MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tragedia Polaków w Londynie, potrzebna pomoc!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 4 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Argosman

Post #1 Ocena: 0

2010-09-27 22:26:09 (15 lat temu)

Argosman

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Ja bym to podszył pod terroryzm. Serio. Zamach współplemieńca Bin Ladena na obywateli Unii Europejskiej. Pod takim hasłem bym to nagłośnił, bo jak widać brytyjskie media mają to w d..ie.

Natomiast co do łóżka, to akurat mam na zbyciu, ale nie mam transportu. Jest to takie "łóżko" z Ikei, kilka desek skręconych do kupy i materac na to. Śpi się na tym nisko, ale można złożyć i uzyskać coś w rodzaju sofy. Do tego 2 materace.
Mam tez możliwość kupna niedrogiego sprzętu różnego rodzaju w sklepiku pracowniczym, ale nadal pozostaje problem transportu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-09-27 22:33:31 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Basildon, nie jest tak kosmicznie daleko od Londynu, fakt ze nie mam vana, ale jak wyjme srodkowe siedzenia to mozna kupe zmiescic.

pogadamy bo o te łóżka to chyba powalczymy, moze za pieniądze ze zbiórki można by coś też kupić.
i bym wpadł do ciebie moim ciapatowozem.

problem nastepny jak na ten moment jest taki ze na razie to oni nie maja gdzie tych żeczy umiescic, po pierwsze musza znaleść mieszkanie o ktre jest trudno

nie maja dokumentów nie maja nic, wiec nie moga dostac mieszkania nawet jak by chcieli wynajac

czekaja na dokumenty

puki co jedna rodzina mieszka w jakims hotelu dla własnie takich rodzin, dwie rodziny zostały przyganiete do małego mieszkania z 2 pokojami, cisną sie jak sardynki, ale psychicznie tego potrzebują bo są sobie bliscy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2010-09-27 22:41:08 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Krak, wszyscy ich maja w dupie? To chore jest... Przeciez tacy ludzie oprocz rzeczy materialnych, potrzebuja jakiegos wsparcia, pomocy psychologa no. Mogli stracic zycie, ich dzieci mogly stracic zycie. Stracili tez swoj caly dorobek... Jeszcze sa w szoku. Na razie dziekuja Bogu, ze przezyli. Ale jak juz powoli ten szok zacznie mijac, zderza sie wlasnie z takimi myslami, m.in. - nie mamy nic...

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 27-09-2010 22:48 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Argosman

Post #4 Ocena: 0

2010-09-27 22:49:21 (15 lat temu)

Argosman

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Tzn to jest jedno łóżko - to jeden szkielet i 2 materace, ten drugi jako zapasowy. Kiedyś na tym spaliśmy, ale nie polecam dla kobiet w ciąży, bo spanie prawie na ziemi.
Oczywiście wszystko za darmo, ja nie chcę żadnej kasy.
Natomiast ze sklepu mogę wydrzeć sporo sprzętu po przystępnej cenie, tylko muszę wiedzieć co i jak. Jeśli już gdzieś się ulokują, to daj znać, ze mną kontakt jest dość łatwy.

Co do transportu, to mam mało pojemną Xsarę i raczej to łózko by nie weszło.

Tak jeszcze na marginesie wspomnę to co usłyszałem ostatnio od znajomej. Jeśli się wynajmuje dom.mieszkanie, to Council ma obowiązek zapewnić wszystkie niezbędne sprzęty w domu. Ona dostała lodówkę, bo akurat nie było. Sprawdzona informacja, więc jak już znajda mieszkanie to powinni wszystko dostać. Zresztą w tej chwili jako bezdomni powinni dostać dom lub mieszkanie od Councilu w trybie natychmiastowym.

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #5 Ocena: 0

2010-09-27 22:53:32 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Dostali propozycję od councilu - trzyosobowy pokój w hostelu z pięcioma łóżkami (bo 2 dorosłych i 3 dzieci), kuchnia do dzielenia z innymi lokatorami - na 6 tygodni. Nie reflektowali, bo nie było zapewnienia, że będzie to w tej samej dzielnicy, gdzie mieszkali i gdzie dzieci chodziły do szkoły.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kiliana

Post #6 Ocena: 0

2010-09-27 23:13:12 (15 lat temu)

Kiliana

Kobieta

Z nami od: 05-07-2009

Cytat:

2010-09-27 22:26:09, Argosman napisał(a):
Ja bym to podszył pod terroryzm. Serio. Zamach współplemieńca Bin Ladena na obywateli Unii Europejskiej. Pod takim hasłem bym to nagłośnił, bo jak widać brytyjskie media mają to w d..ie.

Natomiast co do łóżka, to akurat mam na zbyciu, ale nie mam transportu. Jest to takie "łóżko" z Ikei, kilka desek skręconych do kupy i materac na to. Śpi się na tym nisko, ale można złożyć i uzyskać coś w rodzaju sofy. Do tego 2 materace.
Mam tez możliwość kupna niedrogiego sprzętu różnego rodzaju w sklepiku pracowniczym, ale nadal pozostaje problem transportu.

Mieszkam na Dagenham - okolice Barking, wiec do Basildon niedaleko. Rozmawialam z mezem i powiedzial, ze przewiezie co bedzie trzeba i gdzie trzeba. Mamy duzy samochod ford transit.
MOze ktos jeszcze bedzie mial cos do oddania z okolic, to mozna zabrac za jednym razem.
Dziecko jest księgą, którą powinniśmy czytać i w której powinniśmy pisać. ~ Peter Rosegger

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-09-27 23:15:31 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, no w pewnym stopniu bede mógł pozwozić graty swoim samochodem, ale wiadomo jak mam zrobić 300 km to koszt już robi się znaczny i będzie się mijało z celem.

z okolic Londynu mozna by pozbierać co nieco, ale dalej to już by się nam przydał jakić ktoś kto jeździ stale i znajdzie kawałek miejsca na pace.
ale to już kwestia przyszłosci.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Kiliana

Post #8 Ocena: 0

2010-09-27 23:18:39 (15 lat temu)

Kiliana

Kobieta

Cytat:

2010-09-27 23:15:31, krakn napisał(a):
hm, no w pewnym stopniu bede mógł pozwozić graty swoim samochodem, ale wiadomo jak mam zrobić 300 km to koszt już robi się znaczny i będzie się mijało z celem.

z okolic Londynu mozna by pozbierać co nieco, ale dalej to już by się nam przydał jakić ktoś kto jeździ stale i znajdzie kawałek miejsca na pace.
ale to już kwestia przyszłosci.

Moj maz pracuje w roznych miejscach Londynu i nie tylko. Mysle, ze wystarczy dobra organizacja a dokladniej informacja co gdzie jest i jakos to sie pouklada. Poza tym jak bedzie potrzeba pojechac gdzies specjalnie a nie przy okazji to da sie zalatwic :-)
Dziecko jest księgą, którą powinniśmy czytać i w której powinniśmy pisać. ~ Peter Rosegger

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2010-09-27 23:19:38 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Kwestia to jest przede wszystkim tego, co jest najbardziej potrzebne - dokladny spis i na to czekamy jutro ;-).
Ja sie juz umawiam z Drucianka, zeby troche "zboczyla" z drogi ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Kiliana

Post #10 Ocena: 0

2010-09-27 23:23:55 (15 lat temu)

Kiliana

Kobieta

To czekamy na spis, ofiarodawcow i bedziemy myslec jak to wszystko zorganizowac :-)

Uciekam spac
Dobranoc :-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,