MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

Str 21 z 28

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2022-10-22 05:35:27 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13529

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-10-22 04:38:25, Maat17 napisał(a):
Chekaj, czekaj… co dalej ze sloikami. Gotowac to? Jak dlugo?



Normalnie, pasteryzować.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2022-10-22 06:04:09 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Cytat:

2022-10-22 05:35:27, andyopole napisał(a):
Cytat:

2022-10-22 04:38:25, Maat17 napisał(a):
Chekaj, czekaj… co dalej ze sloikami. Gotowac to? Jak dlugo?



Normalnie, pasteryzować.


Czyli co?
Do mine trzeba jak do “slupa”.


Ja mam taki
Obrazek
nie wiem ile procent ma. Uzywam jako odkamieniacz, :-8

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2022-10-22 07:58:42 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Posty: 4119

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Skąd: Pothole town

Ocet spożywczy, nie znam się na angielskich, w PL 80p litra, im mocniejszy tym lepszy bo to się rozcieńcza z wodą, cukrem i solą, ziele ang. liść laurowy, zależy do czego to inne też się daje.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2022-10-22 08:18:44 (3 lata temu)

Wielim

Posty: 7584

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Skąd: Londyn

Ja jak marynuje grzyby to tylko ocet z polskiego sklepu, mieszkam 1 częścią octu do 2-3 czesci wody , ziele angielskie, lisc laurowy, pieprz w ziarenkach , lyzka cukru, lyzka soli i gorczyca. Pod koniec dodaje plasterki cebuli. Gotouje to kilka minut i zalewam grzyby które wczesniej oczyściłem i podgotowalem osobno z 10 minut. Wszystkie sloiki zalewam do pelna. Do niektórych sloikow dodaje po papryczce chili wtedy ostrzejsze grzybki . Zamykam sloiki i do garnka i pasteryzuje okolo 20 minut czyli po prostu trzymam je w gotującej się wodzie w garnku. Pozniej wyciągam sloiki z garnka i ustawiam na ściereczce do góry dnem i zostawiam na 24h

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 22-10-2022 08:19 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2022-10-22 08:28:13 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Wielim, a te sloiki nie poszczelaja ja sie wlewa prawie wrzatek?


Ja tego octu mam 10 litrow. Dobrze by bylo aby sie nadal.
:-)

ano doczytalam tez ma 5%.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 22-10-2022 08:34 ]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2022-10-22 09:11:32 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13529

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-10-22 08:28:13, Maat17 napisał(a):
Wielim, a te sloiki nie poszczelaja ja sie wlewa prawie wrzatek?


Ja tego octu mam 10 litrow. Dobrze by bylo aby sie nadal.
:-)

ano doczytalam tez ma 5%.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Maat17</i> 22-10-2022 08:34 ]




Gdzieś Ty się uchowała że nie wiesz tak podstawowych rzeczy? :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2022-10-22 09:23:07 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Cytat:

2022-10-22 09:11:32, andyopole napisał(a):

Gdzieś Ty się uchowała że nie wiesz tak podstawowych rzeczy? :-D


Dobre pytanie.

Ja na googlu poczytalam.

A Ty jak robisz?

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2022-10-22 09:35:11 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13529

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-10-22 09:23:07, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2022-10-22 09:11:32, andyopole napisał(a):

Gdzieś Ty się uchowała że nie wiesz tak podstawowych rzeczy? :-D


Dobre pytanie.

Ja na googlu poczytalam.

A Ty jak robisz?


Tak jak pisałem. Jak mam trzy, cztery słoiczki to w garnku z wodą. Jeśli więcej (zazwyczaj) to na sucho, w piekarniku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2022-10-22 10:27:22 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

U mnie duzo nie bedzie. W garku najlatwiej. Od zagotowania jak dlugo?

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2022-10-22 10:43:59 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13529

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-10-22 10:27:22, Maat17 napisał(a):
U mnie duzo nie bedzie. W garku najlatwiej. Od zagotowania jak dlugo?



Zależy od temperatury początkowej słoika i jego wielkości.
Zamiast zegarka lepiej użyć wzroku.
Gdy wewnątrz słoika zaczynają do góry wpływać małe bąbelki powietrza wtedy dość. Można wyjmować i zostawić do ostygnięcia.

edit: woda nie ma kipieć, tylko się uśmiechać, jak rosół. Max 80 stopni.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 22-10-2022 10:46 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 21 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,