MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

Str 20 z 28

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2022-09-25 08:07:09 (3 lata temu)

Richmond

Posty: 29545

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

Ja robie na przyszly rok konstrukcje do mocowania pomidorow i sadze odmiane wczesna i odporna na choroby. Na te czarne tez patrzylam z ciekawosci, ale wole chyba normalne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2022-10-21 21:00:16 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6723

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

I co dalej z tymi pomidorami? Nic juz nie czerwienieje. Czy mam wyrwac te badyle I przyniec do mieszkania? Przesadzic do doniczki z korzeniem? Czy uciac I przyniesc. Nie ma duzo…. ale od dawna nic sie nie dzieje I pasowalo by posprzatac moj niby ogrodek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2022-10-21 21:48:28 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13535

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-10-21 21:00:16, Maat17 napisał(a):
I co dalej z tymi pomidorami? Nic juz nie czerwienieje. Czy mam wyrwac te badyle I przyniec do mieszkania? Przesadzic do doniczki z korzeniem? Czy uciac I przyniesc. Nie ma duzo…. ale od dawna nic sie nie dzieje I pasowalo by posprzatac moj niby ogrodek.



Juz nie dojrzeja. Mozna polozyc zerwane w mieszkaniu, dojrzeja ale smak juz nie ten.
Ja robie na koniec sezonu salatke z zielonych pomidorow. W zimie jak znalazl.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2022-10-21 22:23:52 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6723

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

A jak? Przepis?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2022-10-21 22:51:00 (3 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5730

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

proszę
Ale to trzeba lubić ten smak, a nie każdemu pasuje. Przepis tradycyjny. Bardzo dobry, a i pracy niewiele.
Robią też przeciery i ketchupy z zielonych, ale ja nie próbowałem ani sich smaku, ani robić więc polecić nie mogę.

Ja swoje zielone pozrywałem miesiąc temu. Dziś już wszystkie są czerwone.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2022-10-21 22:51:54 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13535

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-10-21 22:23:52, Maat17 napisał(a):
A jak? Przepis?


Przypomnij mi pozniej, jeszcze jedna rzecz musze zrobic. Wpracy jestem jeszcze godzine.


Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2022-10-22 01:25:56 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6723

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Cytat:

2022-10-21 22:51:54, andyopole napisał(a):
Cytat:

2022-10-21 22:23:52, Maat17 napisał(a):
A jak? Przepis?


Przypomnij mi pozniej, jeszcze jedna rzecz musze zrobic. Wpracy jestem jeszcze godzine.





Przypominam.

:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2022-10-22 01:27:01 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6723

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Cytat:

2022-10-21 22:51:00, Gwontownik napisał(a):
proszę
Ale to trzeba lubić ten smak, a nie każdemu pasuje. Przepis tradycyjny. Bardzo dobry, a i pracy niewiele.
Robią też przeciery i ketchupy z zielonych, ale ja nie próbowałem ani sich smaku, ani robić więc polecić nie mogę.

Ja swoje zielone pozrywałem miesiąc temu. Dziś już wszystkie są czerwone.


Dziekuje.

No ja nie przepadam za octem. :-(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2022-10-22 03:53:57 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13535

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-10-22 01:25:56, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2022-10-21 22:51:54, andyopole napisał(a):
Cytat:

2022-10-21 22:23:52, Maat17 napisał(a):
A jak? Przepis?


Przypomnij mi pozniej, jeszcze jedna rzecz musze zrobic. Wpracy jestem jeszcze godzine.





Przypominam.

:-]


Podobnie jak Ty, nie lubię octu.

Moja zalewa jest łagodna.

Proporcje:

1 szklanka octu
2 szklanki wody
2 szklanki cukru
1 łyżka stołowa soli.
Uwaga: u mnie jest ocet 5%!

Pomidory zielone
Cebula czerwona,
Żeby złamać smak dodaję: ananas w kawałkach, baby corn, troszkę marchewki, można jabłka, żurawinę.

Mieszam wszystko razem, lekko solę żeby warzywa zmiękły. Następnie blanszuję w gorącej zalewie dodawszy uprzednio, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego. Można liść laurowy, goździk. Co tam lubisz.

Zapewniam, nie jest kwaśne!

edit: po załadowaniu w słoiki i zalaniu zalewą na każdy słoik trochę oleju. Zalewa powinna przykrywać zawartość.

Jutro robię moją ogrodową paprykę w tej zalewie a za jakieś dwa tygodnie właśnie zielone pomidory.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 22-10-2022 04:23 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2022-10-22 04:38:25 (3 lata temu)

Maat17

Posty: 6723

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Chekaj, czekaj… co dalej ze sloikami. Gotowac to? Jak dlugo?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 20 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,