MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 148 z 299 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 147 | 148 | 149 ... 297 | 298 | 299 ] - Skocz do strony

Str 148 z 299

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2014-05-05 16:32:02 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie przepadam za B&Q ale "musialam" miec kwiatki phlox do posadzenia

Obrazek

chociaz te wygladaja bardziej imponujaco:

Obrazek

ale musialabym do tabunu zwiedzajacych przywyknac...

Udalo mi sie na przeceny zawitac, pan akurat te co chcialam przecenil z 12 na 3 funty (za 12 to juz poczekalabym ze sklepu ogrodniczego na piekne okazy).

Przy tej wizycie (pewnie zeby zachecic mnie do czestszych odwiedzin...) wyzwolilam te dwa okazy za funta kazdy (zamiat 18 funtow- kto placi takie ceny???). Sucho mialy jakby wlasnie z Sahary wrocily, narazie sie mocza zamin pomysle co z tymi fantami poczac...

Obrazek

Ide poczytac z czym to sie "je"...
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2014-05-05 16:44:59 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ada, to ja tak ostatnio storczyki przywracalam do zycia*THUMBS UP*
i cytryne. teraz cytrynka stoi na ogrodzie, tzn cala zime tam stala i chyba nic jej sie nei stalo, bo widze paki kwiatowe:-]

w ogrodzie z kwiatow dywanowych to mam tylko lubelle czyjkoa s tak i niezapominajki, ktorych co roku wiecej, ale i ladnie niebiesko na ogrodzie:-] pozatym niedlugo zakwitna roze,irysy i lilie, no i bez. pozeczka juz ma kwiatki pszczoly lataja.
najbardziej lubie ogorod o swicie i wieczorem.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2014-05-05 23:09:03 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

"Nie miala baba klopotow, to ..." przekopala ogrodek, a teraz ledwo sie rusza. Mowia, ze ruch jest dobry dla zdrowia, a moje plecy wydaja sie miec inne zdanie.

Rezultat taki, ze braklo mi energii i dnia, zeby posadzic co zamierzalam. Pocieszam sie, ze ziemia troche odswiezy sie i osuszy, bo od pln-wsch strony jest bardzo mokro w ogrodku (murki dookola tez nie pomagaja). Przekopalam z 15m2, przenioslam nawierzchnie (cos co malo przypomina trawnik z powodu tej wilgoci gleby) w inna czesc ogrodu, gdzie od dwoch lat doczekac sie nie moze odzyskana spod betonu czesc ogrodu. Zostalo mi jeszcze drugie tyle do przekopania, jak sie doczeka kiedys, chyba ze komus zaplace wczesniej.

Jak nie bedzie padac, bede testowac homowe sposoby na pozbycie sie chwastow (ocet, plyn do naczyn, sol), zastanawiam sie czy poradzi sobie z pnaczami bluszcza, ktory sie od sasiada wciska na ogrod? Chyba ze ktos zna lepszy sposob (wyrwac moge tyle ile dosiegne, sasiad nie mialby nic przeciwko wejsciu na jego czesc ogrodu, zeby dojsc do punktu startowego, ale ja mam tylko jedno zycie), zastanawiam sie czy ocet nie wyjalowi ziemi jak skapie z lisci chwastow.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-05-06 09:39:40 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-05-06 19:59:35 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Tak w Walii, ja widze Snowdon z okna jadalni, a kolory moze wydaja sie intensywniejsze w zestawieniu z kamieniolomami, skalistymi terenami.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-05-06 22:57:50 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-05-10 18:51:37 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2014-05-10 19:48:35 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja dzisiaj juz pomidory bylabym wysadzila, tez podobnego wzrostu, ale wlasnie wiatr i deszcz caly dzien. Wyglada jakby mialo sie rozjasniac, moze jutro sie uda.

Mam jeszcze duzo malenkich sadzonek, musze je porozsadzac, musze chyba grzaadke powiekszyc na wszystkie zaplanowane sadzonki.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-05-10 21:21:37 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-05-10 21:58:20 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 148 z 299 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 147 | 148 | 149 ... 297 | 298 | 299 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,