MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Efekt starozytnej przetartej sciany

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2023-11-09 19:09:50 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Kalahari rives

Dokladnie o to to chodzi. Idealnie ten stare zloto kolor. Tylko z palety kolorow na dole nie potrafie skojarzyc, ktory to zeby byl tak jak na zdjeciu - ta zlota sciana.

Czy istnieje farba dajaca ten efekt, ktorej nie trzeba mieszac z innymi skladnikami jak w tym opisie?

Mam zamiar zrobic to sama( z chlopakiem) czy lepiej wziac fachure?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #2 Ocena: 0

2023-11-09 21:31:33 (2 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Gal znajoma to sobie dala na sciane i to ktos jej kladl nie sama (tzw malarz). Wytrzymalo tydzien bo sciana wygladala jakby po prostu zostala zalana woda i miala zacieki. A w sloncu chyba najgorzej. Do zamalowanie.
Nie wiem czy to byla kwestia spartaczonej roboty, kiepskiej jakosci farby czy koloru (jasnokremowy) ale masakra.

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #3 Ocena: 0

2023-11-09 22:38:24 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Podstawowy zloty w ich opisie to jest nr 2 (Oro = Złoto) ale potem masz Iride Oro jak Tęczowy Złoty wydaje mi sie i te numery trzycyfrowe, metaliczne dodatki, więc najpierw zadzwoniłabym do nich spytać jak dobrać te dwie warstwy spośród dostępnych metalicznych opcji dla efektu starego złota...

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: CuriousCatAlive 09-11-2023 22:56 ]

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #4 Ocena: 0

2023-11-10 00:08:15 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Do starego złota to może R-4° Oro 02 z powyzszej tabelki?

Malarze pewnie w wiekszosci nie mieli z tym stycznosci, ale moze warto wynajac malarza z sanderem jesli sa nierownosci sciany do wygladzenia? Potem bialy kolor na podklad no i to złoto.

Pochwal sie efektem. 🙂

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2023-11-10 06:38:38 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Ja tak juz kombinowalam w Pl 20 lat temu, ale, ze domowymi sposobami ( zeby zaoszczedzic) to tez nie wyszlo najlepiej. Tym razem wole nie oszczedzac, ale tez mysle, ze fachowcy moga po prostu nie miec wprawy w tym. No to co za roznica, czy zrobie ja czy oni; ) tego zlota sie troche boje, zeby pomaranczowe nie wyszlo. Jest jeszcze jeden efekt, ktory mi sie podoba, ale chyba trudniejszy jest- velvet.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 10-11-2023 06:41 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #6 Ocena: 0

2023-11-10 07:10:24 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

To znaczy sa tu fachowcy od roznorakich rodzajow powierzchni, ale tani nie sa. A taki co sobie dorabia malujac, to moze byc taki jak domowym sposobem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2023-11-12 12:15:29 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Veluto

Jest tez polska wersja tej farby. Ta veluto mi sie podoba. Cen nie widze, wiec nie wiem czy bedzie jakas wielka roznica.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,