Str 22 z 32 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-09-30 10:48:26 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
justin1976 | Post #2 Ocena: 0 2010-09-30 10:52:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Paulinqa słońce szkoda nerwów na takiego typka. On pewnie nawet nie zrozumie co się do niego pisze. Głęboki wdech, wydech i tak kilka razy... powinno Ci przejść...
[ Ostatnio edytowany przez: justin1976 30-09-2010 10:53 ] |
Post #3 Ocena: 0 2010-09-30 11:09:05 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #4 Ocena: 0 2010-09-30 11:16:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Wstępna lista brakujących rzeczy - po rozmowie z Arturem (dla dwóch rodzin w jednym domu). Trzecia rodzina prawdopodobnie przeniesie się z counsilowskiego mieszkania - ale tam zadzwonię później.
Dodam jeszcze to, co pisał wcześniej Krak - tym ludziom jest bardzo trudno przyznać się do tego, co potrzebują, wyrażać swoje potrzeby. Kiedyś byli niezależnymi ludźmi, jak my wszyscy i trudno im się odnaleźć w sytuacji, gdzie muszą liczyć na pomoc. Pralka Stół Krzesła Są materace, ale jeśli ktoś dysponowałby łóżkiem, to tak 1 czajnik 2 komplety talerzy 2 komplety sztućców Kubki i szklanki Pościel Prześcieradła Ręczniki I dowiedziałam się, o co chodziło z pozostałymi dwiema rodzinami, które ucierpiały - to mieszkańcy domu na przeciw - ucierpieli w wyniku wybuchu, ale już mieszkają w swoich domach, mają cztery ściany, są w lepszej sytuacji od Polaków. Artur podkreślił, że bardzo chętnie podzielą się z nimi tym, co dostaną. Co więcej - on też dowiedział się o tych dwóch rodzinach z wczorajszego artykułu. Jeśli idzie o zbiórkę pieniędzy - ze szkoły angielskiej przekazano im 540 funtów, za które kupili na razie m.in. środki czystości. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
drucianka | Post #5 Ocena: 0 2010-09-30 11:21:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-10-2007 |
Cytuje tyfusa, tfu, przepraszam, truflusa: wynajmujac mieszkanie wprowadzajac sie do niego juz wszystkie potrzebne zeczy sa od talerzy o kubki lodowki pralki i lozka wiadomo obowiazkowo
Obowiązkowo?? Kee? A gdzie to tak? Umieram z ciekawości gdzie taki obowiązek powstał, z jakiego urzędu i jak go egzekwować ![]() A ze komuś się pomagać nie chce i sobie obmyśla do tego specjalną strategię to mnie wcale nie dziwi, ani porusza, jakby wszyscy sobie pomagali to by na świecie problemow nie było... |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2010-09-30 12:01:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2010-09-30 10:04:42, TruflusS napisał(a):
Jakby taka sytuacja miala miejsce w PL moze bardziej bym byla zmobilizowana do pomocy ale tutaj gdzie wszystko latwiej i lzej przychodzi (...) a ja nie w Polsce w takiej sytuacji moglabym liczyc na pomoc rodziny tu jestesmy zdani na siebie tak, latwiej mi wczuc sie i przejac sytuacja rodakow tutaj, bo nie zapomnialam jak bylo na poczatku- a oni wlasnie wrocili do tego punktu, (plus stres po wypadku) *** -nie interesuje mnie czy, ani kto dorabia do tej historii filozofie z rasizem w tle: faktem jest, ze sa oni ofiarami ataku! -bedac na ich miejscu prawdopodobnie stracilabym cala swoja sile i tez potrzebowalabym pomocy, choc pewnie nie potrafilabym nikogo o nic prosic dlatego uwazam, ze bardzo dobrze, ze zjawil sie krakn (jak jakis wyslannik niebios) i zorganizowal cala akcje a za nim pojawili sie inni, ktorzy zaangazowali sie w sprawe -tak, jest budujace ze tylu ludzi odpowiedzialo na apel -zawsze przy takich okazjach beda pojawiac sie krytyczne uwagi, watpliwosci- zreszta, kazdy ma prawo do niezaleznej opinii -informacje o akcji pojawily sie na wielu forach, reakcje sa rozne nie ma sie o co pieklic -wiem ze nie uratuje calego swiata ani nie pomoge wszystkim potrzebujacym wiec nie drazni mnie, ze akurat tym razem nasza uwage skierowano na Polakow w potrzebie jak wysylam jakis datek na jedno chore dziecko to inne dzieci na oddziale dyskryminuje, pomagam wybiorczo? przeciez nie bede sponsorowac calego szpitala, nie stac mnie na to a zapewne znajda sie i tacy, ktorzy sie o tych przeze mnie 'pominietych' zatroszcza Watoto - akcja pomocy dzieciom i młodzieży Afryki. Ty również możesz ratować dzieci od śmierci głodowej (akcja Bilet do stacji Życie), zapewnić stałe .. i co zaraz sie zjawia wrazliwi z pytaniem: a co z dziecmi z Azji, z Ameryki Poludniowej, z Europy...? no wlasnie: Cytat: I dowiedziałam się, o co chodziło z pozostałymi dwiema rodzinami, które ucierpiały - to mieszkańcy domu na przeciw - ucierpieli w wyniku wybuchu, ale już mieszkają w swoich domach, mają cztery ściany, są w lepszej sytuacji od Polaków. Artur podkreślił, że bardzo chętnie podzielą się z nimi tym, co dostaną.
pomoc nadchodzi z roznych stron, nie musimy czuc sie winni, ze akurat zainteresowal nas los tych wlasnie polskich rodzin pozdrowienia dla wszystkich, dla tych z tysiacem problemow i pytan tez ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-09-2010 12:07 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
rafald | Post #7 Ocena: 0 2010-09-30 12:05:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-09-30 11:16:16, Kasia_red napisał(a): Pralka Stół Krzesła Są materace, ale jeśli ktoś dysponowałby łóżkiem, to tak 1 czajnik 2 komplety talerzy 2 komplety sztućców Kubki i szklanki Pościel Prześcieradła Ręczniki Drobiazgi chyba najszybciej będzie po prostu zakupić w tym Argosie ze zniżką. A pralkę i meble - może poszperać po eBayu? |
Post #8 Ocena: 0 2010-09-30 12:53:32 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anioleczek26 | Post #9 Ocena: 0 2010-09-30 13:01:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 14-07-2009 Skąd: Wyspa Man |
cytuje Gal
dlatego uwazam, ze bardzo dobrze, ze zjawil sie krakn (jak jakis wyslannik niebios) i zorganizowal cala akcje a za nim pojawili sie inni, ktorzy zaangazowali sie w sprawe AAAAAA widzisz Krakn ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: anioleczek26 30-09-2010 13:03 ] |
clockwork_orang | Post #10 Ocena: 0 2010-09-30 13:24:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
ano zjawil sie... u mnie, wlasnie zabral komplet do ogladania, czyli tv i box freeview
![]() talerze, sztucce i kubki mozna kupic w 'funciaku', jakosc mizerna, ale na poczatek wystarcza... |