygodni, ogarniecia sie w nowych realiach, ale przy takim wsparciu logistycznym ze strony forum, doslownie pokierowaniu za reke od dwoch miesiecy ta sama spiewka...
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #3 Ocena: 0 2011-04-06 22:05:01 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie mozna sie z twoim Karjo tokiem myslenia nie zgodzic, ale....na wlasne dzieci, calkowicie zalezne od nas, nie ma sprawy, sama swoje rece po lokcie kiedys urabialam, zeby czesne oplacic, ale pracowac calymi dniami czy nocami, zeby mame i doroslego brata utrzymywac (wybaczyc mozna 14-latkowi, do szkoly powinien chodzic i skupic sie na nadrabianiu jezyka)???  [ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 06-04-2011 22:05 ]
Ada
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2011-04-06 22:05:41 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
staryznajomy |
Post #5 Ocena: 0 2011-04-06 22:06:56 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
kajro1 -słusznie zaznaczyłaś cyt:
"majac kogos do pomocy w opiece nad dzieckiem" -jesteś pewna,że tak jest?
zaś co do dodatkowej pracy -nie wiem czy znasz okolice Corby, Kettering, Wellingborough. przy dużym szczęściu z czasem wyjątkowo można coś takiego trafić przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2011-04-06 22:10:36 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak tylko w zartach teraz: jak sie ten najmniejszy czlonek rodziny tak napatrzy jak jedno pokolenie po drugim mlodymi manipuluje, i wykorzystuje, to pewnie mysli sobie: "mniejsza o te cukierki na ktore mame nie stac teraz, ja wole niejedna swinke skarbonke zapakowac zaskorniakami, bo jak przyjdzie na mnie kolej ich wszystkich utrzymac, to ja wole miec na bilet, zeby na koniec swiata cichutko sie w odpowiednim momencie wyniesc"... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Ada
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #7 Ocena: 0 2011-04-06 22:13:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zaraz zaraz, skoro Ewa z mezem utrzymuja dodatkowo dwojke doroslych i nastolatka, to nie rozumiem, jaki problem, by ktores z nich odprowadzilo/przyprowadzilo dziecko ze szkoly, zajelo sie nim w czasie, gdy rodzice zarabiaja na chleb dla wszystkich?
Szczerze mowiac, generalnie nie rozumiem pomyslow wyjazdu 'na hurra', bez zbajomosci jezyka, z dzieciakami, bez zaplecza finansowego, a co gorsza, bez checi do pracy.
No i powtorze, rady, jak zalatwiac formalnosci, gdzie szukac pomocy, padly 2 m-ce temu...
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #8 Ocena: 0 2011-04-06 22:21:37 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Tu teraz przydalaby sie Kaska (albo jej przytoczona kiedys wypowiedz tylko nie chce mi sie szukac), zeby autorka zobaczyla "fast forward", jak wygladac bedzie jej zycie za pare lat, tyle ze Kaska mowila, ze miala tylko mame tego pokroju, bez braci...i dalej sama na wszystkich rece sobie urabia (i niestety na zwiazek tez ani czasu, ani szans przy mamie nie ma).
Ada
|

|
 |
|
mala24 |
Post #9 Ocena: 0 2011-04-06 22:23:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
tyle stron juz o tym samym.16 i ciagle to samo pytanie mimo wielu odpowiedzi.ja nie wiem ewo czy ty czekasz az ktos ci palcem pokaze?wspolczuje ale troszke to juz nudne sie robi.powiedz mamie i bratu ze np prawo w uk sie zmienilo i zabrali ci dodatki i za mieszkanie tez trzeba placic.bo zasady przyznawania zasilkow sie zmienily.to podciagnij to pod siebie.przeciez nie wiedza ile masz na koncie.kombinuj kobieto!
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2011-04-06 22:46:06 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |