Str 282 z 299 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Richmond |
Post #1 Ocena: 0 2022-08-28 11:40:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja uzylam nasiona pomidorow z owocow z poprzednich lat. Mialam juz pierwsze pomidory z miesiac temu, ale dopiero teraz jest ich naprawde duzo.
Na przyszly sezon wezme chyba jakas wieksza odmiane, bo teraz mam glownie koktajlowe.
Moj ogrodek warzywny bedzie niestety duzo mniejszy, przeznaczam kawalek gornej czesci ogrodu, po tym jak wywale Monkey Puzzle Tree, ktore zostalo ususzone przez meza 2 lata temu. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #2 Ocena: 0 2022-08-28 11:49:05 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Nie musisz mieć szklarni na podwórku, bardzo często council ma wolne działki rekreacyjne których nikt nie chce obrabiać. Ja mam ten komfort ze z mojego backyardu mam furtkę na działkę wynajmowana za £50/rok moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #3 Ocena: 0 2022-08-28 12:16:42 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
 Bardzo często mają dzialki. Cena najmu zalezy od wielkosci. I bardzo czesto jest tak ze kolejka w oczekiwaniu jest dluga pomimo dostepnych (nie uzywanych) działek. U mnie jak składałem wniosek to byłem 10 w kolejce, a działkę dostałem po dwóch miesiącach pomimo, że dalej byłem dziesiąty. Ta więc nie wiem od czego to zależy.
To z wodą nie masz problemu, pozostaje tylko współczuć wspaniałego widoku british allotment. Chyba że wizualnie odbiegają od powszechnie spotykanych standardów.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-08-2022 12:23 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #4 Ocena: 0 2022-08-28 12:22:47 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-08-28 12:16:42, Gwontownik napisał(a):
 Bardzo często mają dzialki. Cena najmu zalezy od wielkosci. I bardzo czesto jest tak ze kolejka w oczekiwaniu jest dluga pomimo dostepnych (nie uzywanych) działek. U mnie jak składałem wniosek to byłem 10 w kolejce, a działkę dostałem po dwóch miesiącach pomimo, że dalej byłem dziesiąty. Ta więc nie wiem od czego to zależy.
To z wodą nie masz problemu.
Ludzie mogli chcieć działkę bliżej miejsca zamieszkania, ja walczyłem rok żeby mieć obok domu. Tylko to było przed pandemia teraz działki są bardziej pożądane
Mam wysoki płot, bardziej przeszkadza w sobotę od 6 rano wycie kosiarek, rekultywatorow, pił i innego sprzętu które ustaje po południu i tak co tydzień
Nie wiem co oni tam robią na 40 m kw [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 28-08-2022 12:25 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #5 Ocena: 0 2022-08-28 13:10:13 (3 lata temu) |
U mnie nie ma możliwości. Najbliżej mam działki 100 metrów od domu, ale ruchliwa drogą obok. Od krawędzi jedzni działkę oddziela tylko chodnik. To ja dziękuję Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #6 Ocena: 0 2022-08-28 13:21:18 (3 lata temu) |
Moja miejscowość różni się chyba od standardu uk co przekłada się na ceny nieruchomości ale naprawdę jest pełna kulturka. Działki wyglądają jak osiedle krasnoludków naprawdę jestem pełen podziwu co tu ludzie są w stanie zrobić na tych paru metrach. Dwa razy w toku są festyny z wyborem najładniejszej działki i kiermasze z możliwością zakupu plonów. Moja znajoma razem ze mną dostała działkę tylko miała mniej ochoty i dalej. Koordynator dzwonił do niej co tydzień z sugestiom ze ziemia płacze nie obrabiania albo ze domek trzeba pomalować. Zrezygnowała po 3 miesiącach moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2022-08-28 13:32:44 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Z 15 lat temu zapisalam sie w kolejke na taka dzialke w gminie Richmond. Nigdy nie dostalam zadnej odpowiedzi w tej sprawie. Carpe diem.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #8 Ocena: 0 2022-08-28 13:40:03 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-08-28 13:32:44, Richmond napisał(a):
Z 15 lat temu zapisalam sie w kolejke na taka dzialke w gminie Richmond. Nigdy nie dostalam zadnej odpowiedzi w tej sprawie.
To może być dobry moment żeby się przypomnieć, wspomnij o tym ze „ci odbija psychicznie od siedzenia w domu” to podobno skraca kolejkę ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2022-08-28 13:48:51 (3 lata temu) |
Nie dziwne, kiedy na 2 tys posiadanych dzialek jest 7 tys oczekujacych, a w ostatnich trzech latach zaspokojono potrzeby 355 oczekujacych. To szybciej bedzie farme kupic.
Tak jak pisalem wczesniej ja bylem jako 10-ty oczekujacy a dostalem nie wiedziec dlaczego.
W tym czasie co ja, otrzymalo dzialki jeszcze 6 osob, a dzialki wolne jeszcze są dostepne. Pierwsza jaka mi zaproponowano nie przyjalem bo byla tak zasyfiala I zagracona niczym wysypisko śmieci. Od tego czasu juz bylo czterech wynajmujacych ja, kazdy probowal przywrocic ja do uzytku i po tygodniu sie poddawał, co mnie nie dziwi bo Council chce ja oddać nie robiąc nic. Mnie zaproponowano za jej uprzątnięcie pierwszy rok bez opłaty.  £20. Tymczasem Council nie chce nawet śmieci zabrać na własny koszt. Zgodziłem się ja przyjąć pod warunkiem, że wydadzą mi pozwolenie na rozbiórkę rozwalających się drewnianych Shedow lub potwierdzenie, że ich użytkowanie jest bezpieczne dla zdrowia i życia. Nikt nie podjął tematu, a w zamian zaproponowano inna działkę. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-08-2022 14:01 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #10 Ocena: 0 2022-08-28 14:09:46 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-08-28 11:12:29, ZlotaPerla2 napisał(a):
Pietruszka, seler nie zeszło.
Zauważyłem, że pietruszka i marchewka ma problem z plonowaniem wcześnie wysiany. Nawet zgodnie z zaleceniami dostawcy nasion. Późno wysiane narażone na szkodniki. A seler to tylko z rozsady. Wysiew nasion w styczniu to ostatni dzwonek. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|