MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 221 z 300 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 220 | 221 | 222 ... 298 | 299 | 300 ] - Skocz do strony

Str 221 z 300

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2020-05-15 22:51:05 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Karina, piekna historia, animal planet na zywo :).

A ja mam pytanie co do Gardening Express. Po prawie dwoch miesiacach ciszy, rezygnacji z zamowienia z naszej strony, zwrocie kosztow przez bank, raptem sie ockneli, ze juz wysylaja roslinki.
po raz kolejny napisalismy, zeby sie nie fatygowali, zamowienie odwolane. Ale z botem sobie nie pogadamy, bo odpisali, ze wlasnie realizuja zlecenie.
Paczka niechciana i niepotrzebna juz przyszla wieczorem i stoi sobie w korytarzu.
Co z tym fantem zrobic?
Nie mam ani ochoty, by pokrywac koszty zamowienia czy odeslania paczki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2020-05-16 10:13:39 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Przytargalam parę tygodni temu dwie sadzonki agrestu, jedna niezbyt sobie radzi, a druga pięknie się przyjęła i ma już nawet trochę owoców, co mnie zdziwiło, że tak wcześnie obrodził. Borówka wreszcie ruszyła, jak przesadziłam bo ponoć lubią być w swoim.towarzystwie, to w ubiegłym roku nic nie było...no Może że dwa owoce. Chyba się przez zimę dogadały dwie z trzech, bo mają mnóstwo owoców, może i kopciuszek za rok do nich dołączy. Czereśnia miniaturowa też ma pełno owoców, to jest jej chyba 4 rok, w ubiegłym było chyba 3, z czego 2 ptaki zjadły. Chyba będę musiała ja odsłonić albo jakiego stracha powiesić na drzewko.

Kocham piwonie, rozsadzilam dwa lata temu z jednego krzaka w innym miejscu i takie plony mam z nowej bulwy.

Obrazek

Obrazek

I phloxy pieknie kwitna w tej suchszej pogodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I laka z rumianku sie rozrasta

Obrazek

I jedna kepke szczypiorku pozostawiam do jego wlasnych planow, lubie te fioletowe glowy.

Obrazek

Musze skonczyc malowac murek, zeby skrzynki z kwiatami powiesic, bo troche lyso wyglada.
Ada

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2020-05-16 12:06:05 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Właśnie, a propos skrzynek. Gdzie kupujecie takie wiszące? Jeszcze się za tym nie rozglądałam, a mam trochę kwiatów, które będą zwisać i trzeba by je już za chwile przesadzić do miejsca docelowego.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2020-05-16 17:00:05 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja sobie z Polski przywiozlam ale widzialam tez w the Range, B&Q, albo popatrz w ogrodniczych sklepach, i jeszcze w Wilco widzialam takie na rynne rowniez, kupilam jeden uchwyt, zeby sprobowac, i dziala swietnie.

Ja kupilam takie uchwyty do skrzynek chyba po 2zl kiedys

Obrazek

na Amazon takie widzialam, ale tez sa do doniczek etc
lant+hooks&qid=1589644724&rnid=1642204031&s=garden&sr=1-37" target="_blank">amazon
Ada

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2020-05-16 18:27:04 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Też widziałam w Wilko, ale u mnie nie ma rynny. Te z amazona wyglądają na fajne bo mają regulowaną szerokość.

Truskawki się rozrosły i rosną dalej nieustraszenie. Niestraszni im zimni ogrodnicy, ale już papryka, ta która stała na dworze ani drgnęła w porównaniu do tej w domu. Na szczęście to już chyba koniec niskich temperatur w nocy

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2020-05-16 21:44:36 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Te haki sa dosyc wytrzymale, ja mam je juz chyba trzeci rok. Skrzynki najpierw kupilam w Polsce, ale pozniej kupilam dluzsze tutaj, sa dosyc ciezkie i trzymaja haki dalej. Ja mam tez takie doniczki ktore mozna przelozyc przez plot, u mnie sa na poreczach nalozone, ja mam kwadratowe ale pomysl podobny. Widzialam w Range i w Wilko

Obrazek

Bylam na spacerze i wykopalam troche cebulek niedzwiedziego czosnku, bo obiecalam, postaram sie wyslac jutro. Troche mi zeszlo zanim wydlubalam lopatka, bo duzo kamieni bylo, i tych lupkowych kamykow, ktorych u nas pelno.

Obrazek

Ada

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2020-05-16 22:02:51 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ada, piekne kwiaty, szalenstwo.
Rumianek to sa margerytki chyba?
One teraz wlasnie kwitna masowo.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2020-05-23 20:07:02 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Dziś dwa powędrowały do ziemi. Ciekawe jak będą rosły

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2020-05-23 22:27:44 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mango?
Ada

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2020-05-23 23:14:28 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Tak.
Byłam właśnie na dole sprawdzić co tam u nich słychać. Pięknie się prostują do pionu w zaledwie kilka godzin, niesamowite.

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 23-05-2020 23:40 ]

Do góry stronyOffline

Strona 221 z 300 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 220 | 221 | 222 ... 298 | 299 | 300 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,