MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tragedia Polaków w Londynie, potrzebna pomoc!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 6 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Hieena

Post #1 Ocena: 0

2010-09-28 10:16:30 (15 lat temu)

Hieena

Z nami od: 27-08-2010

To straszne! Cisna mi sie na usta rozne slowa...ale delikatnie tylko powiem ze mam nadzieje ze ten sku....l zgnije w wiezieniu!!!!!
Moj znajomy ma na wydaniu kanapy, trojka i dwojka, skora koloru kremowego, uzywane ale jeszcze moga troche posluzyc. Jezeli mogloby to sie komus przydac dajcie znac na pw.
Jestem zarejestrowana na freecycle wiec za chwilke wysle posta, na poczatek mysle z zapytaniem o rzeczy kuchenne.
Dajcie znac jak wyglada transport.
Zemsta jest jak pożar... Im więcej pochłonie, tym bardziej robi się zachłanna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #2 Ocena: 0

2010-09-28 10:29:34 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Dzwoniłam do drugiej rodziny. Podobnie jak w przypadku pierwszej - zebrano dla nich sporo ubrań i już nie mają ich gdzie trzymać. Pan Tomasz i pani Joanna wraz z 2-letnia córką zdecydowali się na mieszkanie councilowskie - mają duży pokój z dwoma łóżkami. Na razie nie wiedzą co będzie dalej, to lokum mają na max 6 tygodni, później jeśli będą chcieli dalej korzystać z pomocy council powinien im zapewnić studio flat. Takie informacje uzyskałam.

Co do pomocy - na pewno będą potrzebne sprzęty użytku domowego, poza czajnikiem, bo już sobie kupili. Pan Tomasz powiedział, że kupił na car bootsie trzy talerze i to wszystko co mają. Poprosiłam o przygotowanie listy niezbędnych rzeczy - będzie wieczorem - Krakn się tam wybiera i ustalą co i jak. Teraz myślę, że warto się rozejrzeć za tym, co możemy zebrać, ale co do konkretnych działań, to jeszcze poczekajmy na listy. Zaraz dzwonię do trzeciej rodziny.

Cytat:

2010-09-28 09:46:42, kubusia napisał(a):
Krakn a gdzie oni teraz mieszkaja? Napisz jak sié czuja , co z dziecmi?

Po wybuchu rodzina Pana Tomasza znalazła się w szpitalu, ale testy wyszły ok, więc po paru godzinach znaleźli się w councilu. Dokładnie co i jak opiszę w krótkim tekście, wrzucę tutaj później link.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2010-09-28 10:36:55 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #4 Ocena: 0

2010-09-28 10:41:11 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Dzwoniłam do trzeciej rodziny - pani Magdy i pana Rafała. Sytuacja wygląda tak - oni razem z Arturem i Barbarą szukają wspólnego lokum. I dopóki nie znajdą, to trudno będzie precyzyjnie oszacować, czego potrzebują. Dzisiaj wieczorem mają również przygotować listę - w zależności czy znajdą mieszkanie (a mają oglądać dzisiaj) - lista będzie mniej lub bardziej precyzyjna.
To tyle na razie. Wieczorem latający reporter Krakn przyniesie dodatkowe wieści :-)
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

aaskaz

Post #5 Ocena: 0

2010-09-28 10:48:04 (15 lat temu)

aaskaz

Kobieta

Z nami od: 02-01-2008

Witam ,oddam lozko metalowe ,rozowe dla dziewczynki takie jak mozna kupic w argosie. Stan bardzo dobry, dowioze we wskazane miejsce -mieszkam pod Londynem. Prosze o kontakt jesli bedzie potrzebne :-)

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #6 Ocena: 0

2010-09-28 10:50:52 (15 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Kurcze, a ja byłam w tamtej okolicy w niedzielę wieczorem. Widziałam jakieś dzwigi i zamkniętą ulicę, ale pomyślałam, że pewnie coś remontują. Szok... wprawdzie trochę nam cięzko finansowo w tej chwili, ale może chociaż troszkę uda nam się przesłać. Podajcie tylko jakieś dane.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2010-09-28 11:02:35 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

STANFOT

Post #8 Ocena: 0

2010-09-28 11:05:32 (15 lat temu)

STANFOT

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2009

Ja tez czekam na jakieś dane do wpłaty.
Przeglądam różne portale/fora i nic nie piszą na ten temat, cisza.
Wydaje mi się że pomoc pomocą ale informacje ludziom trzeba dac żeby wiedzieli co sie stało.

[ Ostatnio edytowany przez: STANFOT 28-09-2010 11:07 ]

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2010-09-28 11:16:32 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2010-09-28 11:02:35, ie2ox4 napisał(a):
Jakieś instytucje "ziomkowske" tego skurczybyka-irakijczyka nie poczuwają się do pomocy ofiarom?
A kilka dni temu, pewien Irakijczyk chciał ze mną dzielić się "wyżerką" i jakimiś sokami! No i teraz zastanawiam się, czy brzuch by po tym mnie nie bolał.
Te dane PP to na PW? Bo nigdzie nie widzę!

Dane PayPala beda, jak wroci wieczorem Krakn i wszystko nam dokladnie opisze - potrzebne rzeczy i adres konta wlasnie PayPal. Tam bedzie mozna wplacic kase. Bo ona na pewno im sie przyda...
Ja caly czas jak tu wchodze, to po prostu az mi sie lzy do oczu cisna... :-?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Kasia_red

Post #10 Ocena: 0

2010-09-28 11:21:53 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Cytat:

2010-09-28 11:05:32, STANFOT napisał(a):
Przeglądam różne portale/fora i nic nie piszą na ten temat, cisza.
Wydaje mi się że pomoc pomocą ale informacje ludziom trzeba dac żeby wiedzieli co sie stało.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>STANFOT</i> 28-09-2010 11:07 ]

Tak, to jest bardzo zaskakujące. Informacja o pożarze w południowym Londynie ukazała się w trzech portalach. Ale nikt nie podał, żę to chodzi o Polaków, atak na tle rasistowskim, co się stało itp. Zastanawiam się, czy poprawność polityczna działa tylko w jedną stronę.

Co do wpłat, to tak jak napisała Magic - czekamy na Kraka.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 6 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,