U nas na szklarniach jak i w sklepie puszczaja klasyczną,kwiatki chyba zadowolone,gorzej ze mna

Str 2 z 4 |
|
---|---|
Samurajka | Post #1 Ocena: 0 2012-09-30 21:04:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Z tą muzyką coś musi być.
U nas na szklarniach jak i w sklepie puszczaja klasyczną,kwiatki chyba zadowolone,gorzej ze mna ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Post #2 Ocena: 0 2012-09-30 21:05:12 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #3 Ocena: 0 2012-09-30 21:16:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Pamietaj tylko o tym, że passiflora potrafi "zasiewac" sie dosc dlugo - czasem posadzona na wiosne, potrafia zaczac rosnac dopiero na wiosne kolejna
![]() Swieze pędy dość długo stoją w miejscu. Mam w ogrodzie - piekne, pnace sie bluszczo-kwiaty. Gdy zakwita ( typowe kwiaty - caly płot ), jest przepiekna ( kilka zdjec chyba mam nawet w galerii ). Potrzebuje sporo slonca - sporo nie znaczy mocno, ale dosc dlugo w ciagu dnia. I tak: posadzona z tylu domu, gdzie slonce jest od wschodu az do okolo 17tej, rosnie przepieknie od wczesnej wiosny, az do pooooznej zimy(!). Nawet pod spora warstwa sniegu jest zielona i ma kwiaty, ktore rozwijaja sie jak tylko jest kilka promykow slonca ( nawet w zimie!). Posadzona z przodu domu, gdzie slonce jest od ok.16 - 17tej do zachodu, padala za kazdym razem, gdy probowalam ja zasadzic ( 3 razy = 3 lata pod rzad ). Powodzenia ! ![]() P.S. Passiflore sieje sie tez z przekwitnietych juz kwiatow, ktore "zamykaja sie" po przekwitnieciu, spadaja suche pączki, a na ich miejsce rosna takie jakby "sliwki" - maja w srodku maaaase ziaren. Nie trzeba z nimi robic nic - spadaja same, jeszcze zielone, zasypuje sie je ziemia ( ale nie koniecznie ) i na wiosne jest jeszcze wiecej pędów ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 30-09-2012 21:19 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2012-09-30 21:18:14 (13 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Cytat: 2012-09-30 21:04:44, Samurajka napisał(a): Z tą muzyką coś musi być. U nas na szklarniach jak i w sklepie puszczaja klasyczną,kwiatki chyba zadowolone,gorzej ze mna ![]() To i tak masz lepiej ja kiedyś pracowałem z ekipą gdzie małolat cały dzień puszczał gangsta rap. Cytat: 2012-09-30 21:16:37, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Pamietaj tylko o tym, że passiflora potrafi "zasiewac" sie dosc dlugo - czasem posadzona na wiosne, potrafia zaczac rosnac dopiero na wiosne kolejna ![]() Swieze pędy dość długo stoją w miejscu. Mam w ogrodzie - piekne, pnace sie bluszczo-kwiaty. Gdy zakwita ( typowe kwiaty - caly płot ), jest przepiekna ( kilka zdjec chyba mam nawet w galerii ). Potrzebuje sporo slonca - sporo nie znaczy mocno, ale dosc dluzo w ciagu dnia. I tak: posadzona z tylu domu, gdzie slonce jest od wschodu az do okolo 17tej, rosnie przepieknie od wczesnej wiosny, az do pooooznej zimy(!). Nawet pod spora warstwa sniegu jest zielona i ma kwiaty, ktore rozwijaja sie jak tylko jest kilka promykow slonca ( nawet w zimie!). Posadzona z przodu domu, gdzie slonce jest od ok.16 - 17tej do zachodu, padala za kazdym razem, gdy probowalam ja zasadzic ( 3 razy = 3 lata pod rzad ). Powodzenia ! ![]() P.S. Passiflore sieje sie tez z przekwitnietych juz kwiatow, ktore "zamykaja sie" po przekwitnieciu, spadaja suche pączki, a na ich miejsce rosna takie jakby "sliwki" - maja w srodku maaaase ziaren. Nie trzeba z nimi robic nic - spadaja same, jeszcze zielone, zasypuje sie je ziemia ( ale nie koniecznie ) i na wiosne jest jeszcze wiecej pędów ![]() Na razie experymentuję. Wiem że ziemia musi miec conajmniej 20stopni ciepla by coś drgneło. Kupiłem osiem odmian i zobaczę co z tego będzie. Prosiłem go by robił przerwy ale były zbyt krótkie i bałem się że nie wytrzymam i pójdę siedzieć za morderstwo. [ Ostatnio edytowany przez: <i>robinek</i> 30-09-2012 21:21 ]
Cytat: 2012-09-30 20:43:15, MrMaverick1971 napisał(a): Ja na starosc sie modelarstwem zajalem. Od czasu do czasu ,sobie jakis samolot, albo statek skleje. W ogrodku to raczej moja zona, bo ja z krzyzem mam problem i schylac sie nie moge. Ale kwiaty na zime sadzic?...hmmm to juz faktycznie demencja Cie dopadla ![]() Ja na demencję jeszcze mam takie samolociki. ![]() ![]() Nie chwaląc się. ![]() ![]() |
Nie_z_tej_bajki | Post #5 Ocena: 0 2012-09-30 21:25:11 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-09-30 21:18:14, robinek napisał(a): Cytat: 2012-09-30 21:04:44, Samurajka napisał(a): Z tą muzyką coś musi być. U nas na szklarniach jak i w sklepie puszczaja klasyczną,kwiatki chyba zadowolone,gorzej ze mna ![]() To i tak masz lepiej ja kiedyś pracowałem z ekipą gdzie małolat cały dzień puszczał gangsta rap. Cytat: 2012-09-30 21:16:37, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Pamietaj tylko o tym, że passiflora potrafi "zasiewac" sie dosc dlugo - czasem posadzona na wiosne, potrafia zaczac rosnac dopiero na wiosne kolejna ![]() Swieze pędy dość długo stoją w miejscu. Mam w ogrodzie - piekne, pnace sie bluszczo-kwiaty. Gdy zakwita ( typowe kwiaty - caly płot ), jest przepiekna ( kilka zdjec chyba mam nawet w galerii ). Potrzebuje sporo slonca - sporo nie znaczy mocno, ale dosc dluzo w ciagu dnia. I tak: posadzona z tylu domu, gdzie slonce jest od wschodu az do okolo 17tej, rosnie przepieknie od wczesnej wiosny, az do pooooznej zimy(!). Nawet pod spora warstwa sniegu jest zielona i ma kwiaty, ktore rozwijaja sie jak tylko jest kilka promykow slonca ( nawet w zimie!). Posadzona z przodu domu, gdzie slonce jest od ok.16 - 17tej do zachodu, padala za kazdym razem, gdy probowalam ja zasadzic ( 3 razy = 3 lata pod rzad ). Powodzenia ! ![]() P.S. Passiflore sieje sie tez z przekwitnietych juz kwiatow, ktore "zamykaja sie" po przekwitnieciu, spadaja suche pączki, a na ich miejsce rosna takie jakby "sliwki" - maja w srodku maaaase ziaren. Nie trzeba z nimi robic nic - spadaja same, jeszcze zielone, zasypuje sie je ziemia ( ale nie koniecznie ) i na wiosne jest jeszcze wiecej pędów ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 30-09-2012 21:18 ] Na razie experymentuję. Wiem że ziemia musi miec conajmniej 20stopni ciepla by coś drgneło. Kupiłem osiem odmian i zobaczę co z tego będzie. Prosiłem go by robił przerwy ale były zbyt krótkie i bałem się że nie wytrzymam i pójdę siedzieć za morderstwo. [ Ostatnio edytowany przez: <i>robinek</i> 30-09-2012 21:21 ] Ty serio z tą temp ziemi? ![]() ![]() W zyciu nie sprawdzalam ![]() Genelralnie ta odmiana potrzebuje slonca, ciepla i wilgoci - i wiecej wszystkiego na raz, tym lepiej ![]() P.S. Wykasowalam zdjecia z galerii, zostalo jedno z kwiatem - jutro jak nie zapomne, wrzuce jak wyglada passiflora na jesien ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-09-30 21:31:30 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2012-09-30 21:33:35 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Samurajka | Post #8 Ocena: 0 2012-09-30 21:36:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2012-09-30 21:18:14, robinek napisał(a): Cytat: 2012-09-30 21:04:44, Samurajka napisał(a): Z tą muzyką coś musi być. U nas na szklarniach jak i w sklepie puszczaja klasyczną,kwiatki chyba zadowolone,gorzej ze mna ![]() To i tak masz lepiej ja kiedyś pracowałem z ekipą gdzie małolat cały dzień puszczał gangsta rap. Cytat: Nie wiem kto ma lepiej ![]() A ja czasem zabieram ze soba wlasny repertuar ![]() U mnie na ogrodku w tym roku kompletna klapa ![]() Na jesien napewno zagoszcza wrzosy... Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Nie_z_tej_bajki | Post #9 Ocena: 0 2012-09-30 21:39:07 (13 lat temu) |
Wrzosy to goszczą juz u mnie na parapecie w kuchni - a jak pieknie kolorowo jest!
![]() Bestia, Anka - zboczuchy Wy dwa! ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
![]() |
Sawanna | Post #10 Ocena: 0 2012-09-30 21:41:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: z Kosmosu |
A, że coś nie tak powiedziałam...
![]() Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |