MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tragedia Polaków w Londynie, potrzebna pomoc!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 22 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-09-30 10:48:26 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

justin1976

Post #2 Ocena: 0

2010-09-30 10:52:52 (15 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Paulinqa słońce szkoda nerwów na takiego typka. On pewnie nawet nie zrozumie co się do niego pisze. Głęboki wdech, wydech i tak kilka razy... powinno Ci przejść...

[ Ostatnio edytowany przez: justin1976 30-09-2010 10:53 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2010-09-30 11:09:05 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #4 Ocena: 0

2010-09-30 11:16:16 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Wstępna lista brakujących rzeczy - po rozmowie z Arturem (dla dwóch rodzin w jednym domu). Trzecia rodzina prawdopodobnie przeniesie się z counsilowskiego mieszkania - ale tam zadzwonię później.

Dodam jeszcze to, co pisał wcześniej Krak - tym ludziom jest bardzo trudno przyznać się do tego, co potrzebują, wyrażać swoje potrzeby. Kiedyś byli niezależnymi ludźmi, jak my wszyscy i trudno im się odnaleźć w sytuacji, gdzie muszą liczyć na pomoc.

Pralka
Stół
Krzesła
Są materace, ale jeśli ktoś dysponowałby łóżkiem, to tak
1 czajnik
2 komplety talerzy
2 komplety sztućców
Kubki i szklanki
Pościel
Prześcieradła
Ręczniki

I dowiedziałam się, o co chodziło z pozostałymi dwiema rodzinami, które ucierpiały - to mieszkańcy domu na przeciw - ucierpieli w wyniku wybuchu, ale już mieszkają w swoich domach, mają cztery ściany, są w lepszej sytuacji od Polaków. Artur podkreślił, że bardzo chętnie podzielą się z nimi tym, co dostaną. Co więcej - on też dowiedział się o tych dwóch rodzinach z wczorajszego artykułu.
Jeśli idzie o zbiórkę pieniędzy - ze szkoły angielskiej przekazano im 540 funtów, za które kupili na razie m.in. środki czystości.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

drucianka

Post #5 Ocena: 0

2010-09-30 11:21:34 (15 lat temu)

drucianka

Kobieta

Z nami od: 13-10-2007

Cytuje tyfusa, tfu, przepraszam, truflusa: wynajmujac mieszkanie wprowadzajac sie do niego juz wszystkie potrzebne zeczy sa od talerzy o kubki lodowki pralki i lozka wiadomo obowiazkowo

Obowiązkowo?? Kee? A gdzie to tak? Umieram z ciekawości gdzie taki obowiązek powstał, z jakiego urzędu i jak go egzekwować :)
A ze komuś się pomagać nie chce i sobie obmyśla do tego specjalną strategię to mnie wcale nie dziwi, ani porusza, jakby wszyscy sobie pomagali to by na świecie problemow nie było...

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2010-09-30 12:01:34 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
2010-09-30 10:04:42, TruflusS napisał(a):
Jakby taka sytuacja miala miejsce w PL moze bardziej bym byla zmobilizowana do pomocy ale tutaj gdzie wszystko latwiej i lzej przychodzi (...)

a ja nie

w Polsce w takiej sytuacji moglabym liczyc na pomoc rodziny
tu jestesmy zdani na siebie

tak, latwiej mi wczuc sie i przejac sytuacja rodakow tutaj, bo nie zapomnialam jak bylo na poczatku- a oni wlasnie wrocili do tego punktu, (plus stres po wypadku)

-nie interesuje mnie czy, ani kto dorabia do tej historii filozofie z rasizem w tle: faktem jest, ze sa oni ofiarami ataku!

-bedac na ich miejscu prawdopodobnie stracilabym cala swoja sile i tez potrzebowalabym pomocy, choc pewnie nie potrafilabym nikogo o nic prosic

dlatego uwazam, ze bardzo dobrze, ze zjawil sie krakn (jak jakis wyslannik niebios) i zorganizowal cala akcje

a za nim pojawili sie inni, ktorzy zaangazowali sie w sprawe

-tak, jest budujace ze tylu ludzi odpowiedzialo na apel

-zawsze przy takich okazjach beda pojawiac sie krytyczne uwagi, watpliwosci- zreszta, kazdy ma prawo do niezaleznej opinii

-informacje o akcji pojawily sie na wielu forach, reakcje sa rozne
nie ma sie o co pieklic

-wiem ze nie uratuje calego swiata ani nie pomoge wszystkim potrzebujacym wiec nie drazni mnie, ze akurat tym razem nasza uwage skierowano na Polakow w potrzebie

jak wysylam jakis datek na jedno chore dziecko to inne dzieci na oddziale dyskryminuje, pomagam wybiorczo?

przeciez nie bede sponsorowac calego szpitala, nie stac mnie na to

a zapewne znajda sie i tacy, ktorzy sie o tych przeze mnie 'pominietych' zatroszcza

Watoto - akcja pomocy dzieciom i młodzieży Afryki. Ty również możesz ratować dzieci od śmierci głodowej (akcja Bilet do stacji Życie), zapewnić stałe ..

i co zaraz sie zjawia wrazliwi z pytaniem:
a co z dziecmi z Azji, z Ameryki Poludniowej, z Europy...?

no wlasnie:

Cytat:
I dowiedziałam się, o co chodziło z pozostałymi dwiema rodzinami, które ucierpiały - to mieszkańcy domu na przeciw - ucierpieli w wyniku wybuchu, ale już mieszkają w swoich domach, mają cztery ściany, są w lepszej sytuacji od Polaków. Artur podkreślił, że bardzo chętnie podzielą się z nimi tym, co dostaną.

pomoc nadchodzi z roznych stron,

nie musimy czuc sie winni, ze akurat zainteresowal nas los tych wlasnie polskich rodzin

pozdrowienia dla wszystkich,
dla tych z tysiacem problemow i pytan tez;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-09-2010 12:07 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

rafald

Post #7 Ocena: 0

2010-09-30 12:05:02 (15 lat temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2010-09-30 11:16:16, Kasia_red napisał(a):

Pralka
Stół
Krzesła
Są materace, ale jeśli ktoś dysponowałby łóżkiem, to tak
1 czajnik
2 komplety talerzy
2 komplety sztućców
Kubki i szklanki
Pościel
Prześcieradła
Ręczniki

Drobiazgi chyba najszybciej będzie po prostu zakupić w tym Argosie ze zniżką. A pralkę i meble - może poszperać po eBayu?

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-09-30 12:53:32 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anioleczek26

Post #9 Ocena: 0

2010-09-30 13:01:33 (15 lat temu)

anioleczek26

Kobieta

Z nami od: 14-07-2009

cytuje Gal
dlatego uwazam, ze bardzo dobrze, ze zjawil sie krakn (jak jakis wyslannik niebios) i zorganizowal cala akcje
a za nim pojawili sie inni, ktorzy zaangazowali sie w sprawe

AAAAAA widzisz Krakn:-] Mowilam, ze jestes wielki:-]

[ Ostatnio edytowany przez: anioleczek26 30-09-2010 13:03 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2010-09-30 13:24:07 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

ano zjawil sie... u mnie, wlasnie zabral komplet do ogladania, czyli tv i box freeview :-D

talerze, sztucce i kubki mozna kupic w 'funciaku', jakosc mizerna, ale na poczatek wystarcza...

Do góry stronyOffline

Strona 22 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,