Str 20 z 28 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2022-09-25 08:07:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja robie na przyszly rok konstrukcje do mocowania pomidorow i sadze odmiane wczesna i odporna na choroby. Na te czarne tez patrzylam z ciekawosci, ale wole chyba normalne.
Carpe diem.
|
Maat17 | Post #2 Ocena: 0 2022-10-21 21:00:16 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
I co dalej z tymi pomidorami? Nic juz nie czerwienieje. Czy mam wyrwac te badyle I przyniec do mieszkania? Przesadzic do doniczki z korzeniem? Czy uciac I przyniesc. Nie ma duzo…. ale od dawna nic sie nie dzieje I pasowalo by posprzatac moj niby ogrodek.
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2022-10-21 21:48:28 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-10-21 21:00:16, Maat17 napisał(a): I co dalej z tymi pomidorami? Nic juz nie czerwienieje. Czy mam wyrwac te badyle I przyniec do mieszkania? Przesadzic do doniczki z korzeniem? Czy uciac I przyniesc. Nie ma duzo…. ale od dawna nic sie nie dzieje I pasowalo by posprzatac moj niby ogrodek. Juz nie dojrzeja. Mozna polozyc zerwane w mieszkaniu, dojrzeja ale smak juz nie ten. Ja robie na koniec sezonu salatke z zielonych pomidorow. W zimie jak znalazl. |
Maat17 | Post #4 Ocena: 0 2022-10-21 22:23:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
A jak? Przepis?
|
Gwontownik | Post #5 Ocena: 0 2022-10-21 22:51:00 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
proszę
Ale to trzeba lubić ten smak, a nie każdemu pasuje. Przepis tradycyjny. Bardzo dobry, a i pracy niewiele. Robią też przeciery i ketchupy z zielonych, ale ja nie próbowałem ani sich smaku, ani robić więc polecić nie mogę. Ja swoje zielone pozrywałem miesiąc temu. Dziś już wszystkie są czerwone. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2022-10-21 22:51:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-10-21 22:23:52, Maat17 napisał(a): A jak? Przepis? Przypomnij mi pozniej, jeszcze jedna rzecz musze zrobic. Wpracy jestem jeszcze godzine. |
Maat17 | Post #7 Ocena: 0 2022-10-22 01:25:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-10-21 22:51:54, andyopole napisał(a): Cytat: 2022-10-21 22:23:52, Maat17 napisał(a): A jak? Przepis? Przypomnij mi pozniej, jeszcze jedna rzecz musze zrobic. Wpracy jestem jeszcze godzine. Przypominam. ![]() |
Maat17 | Post #8 Ocena: 0 2022-10-22 01:27:01 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-10-21 22:51:00, Gwontownik napisał(a): proszę Ale to trzeba lubić ten smak, a nie każdemu pasuje. Przepis tradycyjny. Bardzo dobry, a i pracy niewiele. Robią też przeciery i ketchupy z zielonych, ale ja nie próbowałem ani sich smaku, ani robić więc polecić nie mogę. Ja swoje zielone pozrywałem miesiąc temu. Dziś już wszystkie są czerwone. Dziekuje. No ja nie przepadam za octem. ![]() |
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2022-10-22 03:53:57 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-10-22 01:25:56, Maat17 napisał(a): Cytat: 2022-10-21 22:51:54, andyopole napisał(a): Cytat: 2022-10-21 22:23:52, Maat17 napisał(a): A jak? Przepis? Przypomnij mi pozniej, jeszcze jedna rzecz musze zrobic. Wpracy jestem jeszcze godzine. Przypominam. ![]() Podobnie jak Ty, nie lubię octu. Moja zalewa jest łagodna. Proporcje: 1 szklanka octu 2 szklanki wody 2 szklanki cukru 1 łyżka stołowa soli. Uwaga: u mnie jest ocet 5%! Pomidory zielone Cebula czerwona, Żeby złamać smak dodaję: ananas w kawałkach, baby corn, troszkę marchewki, można jabłka, żurawinę. Mieszam wszystko razem, lekko solę żeby warzywa zmiękły. Następnie blanszuję w gorącej zalewie dodawszy uprzednio, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego. Można liść laurowy, goździk. Co tam lubisz. Zapewniam, nie jest kwaśne! edit: po załadowaniu w słoiki i zalaniu zalewą na każdy słoik trochę oleju. Zalewa powinna przykrywać zawartość. Jutro robię moją ogrodową paprykę w tej zalewie a za jakieś dwa tygodnie właśnie zielone pomidory. [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 22-10-2022 04:23 ] |
Maat17 | Post #10 Ocena: 0 2022-10-22 04:38:25 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Chekaj, czekaj… co dalej ze sloikami. Gotowac to? Jak dlugo?
|