Str 21 z 32 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
TruflusS |
Post #1 Ocena: 0 2010-09-30 10:04:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2010 Skąd: Londyn |
Jakby taka sytuacja miala miejsce w PL moze bardziej bym byla zmobilizowana do pomocy ale tutaj gdzie wszystko latwiej i lzej przychodzi , co oni tak narawde stracili bo napewno to nie byl ich dom mieszkajac tu 5 lat napewno swoje juz odlozyli - nie uwierze ze nie pobieraja zadnych zasilkow na dzieci wiec te rodziny nie sa pozbawione pomocy zbiorka pieniedzy dla nich jest wedlug mnie bez sensu w PL ludzie wiecej stracili maja wieksze problemy calkowicie zgadzam sie z wypowiedziami z londynka
Czytaja tego posta wydaje mi sie ze pisal to ktos z bardzo bliskiego otoczenia tych rodzin
Post 1
Cytat:
2010-09-28 09:30:41, Malgosiat77 napisał(a):
Krzychu dzieki - dzieki Tobie cos zaczelo sie dziac bo do tej pory Ci ludzie byli calkiem sami z ta tragedia i juz byli calkiem zrezygnowani, Teraz musimy zorganizowac sie wspolnie i pomoc tm ludziom w tej tragicznej sytuacji.
NAJWAZNIEJSZY PRAWNIK I POMOC W POSZUKIWANIU MIESZKAN
i nastepny post ... od razu do sedna a co tam
Cytat:
2010-09-29 08:32:03, Malgosiat77 napisał(a):
Z tego co wiemy maja dzieci w roznym wieku i rozne potrzby sa tych dzieciakow, mysle ze napewno nieli jakes konsole do gier czy inne rzeczy nastolatkow komuter itp trzeba to takze wziasc pod uwage
Juz dostaliscie propozycje co tym rodzinom potrzeba ... komputer , konsola do gier a wy jakies szlafroki chcecie im kupywac juz nawet wiecie ze ubran nie zbierac bo juz dostali ... tak awaryjnie wam to powiedzieli zebyscie ich nie zalali fala uzywanych ubran .
Zbieracie pieniadze w sumie nawet nie wiem na co mieszkanie i tak dostana teraz tylko korzystajac z okazji beda wydziwiac aby dostac jak najlepsze , zbiorki ubran tez gdzie doczytalam ze byly i maja juz wystarczajaco duzo wiec ... wynajmujac mieszkanie wprowadzajac sie do niego juz wszystkie potrzebne zeczy sa od talerzy o kubki lodowki pralki i lozka wiadomo obowiazkowo wiec zacytuje posta z londynka po calym roku katastrof ta cecha jakos zanikla wiec bede irytowal dalej
Cytat:
+ nikt ich nie zostawil golych i glodujacych na ulicy
+ a jak juz mam odpowiedziec co ja bym zrobil - proste poszedl do znajomych
+ to nie tak ze ta chalupa wyparowala albo doszczetnie splonela, portfel z karta i dowodem napewno ocalal i para spodni tez
+ parzac na takie rekacje mam przed oczyma np. powodz w polsce i prawie placzaca pania reporter na tle osiedla 8 pietrowych blokow mowiaca ze ci ludzie stracili wszystko i potrzeba im doslownie wszystkiego ... ze co q... ???
co nie mieli w domu paczki ryzu? jakiejs konserwy? mydla i recznika? pani krysi z 3 pietra tez zalalo telewizor? ja mam w domu tyle zarcia i innych rzeczy ze moze mnie na miesiac odcinac i jakos sobie nie wyobrazam ze oprocz jakiejs patologi w innych domach jest inaczej wiec takie p...... nie robi na mnie najmniejszego wrazenia oprocz tego ze udajac krzywde ludzie chca cos za darmo (zeby nie bylo nie mowie tu o kims komu zmylo parterowy domek)
jesli nic nikomu sie nie stalo to niech dziekuja temu w co tam sobie wierza a cala reszta to rzeczy nabyte i jak ktos przez miesiac nie bedzie ogladal cyfrowego polsatu to mu sie nic nie stanie
|

|
 |
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #2 Ocena: 0 2010-09-30 10:10:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Widze, ze Londynek do nas zawital... A bylo tak milo bez tamtejszych trolli ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Kasia, masz juz jakas liste?  Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
Czarna_1 |
Post #3 Ocena: 0 2010-09-30 10:11:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2010 Skąd: UK |
Trufluss nikt Cię nie pytał o zdanie ani nie prosił o pomoc. Pomagają tylko Ci co chcą to robić i robią bezinteresownie. A Ty idź trolować na Londynek.
|

|
 |
|
rafald |
Post #4 Ocena: 0 2010-09-30 10:14:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat:
2010-09-30 07:14:31, Anthrax napisał(a):
Cytat:
2010-09-30 00:25:21, rafald napisał(a):
Cytat:
2010-09-29 23:58:21, Anthrax napisał(a):
ja sie nie dopinkolam ani do redakcji ani do krakna, tylko nienawidze egocentryzmu i naginania historii pod siebie. Przyzwoitosc nakazywalaby aby opowiadajac o wlasnym ciezkim losieprzynajmniejwspomiec o innych ofiarach wypadku.
Tak, zgoda, tylko weź poprawkę na to, że bardziej logicznie/przywoicie/rozsądnie myśli się zza laptopa z kubeczkiem herbaty niż w sytuacji, kiedy tego laptopa i kubeczki przywaliły zgliszcza.
rozsadek i logika nie maja nic do tego. To tak jakbys opowiadal o tym, ze byles zamieszany w krakse na autostradzie - ktos wjechal na ciebie i rykoszetem w samochod obok. Raczej trudno by ci bylo o tym drugim wozie nie wspomniec - to jest instynkt. Ofiary zwykle solidaryzuja sie ze soba.
Szczerze? Być może zabrzmię egoistycznie, ale najpierw martwiłbym się o swoją rodzinę, a nie o sąsiadów. To jest instynkt.
Poza tym ci ludzie nie wyciągali ręki po pomoc, więc sugestie o naginaniu historii pod siebie to chyba nie pod ich adresem.
Tak jak wcześniej pisałem - masz czas - pomóż. Być może gdyby w akcję zaangażowało się bezpośrednio więcej osób, mielibyśmy szerszą perspektywę całej sytuacji zamiast bezproduktywnej krytyki.
|

|
 |
|
kaskaaa |
Post #5 Ocena: 0 2010-09-30 10:22:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-09-2010 Skąd: London |
Cytat:
2010-09-30 10:04:42, TruflusS napisał(a):
Jakby taka sytuacja miala miejsce w PL moze bardziej bym byla zmobilizowana do pomocy ale tutaj gdzie wszystko latwiej i lzej przychodzi , co oni tak narawde stracili bo napewno to nie byl ich dom mieszkajac tu 5 lat napewno swoje juz odlozyli - nie uwierze ze nie pobieraja zadnych zasilkow na dzieci wiec te rodziny nie sa pozbawione pomocy zbiorka pieniedzy dla nich jest wedlug mnie bez sensu w PL ludzie wiecej stracili maja wieksze problemy calkowicie zgadzam sie z wypowiedziami z londynka
Czytaja tego posta wydaje mi sie ze pisal to ktos z bardzo bliskiego otoczenia tych rodzin
Post 1
Cytat:
Krzychu dzieki - dzieki Tobie cos zaczelo sie dziac bo do tej pory Ci ludzie byli calkiem sami z ta tragedia i juz byli calkiem zrezygnowani, Teraz musimy zorganizowac sie wspolnie i pomoc tm ludziom w tej tragicznej sytuacji.
Cytat:
Z tego co wiemy maja dzieci w roznym wieku i rozne potrzby sa tych dzieciakow, mysle ze napewno nieli jakes konsole do gier czy inne rzeczy nastolatkow komuter itp trzeba to takze wziasc pod uwage
Juz dostaliscie propozycje co tym rodzinom potrzeba ... komputer , konsola do gier a wy jakies szlafroki chcecie im kupywac juz nawet wiecie ze ubran nie zbierac bo juz dostali ... tak awaryjnie wam to powiedzieli zebyscie ich nie zalali fala uzywanych ubran .
Zbieracie pieniadze w sumie nawet nie wiem na co mieszkanie i tak dostana teraz tylko korzystajac z okazji beda wydziwiac aby dostac jak najlepsze , zbiorki ubran tez gdzie doczytalam ze byly i maja juz wystarczajaco duzo wiec ... wynajmujac mieszkanie wprowadzajac sie do niego juz wszystkie potrzebne zeczy sa od talerzy o kubki lodowki pralki i lozka wiadomo obowiazkowo wiec zacytuje posta z londynka po calym roku katastrof ta cecha jakos zanikla wiec bede irytowal dalej
Cytat:
+ to nie tak ze ta chalupa wyparowala albo doszczetnie splonela, portfel z karta i dowodem napewno ocalal i para spodni tez
+ parzac na takie rekacje mam przed oczyma np. powodz w polsce i prawie placzaca pania reporter na tle osiedla 8 pietrowych blokow mowiaca ze ci ludzie stracili wszystko i potrzeba im doslownie wszystkiego ... ze co q... ???
co nie mieli w domu paczki ryzu? jakiejs konserwy? mydla i recznika? pani krysi z 3 pietra tez zalalo telewizor? ja mam w domu tyle zarcia i innych rzeczy ze moze mnie na miesiac odcinac i jakos sobie nie wyobrazam ze oprocz jakiejs patologi w innych domach jest inaczej wiec takie p...... nie robi na mnie najmniejszego wrazenia oprocz tego ze udajac krzywde ludzie chca cos za darmo (zeby nie bylo nie mowie tu o kims komu zmylo parterowy domek)
jesli nic nikomu sie nie stalo to niech dziekuja temu w co tam sobie wierza a cala reszta to rzeczy nabyte i jak ktos przez miesiac nie bedzie ogladal cyfrowego polsatu to mu sie nic nie stanie
A Ty to co ten Banita smieszny  lol niezly z Ciebie troll:-WNie chcesz nie pomagaj a pozatym nie zasmiecaj watku.!... ...
|

|
 |
|
|
Kasia_red |
Post #6 Ocena: 0 2010-09-30 10:25:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat:
2010-09-30 10:10:44, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Kasia, masz juz jakas liste?
Będzie do godziny  Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|

|

|
|
rafald |
Post #7 Ocena: 0 2010-09-30 10:28:47 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat:
2010-09-30 10:04:42, TruflusS napisał(a):
Post 1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Następny wszystkowiedzący. Przecież to co tu się uda zebrać to jakieś grosze. Niech dostaną po 500 funa - czy to jest jakaś wielka suma?
Czy tak ciężko ruszyć głową i zauważyć, że więcej otuchy dodaje sam fakt, że ktoś się w ogóle zainteresował niż jakieś konkretne kwoty?
Zaraz pojawi się teoria, że sami podpalili, żeby się obłowić na akcji charytatywnej i wrobić sąsiada w rasistowski atak...
|

|
 |
|
justin1976 |
Post #8 Ocena: 0 2010-09-30 10:32:05 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Tak sobie pomyślałam, że jeśli potrzeba miejsca na czasowe magazynowanie uzbieranych rzeczy, to w moim garażu bez problemu mozna coś ulokować. Mieszkam jakieś 10 może 15 minut od miejsca gdzie to się zdarzyło, więc potem można będzie szybciutko to dostarczyć do tych rodzin.
|

|

|
|
krakn |
Post #9 Ocena: 0 2010-09-30 10:39:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2010-09-30 09:33:51, Richmond napisał(a):
"We rehoused five families, and four are still in council accommodation."
Czy to znaczy, ze council umiescil juz te rodziny w mieszkaniach zastepczych i moga juz powoli ustawiac sie od nowa?
Byc moze ale nie polakow Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Post #10 Ocena: 0 2010-09-30 10:46:12 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |