MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 112 z 299 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 111 | 112 | 113 ... 297 | 298 | 299 ] - Skocz do strony

Str 112 z 299

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2012-04-15 19:40:56 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-04-15 10:32:20, nikado napisał(a):
Mam pytanie czy można kosić trawę w niedzielę i ewentualnie w jakich godzinach? A tak wogóle czy wypada?

Odpowiadam z opznieniem, bo nie widzialam twojego postu, bo...kosilam trawe w ogrodzie. :-]

Zalezy w jakiej okolicy mieszkasz, zalezy ile masz tej trawy, bo jak bedziesz caly dzien halasowac, to moze przeszkadzac sasiadom. Czy wypada, to zalezy czy tobie sumienie pozwala. Niedziela dzien odpoczynku, a ja w ogrodzie odpoczywam, to koszenie trawy dla mnie nie grzech...
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kwiat_zielony

Post #2 Ocena: 0

2012-04-16 00:11:32 (13 lat temu)

kwiat_zielony

Kobieta

Z nami od: 15-01-2012

Ja nigdy pod folia nie hodowalam pomidorow, rosly pieknie, moze szczescie mialam, pomimo ze sie 13stego urodzilam. Rozne odmiany zwykle sadze, zeby miec roznorodnosc.
Ada

Ada ja własnie w tej kwestii,moja ziemia jest na moje oko jałowa ,dziś kupiłam pomidory i truje doopsko mojemu "wężowi" ,że trzeba zienie podsypać i nawozic .On zas twierdzie ,że jak ma urosnac to urośnie .A mi o owoc chodzi .

I pytanie ,jaka ziemie tz jaki gatunek tu kupić który najbardziej odpowiada by podsypać ,zmieszać i czy kompost z"własnego dobytku" jest dobry i plus nawozy do tego zakupione ?

Ot takie me skromne pytanie ,może ktos inny wie jak tu
wyhodowac pomidory,ja córka rolnika ale nie umiem sobie poradzic z ta ziemią :(

Do góry stronyOffline

nikado

Post #3 Ocena: 0

2012-04-16 00:21:37 (13 lat temu)

nikado

Kobieta

Z nami od: 29-11-2010

Cytat:

2012-04-15 19:40:56, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2012-04-15 10:32:20, nikado napisał(a):
Mam pytanie czy można kosić trawę w niedzielę i ewentualnie w jakich godzinach? A tak wogóle czy wypada?

Odpowiadam z opznieniem, bo nie widzialam twojego postu, bo...kosilam trawe w ogrodzie. :-]

Zalezy w jakiej okolicy mieszkasz, zalezy ile masz tej trawy, bo jak bedziesz caly dzien halasowac, to moze przeszkadzac sasiadom. Czy wypada, to zalezy czy tobie sumienie pozwala. Niedziela dzien odpoczynku, a ja w ogrodzie odpoczywam, to koszenie trawy dla mnie nie grzech...

He he ja też traktuje prace w ogrodzie jako odpoczynek.Więc postanowiłam skosić trawę.Dwie godzinki pohałasowałam i nikt mnie nie pogonił.Mało tego jeszcze kilku sąsiadów prawdopodobnie wzięło przykład ze mnie i też wzięli sie za koszenie.Hmm może też zastanawiali się czy wypada:-]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2012-04-16 01:07:03 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-04-16 00:11:32, kwiat_zielony napisał(a):
Ja nigdy pod folia nie hodowalam pomidorow, rosly pieknie, moze szczescie mialam, pomimo ze sie 13stego urodzilam. Rozne odmiany zwykle sadze, zeby miec roznorodnosc.
Ada

Ada ja własnie w tej kwestii,moja ziemia jest na moje oko jałowa ,dziś kupiłam pomidory i truje doopsko mojemu "wężowi" ,że trzeba zienie podsypać i nawozic .On zas twierdzie ,że jak ma urosnac to urośnie .A mi o owoc chodzi .

I pytanie ,jaka ziemie tz jaki gatunek tu kupić który najbardziej odpowiada by podsypać ,zmieszać i czy kompost z"własnego dobytku" jest dobry i plus nawozy do tego zakupione ?

Ot takie me skromne pytanie ,może ktos inny wie jak tu
wyhodowac pomidory,ja córka rolnika ale nie umiem sobie poradzic z ta ziemią :(

Ja corka rolnika (z zamilowania i spadku-moich rodzicow, raczej niz moich) , moje pomidory od poczatku sadzilam w ziemie bez dodatkow, i..............zawsze rosly dobrze. Jak chcesz isc na kompromis to podziel sadzonki na pol, i do jednej czesci dodaj odzywkwe/worki ziemi...

U mnie pomodory zawsze rosly swietnie, byle je podlewac w jakielkolwiek glebie...
Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-04-16 10:24:07 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Iwona7812

Post #6 Ocena: 0

2012-04-16 11:30:00 (13 lat temu)

Iwona7812

Kobieta

Z nami od: 04-04-2012

Jak pozbyc sie szczura z ogrodu? Zglaszalam landlordowi, mial cos zrobic a skonczylo sie jak zawsze na niczym. Boje sie ze mi wejdzie do domu. Czy tak sie moze stac?

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-04-16 11:33:57 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Wiecie co... ja tak czytam i czytam i sie za glowe drapie. Co jest zlego w koszeniu trawy w niedziele?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-04-16 11:39:29 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #9 Ocena: 0

2012-04-16 11:52:48 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

A ja wam powiem ze na wsiach to do tej poy jakies dziwne zwyczaje panuja, moja tesciowa np nie pojdzie w niedziele do sklepu nawet po zmiemniaki - bo nie wypada ponoc...a za to moja macocha zawsze w niedziele na balkonie w kwatkach pozadki robial, bo to lubila i to byl dla niej najlepszy odpoczynek...
a w dzisiejszych czasam moim zdaniem niedziele to taki sam dzien jak kazdy inny i jesli twoje przekonania nie przeszkadzaja temu to mozesz i kosnic trawe i wylegiwac sie przy grillu :-)

Do góry stronyOffline

Magducha31

Post #10 Ocena: 0

2012-04-16 12:30:46 (13 lat temu)

Magducha31

Kobieta

Z nami od: 05-12-2011

Witam, mam takie pytanie do tych co sami sobie 'produkuja' kompost:-) czy dodajecie do niego jakies specjalne preparaty chemiczne ulatwiajace rozklad? Bo kiedys cos o tym czytalam ale nie bardzo orientuje sie w temacie. Ile czasu trwa taka 'produkcja', tzn od rozpoczecia skladowania odpadow az do uzyskania kompostu i czy powinno to byc szczelnie przykryte czy nie?

Do góry stronyOffline

Strona 112 z 299 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 111 | 112 | 113 ... 297 | 298 | 299 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,