MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tragedia Polaków w Londynie, potrzebna pomoc!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 26 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-10-01 12:27:03 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-10-01 12:27:33 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-10-01 13:09:40 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-10-01 13:17:17 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-10-01 14:11:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2010-10-01 14:25:44 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Hail z tego co pamietam to Kasia red zobowiazala sie uzupelniac liste.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2010-10-01 14:52:37 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Pod wieczor postaram sie dorzucic liste rzeczy potrzebnych ( konkretnie ) dla Tomasza i Joanny ( to ta para, ktora jest osobno, maja 3letnie dziecko ). Bo ta lista, ktora jest, jest oparta na potrzebach dwoch pozostalych par w sumie. Wiem, ze to rzeczy ogolne, ale... Po poludniu bede rozmawiala z Tomaszem.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2010-10-01 17:03:06 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Rozmawialam z Tomaszem. W sumie nie wiem od czego zaczac... Sytuacja wyglada tak, ze maja pelne glowy teraz. Dopiero zaczyna do nich docierac co tak naprawde sie stalo, co przezyli i jak moglo sie to skonczyc... Tomek mowi, mowi i ciagle mowi ;-). Ale to chyba lepiej, niz jakby mial sie zamknac i przezywac to wszystko " w sobie" tylko. Sytuacja mieszkaniowa obecnie wyglada tak: zrezygnowali jak wiemy z hostelu councilowskiego, poniewaz zrobilo sie nieciekawie i Joanna niezbyt bezpiecznie sie tam czula, gdy zostawala sama, a Tomek szedl do pracy. Na kilka tygodni zaproponowala im mieszkanie u siebie jednak z klientek firmy, dla ktorej Tomek pracuje. Moga tam chwilowo korzystac ze wszystkiego co jest w domu czyli pralka, lodowka, kuchenka, lozka.
Nie wiadomo jednak jak bedzie ( czyli co beda potrzebowali ) gdy znajda cos do wynajecia. W standardzie jest zwykle wyposazona kuchnia. Zwykle. Wczoraj Tomek zorganizowal lozeczko dla 3letniej coreczki, dostali tez nowa posciel dla siebie i dla malej, wiec spali juz pod nowa wczoraj ( to slowa Tomka ;-) ). W trakcie rozmowy - co potrzebuja - kolega z pracy krzyczal gdzies w tle, ze maja juz dla nich talerze, garnki i sztucce. Tomek i Joanna kupili tez juz czajnik.
Czego najbardziej potrzeba na obecna chwile - zelazko, deska do prasowania, suszarka na pranie ( nie maja gdzie wieszac, a prania jest sporo, bo rzeczy dostaja uzywane, poza tym przy 3 letnim dziecku... ;-) ). Przydalyby sie tez porzadne noze i jakies drobne sprzety kuchenne ( moze jakis komplet typu chochelka do zupy itp ). Poscieli maja po jednej zmianie na razie, wiec tez pewnie jeszcze komplet poscieli dla nich i dla malej by sie przydal ( posciel do lozeczka dzieciecego ). Tv plus jakis dekoder jesli ktos ma ( ale nie jest rzecz najpotrzebniejsza ).
W Councilu potraktowano ich normalnie - nie byla to dla urzednikow jakas specjalna sytuacja, w ktorej potrzebuja dachu nad glowa bardziej, niz inni oczekujacy :-o. Wiec pewnie przydalby sie jakis prawnik lub osoba kompetentna, ktora pomoglaby im moze zalatwic cos jednak z councilu. Bo jak wiemy wynajem domu w Londynie to dosc spore koszta ( dochodzi przeciez jeszcze kaucja... :-? ).
Mysle - ale to oczywscie moje zdanie i wrazenia po rozmowie - ze oni potrzebuja ciaglej mozliwosci wygadania sie... Dzieki temu moze powoli dojda do siebie. Ja zaoferowalam swoj telefon non stop. W razie jakby byl potrzebny ;-).
To tyle ode mnie.
Zbieramy dalej ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-10-01 20:23:53 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Chyba nadszedł czas by podziękować w imieniu pogorzelców.

tak zasadniczo do akcja "społeczności" jest tylko częścią całej akcji, tak na prawdę moze ze tak się wyrażę jest pewna osoba o bardzo wielkiej enerii i wielkim sercu, od której juz 100 razy słyszałem i raz nawet skorzystałem z pomocy.
1 telefon, jestem 130km od londynu pomocy! i przyjechał VAn i zabrał mnie nieszczęśnika najszybciej jak to możliwe i to za free bo tylko
nalałem tylko paliwa.

Ta osoba właśnie "zaraziła" potrzebą niesienia pomocy w tej sprawie.

Gosia i Robert, byli pierwszymi którzy poszli z pomocą, to oni wyciągnęli z ambasady zobowiązanie wypłacenia pomocy i expresowego załatwienia dokumentów.
Ba! wpłynęli nawet na pracownika ambasady by choć spróbował coś załatwić w cancilu.

Gosiu, planowałem że zrobimy to inaczej ale jest jak jest, na prośbę Artura, Basi, Rafała, Magdy, Tomka i Asi
Przekazuje wspaniałe ich serdeczne podziękowania, dziękują za pomoc jaką otrzymywali nie tylko Po tragedii ale również przed.
No cóż dziękują :)
i ja ci Dziękuje mała osóbko o wielkim sercu ;)

Już na pierwszym spotkaniu Bardzo prosili by przekazać wszystkim uczestnikom szczere podziękowania.
Co niniejszym czynie i wam przekazuje
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2010-10-01 20:41:32 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Moi Drodzy swietna robota ...slowa uznania i chyle czola

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,