MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prośba o modlitwę

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosik1

Post #1 Ocena: 0

2011-01-17 21:09:33 (14 lat temu)

gosik1

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Obiecuję modlitwę za Tą rodzinkę,ale też za Ta kobietę o Radość Wieczną! I wierzę,że modlitwa za zmarłych ma sens,i jest potrzebna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

BOGNA35

Post #2 Ocena: 0

2011-01-18 16:15:23 (14 lat temu)

BOGNA35

Kobieta

Z nami od: 12-02-2010

osobom zmarłym juz nic nie pomoze modlitwa .zajrzyjcie do bibli kaznodziei 9:5-cytuje-Bo żyjący są świadomi tego, że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego ani już nie mają zapłaty, gdyż pamięć o nich poszła w zapomnienie. Przeminęła też ich miłość i ich nienawiść oraz ich zazdrość i już po czas niezmierzony nie mają
udziału w niczym, co ma się dziać pod słońcem. :-) wiec w czym mozemy pomoc zmarłym?

[ Ostatnio edytowany przez: BOGNA35 18-01-2011 16:16 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-01-18 16:30:09 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-18 16:15:23, BOGNA35 napisał(a):
osobom zmarłym juz nic nie pomoze modlitwa .zajrzyjcie do bibli kaznodziei 9:5-cytuje-Bo żyjący są świadomi tego, że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego ani już nie mają zapłaty, gdyż pamięć o nich poszła w zapomnienie. Przeminęła też ich miłość i ich nienawiść oraz ich zazdrość i już po czas niezmierzony nie mają
udziału w niczym, co ma się dziać pod słońcem. :-) wiec w czym mozemy pomoc zmarłym?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>BOGNA35</i> 18-01-2011 16:16 ]

Juz nawet w temacie z prośbą o modlitwę trzeba wstawiać sekciarskie teorie i interpretacje świadków jehowy?

Nie możesz sobie Bogna odpuścić?

Proszę moderatora o usuniecie OT w tym mojego.....

Do góry stronyOffline

LekarzDrzew

Post #4 Ocena: 0

2011-01-18 16:34:59 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

Babka pisze w to co wierzy w koncu forum czytaja tez ateisci. ..

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #5 Ocena: 0

2011-01-18 16:37:37 (14 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Dziwia mnie takie wpisy...naturalnym odruchem ludzkim jest w takiej sytuacji modlitwa...skoro jestem chrzescijanka ...tak mnie wychowali rodzice i takie zasady mi od dziecinstwa wpajano...nie szukam teorii czy trzeba sie modlic... czy mu sie nalezy ...czy mu pomoze itd...taka jest moja wiara i jest to dla mnie jak najbardziej ludzki odruch czy to ktos bliski czy obca osoba...moze jakas chrzescijanka z prawdziwego zdarzenia nie jestem...ale takiesytuacje szczegolnie we mnie pobudzaja odruch modlitwy i wspoczucia...
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

macadi

Post #6 Ocena: 0

2011-01-18 17:01:12 (14 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Nie jest to watek pt. 'napisz w co wierzysz', wiec wydaje mi sie, ze pewne komentarze sa nie na miejscu.

Do góry stronyOffline

BOGNA35

Post #7 Ocena: 0

2011-01-18 17:22:19 (14 lat temu)

BOGNA35

Kobieta

Z nami od: 12-02-2010

wszyscy moga sie tu wypowiadac no chyba ze to forum tylko dla katolikow -to prosze zaznaczyc kto moze wyrazac swe opinie.A czy swiadkowie sa sekta to ja niewiem wazne ze ludzie ci sa bardzo zwiazani z BOGIEM,nie sa złodziejami,kłamcami,nie daza do kozysci materialnych za wszelka cene ich rodziny sa naprawde szczesliwe i kochajace sie AMEN

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

macadi

Post #8 Ocena: 0

2011-01-18 17:28:05 (14 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Przykro mi to pisac ale polowa mojej rodziny to Swiadkowie Jehowy i moglabym dlugo dyskutowac na temat tego czy sa naprawde szczesliwe i kochajace.
Co do forum, zazwyczaj najlepiej wypowiadac sie na temat, nie raniac niczyich uczuc, zwlaszacza jesli chodzi o tak przykra sytuacje jak smierc bliskiej osoby.
Nie chce, zeby moderacja zamknela watek wiec nie bede sie wiecej tu wypowiadac.

[ Ostatnio edytowany przez: macadi 18-01-2011 17:35 ]

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2011-01-18 17:57:50 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2011-01-18 17:22:19, BOGNA35 napisał(a):
wszyscy moga sie tu wypowiadac no chyba ze to forum tylko dla katolikow -to prosze zaznaczyc kto moze wyrazac swe opinie.A czy swiadkowie sa sekta to ja niewiem wazne ze ludzie ci sa bardzo zwiazani z BOGIEM,nie sa złodziejami,kłamcami,nie daza do kozysci materialnych za wszelka cene ich rodziny sa naprawde szczesliwe i kochajace sie AMEN

Owszem Bogna - wypowiadac sie moga wszyscy. Ale TO NIE JEST TEMAT O ZYCIU PO ZYCIU ANI O WIERZE !!! Tylko prosba o modlitwe.
Jesli Cie to nie dotyczy - bo w cos tam nie wierzysz, lub masz inna teorie - to zaloz sobie temat " Co bedzie po smierci" i tam dyskutuj o tym, czy ta modlitwa jest potrzebna, czy nie!!! Nie tutaj :-Y:-Y:-Y.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 18-01-2011 17:58 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2011-01-18 18:30:00 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mialam juz wczesniej napisac, po pierwszym "uswiadomieniu" o zyciu i smierci, ale poprzestalam na mysli, bo nie chcialam zeby watek zmienil kierunek.

To, czy ktos wierzy w moc modlitwy, czy nie, nie ma w tej sytuacji wiekszego znaczenia.

Prosbe o modlitwe odbieram bardziej, jako prosbe o wsparcie emocjonalne (dla tych co wierza, poprzez modlitwe, dla tych co nie wierza, poprzez slowa otuchy, wsparcia, czy zwyklej proby zrozumienia).

Przyznac musze, ze sa na forum wieksi opozjonisci wiary (jakiejkolwiek), a potrafili uszanowac mysl tego watku.

Uszanujmy czyjes cierpienie, a jesli poprzez wiare w moc modlitwy zyskaja pewien komfort w tych jakze okropnych chwilach, uszanujmy ich wybor. Na litosc boska, ze tak powiem......
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,