Str 106 z 297 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-02-29 18:16:46 (13 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2012-02-29 19:26:32 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja kupowalam trawe 3984" target="_blank">tutaj. Swoj ogrod w ubieglym roku dwa razy posialam, bo mech sie strasznie rozrosl. MOj brat dostal polowe, i jeszcze zostalo. Trawa rosnie ladnie, Wczesniej potraktowalam mech i inne chwasty takimi granulkami (moss killer) ktore rowniez zawieraly odzywke do trawy (ktora jeszcze sie przed mchem bronila), i wykonczylo to istniejace prawie wszystkie chwasty. Nie pamietam nazwy, ale to w Macro bylo kupowane, taki fioletowych kolorow worek.
Ptaki sie nawet nasion trawy nie czepialy, moze im ta nie smakowala.
Ada
|
Gabo72 | Post #3 Ocena: 0 2012-02-29 19:37:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Hayes |
Cytat: 2012-02-29 18:16:46, Mama-Myszy napisał(a): Mam do Was pytanie, zanim wybiore sie do sklepu. Wyszlam dzis troszke uprzatnac frontowy ogrodek i... po ubieglorocznym zryciu i wyciagnieciu chwastow widze, ze zaczyna sie to samo. Nie chce mi sie jeszcze raz ryc a juz z pewnoscia nie chce mi sie bawic w pielenie bo jest tego dosc duzo. Powyrywalam co wieksze chwasciska, zgrabilam i juz nie mam sily. Czy jak obsieje to gesto trawa golfowa to ona zagluszy chwasty? Czy moze lepiej kupic jakis preparat na chwasty i zlac to cholerstwo. Tylko czy wtedy zywoplot ostanie sie zywym??? I czy po takim zabiegu bede mogla wysiac trawe? Sama nie wiem co z tym zrobic, ale z pewnoscia nie powtorze rycia, kopania, plewienia, grabienia... Czyli jak rozumiem to tzw łyse pole?Poza tym żywopłotem oczywiście. Kupujesz to http://www.roundup-garden.com/ ,czekasz aż te chwasty się zazielenią i opryskujesz.To wnika przez części zielone i niszczy wszystko aż do korzenia.To jest preparat nieselektywny czyli usuwa każde zielsko.Osłoń tylko czymś żywopłot.A za parę tygodni możesz siać trawę.A jak w niej pokazują ci się jakieś chwaściory to używasz jakiegoś herbicydu selektywnego.I zapominasz co to pielenie |
Post #4 Ocena: 0 2012-02-29 19:49:49 (13 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2012-02-29 20:37:33 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie, trzeba bylo chyba dwa tygodnie odczekac, jak pamietam. Jak mnie pamiec nie myli, to to byl tej firmy wynalazek, tyle ze ja mialam taki duzy worek i reka rozsypywalam.
Po wysianiu trawy tez nie polecane jest chodzenie po tym terenie, przynajmniej ja tak wyczytalam, bo ja zadnym wielkim ogrodnikiem nie jestem.
Ada
|
|
|
Gabo72 | Post #6 Ocena: 0 2012-02-29 20:41:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Hayes |
No niestety trzeba odczekać.Od 4 do 6 tygodni bodajże.Ale coś za coś
|
Post #7 Ocena: 0 2012-02-29 20:41:26 (13 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2012-02-29 20:45:54 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Na necie sa duze worki i wychodzi taniej chyba jak w sklepie, ale oplacalnosc tez zalezy od rozmiarow trawnika, zeby za duzo nie kupowac. Ja radzilabym kupic tyle, zeby bylo na dwa razy teraz, i na jesien/wione podtuczyc trawnik.
Tutaj chyba jest dostawa za darmo, ale pewnie po wpisaniu hasla (westland lawn feed weed & moss killer) mozna i inne okazje znalezc.
Ada
|
koliber23 | Post #9 Ocena: 0 2012-03-10 15:30:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-02-2011 Skąd: Derby |
Witam wszystkich
Mam tai problem iż dokładnie jutro będzie 2 tyg jak posiałem trawę ale powiem szczerze że nie podlewałem jej no może pierwsze 2 dni potem musiałem wyjechac pilnie do pl i dopiero dzisiaj ruszyłem z podlewaniem iż wszystkie nasiona są widoczne i teraz mam problem bo wydaje mi się że trawa w ciągu 2 tyg powinna się pokazać ale z drugiej strony skoro nie była podlewana ?;/ esz.. myslicie że jak będzie teraz podlewana 2 razy dziennie rano wieczorem to da się ją uratować ?? dodam że wczesniej jeszcze cały ogród był przekopany i w miarę równany po przekopaniu posiałem trawę zagrabiłem i 2 dni podlewałem potem byłem w PL jak mówicie co zrobić ? kupić nowe nasiona czy narazie czekać i podlewać jeszcze z max 2 tyg 2x dziennie i wtedy jak nie zejdzie to dopiero będzie się myślało ?? dziękuję za wszelkie sugestie i pozdrawiam Marcin |
tajka | Post #10 Ocena: 0 2012-03-10 15:38:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
Poczekaj jeszcze dwa tyg. to mało troche tym bardziej że jeszcze nie ma takie ciepła.Poczekaj tak do miesiąca a na piekny zielony trawniczek to i ze dwa miesiące.Na lato po kilku koszeniach trawka się już wzmocni i rozkorzeni.
|