MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tragedia Polaków w Londynie, potrzebna pomoc!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 20 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-09-29 23:47:37 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

szczerze mówiąc nie wiedziałem o innych.
ale najprawdopodobniej chodzi o to że dom jest "bliźniakiem"
jak widać cała akcja rozgrywała się w domu części gdzie właścicielem jest pan ROBERTS.
w Tym domu mieszkało 3 rodziny polskie no i ten nieszczęsny swir.

owszem możemy się rozdrobnić jeszcze bardziej.
na rodziny z drugiej części domu.

W tym momencie mamy około 600 funtów, będzie jak nic po 100 zamiast po 200.

Wg mnie nie chodzi o podział, ale tak jak we wszystkim musimy dokonać wyboru.

po prostu nie mamy tak dużej siły jak szkoła na 1000 uczniów.
na tym portalu nawet nie ma połowy aktywnych uczestników.
po prostu z tego samego powodu z jakiego nie jesteśmy wstanie poamgać wszytkim którzy padli ofiarą tak tu też musimy wybrac, tak by pomoc miała określoną moc.
gdyby nam udało się otrzymać wsparcie na miarę tej szkoły to jasne :>, choć z drugiej strony patrząc relatywnie to oni cieniutko ojjj cieniutko, my mamy znacznie lepszą średnią :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2010-09-29 23:51:17 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #3 Ocena: 0

2010-09-29 23:58:21 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-09-29 23:47:32, Hail_Eris napisał(a):
Cytat:

2010-09-29 23:40:52, Anthrax napisał(a):
(...)

Hail_Eris nie przesadzasz i nie jestes przewrazliwiony, wrecz przeciwnie jestes wrazliwy. Na rozmowie z poszkodowanymi Polakami byl wielokrotnie krakn, i redakcja tez sie z nimi kontakowala.

Czyzby oni nie wspomnieli o tym ze poszkodowanych bylo 5 rodzin? A jesli nie to dlaczego? :-Y

Od krkn'a i redakcji sie odpinkol, proszę uprzejmie. Robią swietną robotę.
Ja nie szukam winnych. Po prostu mam chwilę refleksji.

ja sie nie dopinkolam ani do redakcji ani do krakna, tylko nienawidze egocentryzmu i naginania historii pod siebie. Przyzwoitosc nakazywalaby aby opowiadajac o wlasnym ciezkim losieprzynajmniejwspomiec o innych ofiarach wypadku.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

rafald

Post #4 Ocena: 0

2010-09-30 00:25:21 (15 lat temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2010-09-29 23:58:21, Anthrax napisał(a):
ja sie nie dopinkolam ani do redakcji ani do krakna, tylko nienawidze egocentryzmu i naginania historii pod siebie. Przyzwoitosc nakazywalaby aby opowiadajac o wlasnym ciezkim losieprzynajmniejwspomiec o innych ofiarach wypadku.

Tak, zgoda, tylko weź poprawkę na to, że bardziej logicznie/przywoicie/rozsądnie myśli się zza laptopa z kubeczkiem herbaty niż w sytuacji, kiedy tego laptopa i kubeczki przywaliły zgliszcza.
Jeżeli masz czas - pomóż krakenowi w zbiórce, zainteresuj się gdzie te pozostałe rodziny obecnie są, być może dzieci w szkole mają kontakt. Nie wydaje mi się, że ktokolwiek z darczyńców będzie urażony, jeżeli podzieli się funta na 5, a nie 3.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2010-09-30 00:28:34 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Piszą o tym o tutaj Fakt

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-09-30 06:44:47 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-09-29 23:51:17, Hail_Eris napisał(a):
Przepraszam krakn. Nie mogłem o tym nie napisac. Cisło mnie to.

spoko, na prawde nie wiedziałem o innych.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Kasia_red

Post #7 Ocena: 0

2010-09-30 06:54:15 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Dowiem się dzisiaj więcej na temat pozostałych dwóch rodzin, przyznam, że cały czas była mowa o trzech. Na pewno nie wynika to z naszej złej woli. Hail, a Ty nie przepraszaj, tylko dzięki że o tym napisałeś!

Cytat:

2010-09-30 00:28:34, ewamik napisał(a):
Piszą o tym o tutaj Fakt

:-o
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kasia_red

Post #8 Ocena: 0

2010-09-30 07:06:11 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2010-09-29 23:31:41, Anthrax napisał(a):
poniewaz jestem upierdliwy - przeczytawczy ten linkzapytam czy pan Artur nadal twierdzi ze to byl atak rasistowski wobec Polakow?

bo mnie sie wydaje, ze rodacy ofiary, podrasowuja troche motywy wyczynku - zreszta, niestety, nie pierwszy raz u Polakow to sie zdarza :-Y

Anthrax, doszło do wybuchu, dowiedzieliśmy się o tym po kilku dniach, szybko zorganizowała się akcja dla ofiar, zrobiliśmy materiał. Artur nie twierdzi, że to był atak rasistowski - Artur tak czuje. To jest różnica (skoro już się czepiamy). O innych rodzinach dowiedzieliśmy się z tego artykułu, co i Ty.
Proszę o jedno - nie imputuj nam złych intencji, chęci oszukania kogokolwiek czy zrobienia sensacji, bo nie masz żadnych podstaw, to są tylko Twoje przypuszczenia. Ale jeśli bardzo zależy Ci na dalszym doszukiwaniu się w działaniach forumowiczów/ofiar wypadku/moich innych pobudek niż chęć niesienia pomocy, to załóż nowy wątek, bo tutaj teraz będziemy rozmawiać na temat listy rzeczy potrzebnych.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2010-09-30 07:14:31 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-09-30 00:25:21, rafald napisał(a):
Cytat:

2010-09-29 23:58:21, Anthrax napisał(a):

Tak, zgoda, tylko weź poprawkę na to, że bardziej logicznie/przywoicie/rozsądnie myśli się zza laptopa z kubeczkiem herbaty niż w sytuacji, kiedy tego laptopa i kubeczki przywaliły zgliszcza.

rozsadek i logika nie maja nic do tego. To tak jakbys opowiadal o tym, ze byles zamieszany w krakse na autostradzie - ktos wjechal na ciebie i rykoszetem w samochod obok. Raczej trudno by ci bylo o tym drugim wozie nie wspomniec - to jest instynkt. Ofiary zwykle solidaryzuja sie ze soba.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2010-09-30 09:33:51 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

"We rehoused five families, and four are still in council accommodation."

Czy to znaczy, ze council umiescil juz te rodziny w mieszkaniach zastepczych i moga juz powoli ustawiac sie od nowa?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,