Mam marzenie .Angelika choruje na Zespół Gorhama.Jest pacjentką Kliniki Onkologii Dziecięcej w Gdańsku.Marzeniem dziewczynki jest odwiedzenie europejskiego parku safari.Jak juz Wam wspomnialam w poscie OTWORZMY NASZE SERCA w zwiazku z tym ,ze nasza akcja na rzecz pomocy rodzinie z tego watku przeszla moje oczekiwania ,postanowilam pozostala kwote w wysokosci 181.40 F przeznaczyc na realizacje marzenia dziewczynki.
Potrzebna bedzie minimalnie kwota wysokosci okolo 300 funtow na realizacje tego pomyslu ,180 juz mamy

Potrzebujemy zebrac na
1.bilety samolotowe (na chwile obecna w terminie 25.03-28.03 cena biletow ksztaltuje sie za jedna osobe okolo 60 funtow w obie strony) W zwiazku z tym ze dziewczynka musi przyleciec pod opieka mamy musimy kupic napewno 2 bilety .Mama sama wychowuje dwie dziewczynki ,chora Angelike i jej dziesiecioletnia siostre ,pytanie wiec wiec do Was czy z zebrancyh pieniazkow mozna pokryc 3 bilety? Wolontariusz przylatujacy z nimi ma oplacony przelot i pobyt z funduszy fundacji.Calkowity koszt 3 biletow wynioslby wtedy okolo 180 funtow .Jezeli nie akceptujecie tego pomyslu aby kupic siostrze Angeliki bilet bedziemy sie starali z 4ary pokryc to z wlasnych pieniedzy .Czekam na Wasze opinie w tej kwestii
2.Bilety do SAFARI PARKU
safari park
wynioslyby za 3 osoby 38 funtow
3.bilety do OCEANARIUM:
ceny biletow do oceanarium
44 funty
Czyli laczna kwota to okolo 260 funtow
Cala grupa (4 osoby

Poszukujemy rowniez chetnego z busem na dwa dni 26 i 27 marca lub ewentualnie dyspozycyjna osobe z samochodem (jeden samochod to niestety za malo )ktora moglaby spedzic z nami dzien by moc zapewnic im pelen komfort dojazdu i przemieszczania sie z miejsca na miejsce.Propozycje prosze kierowac tutaj lub na priv .
Wszelkie pomysly i sugestie tez prosze przekazywac do mnie ,bedziemy starali sie na biezaco cos wymyslec .
Tu kilka slow o chorobie :
Zespół Gorhama to rzadka choroba o nieznanej etiologii, charakteryzująca się samoistną, masywną osteolizą i proliferacją cienkościennych naczyń krwionośnych lub limfatycznych, prowadzących do
niszczenia kości. Zajęta może być jedna kość, a zmiany mogą wtórnie obejmować tkanki miękkie i przyległe
kości. Objawami choroby są bóle kostno−stawowe, obrzęk, ograniczenie ruchomości, zniekształcenia i złamania patologiczne w kości objętej osteolizą. W diagnostyce choroby wykorzystuje się metody obrazowe – RTG, MR, TK, angiografię oraz badanie histopatologiczne. Leczenie zespołu Gorhama jest trudne i obejmuje resekcję, przeszczep kostny oraz radioterapię
zespol gorhama
Moze ktos z Was bylby zainteresowany przylaczeniem sie do nas by jechac do safari parku czy oceanarium zeby Angelika miala jakies towarzystwo w swoim wieku ?
Jacys chetni do pomocy?

Mamy miesiac czasu na zebranie pieniazkow .
ps.jesli zauwazycie jakies literowki nie bic

A tu zdjecie naszej Angeliki

Przydaloby sie rowniez pomyslec zeby moze kupic jej jakas pamiatke z pobytu wiec mysle ze w kwocie okolo 300 funtow powinnismy sie zmiescic
Ps .kwestia cateringu lezy w mojej gestii