MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z ogrzewaniem

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

admiralbibol

Post #1 Ocena: 0

2022-11-13 16:22:41 (3 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

W sumie nie dziwi, zmielenie tego robactwa wymaga użycia energii elektrycznej, a to jest gwałtem na planecie
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

niebieskieucho

Post #2 Ocena: 0

2022-11-19 18:14:31 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2022-11-09 20:44:34, karjo1 napisał(a):
Z brakiem ogrzewania nie przejdzie.
Lubie od czasu do czasu zime ze sniegiem i innymi szykanami.
Ale cieplo jeszcze bardziej doceniam.

U mnie w mieszkaniu jest teraz 14ºC i nie odczuwam chłodu, bo noszę sweter. Nie, żeby moim celem była oszczędność energii, choć ona, rzecz jasna wystąpi (w każdej chwili mogę sobie odkręcić kaloryfery). Ja komfortowo, tzn. w koszulce bez rękawów czuję się już w temperaturze 18ºC. Gdy dobija do 25º, to dla mnie jest już mordercza. Ale czymże jest 14º temperatury powietrza w stosunku do temperatury wody, a widziałem kąpiących się w takiej. Rok temu, jak byłem w robocie na nocnej zmianie a koleżanka, "zamurowała" okna, zainstalowałem się w kuchni i otwarłem drzwi, podczas gdy ona położyła się na sofie w zimowej plandece przy temp. 25º !!! A jak w 1993 zwiedzaliśmy Belianská jeskyně na Słowacji, to w koszulce bez rękawów wszedłem w temp. 4ºC, czego wcale nie uważam za jakiś wyczyn. Z początku odczułem chłód, ale szybko się przyzwyczaiłem. Może to dziwactwo, ale od lat sypiam w śpiworze, który doskonale izoluje. Wydaje mi się, że nie byłoby od rzeczy, gdyby ciepłolubni zaczęli się stopniowo przyzwyczajać do co raz to niższych temperatur - jest zdrowiej, a generałowa Zajączkowa w sędziwym wieku wyglądała bardzo młodo, bo okładała się lodem - dodatkowa korzyść :)
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,