Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
Str 7 z 7 |
|
---|---|
admiralbibol | Post #1 Ocena: 0 2022-11-13 16:22:41 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
W sumie nie dziwi, zmielenie tego robactwa wymaga użycia energii elektrycznej, a to jest gwałtem na planecie
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
niebieskieucho | Post #2 Ocena: 0 2022-11-19 18:14:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2022-11-09 20:44:34, karjo1 napisał(a): Z brakiem ogrzewania nie przejdzie. Lubie od czasu do czasu zime ze sniegiem i innymi szykanami. Ale cieplo jeszcze bardziej doceniam. U mnie w mieszkaniu jest teraz 14ºC i nie odczuwam chłodu, bo noszę sweter. Nie, żeby moim celem była oszczędność energii, choć ona, rzecz jasna wystąpi (w każdej chwili mogę sobie odkręcić kaloryfery). Ja komfortowo, tzn. w koszulce bez rękawów czuję się już w temperaturze 18ºC. Gdy dobija do 25º, to dla mnie jest już mordercza. Ale czymże jest 14º temperatury powietrza w stosunku do temperatury wody, a widziałem kąpiących się w takiej. Rok temu, jak byłem w robocie na nocnej zmianie a koleżanka, "zamurowała" okna, zainstalowałem się w kuchni i otwarłem drzwi, podczas gdy ona położyła się na sofie w zimowej plandece przy temp. 25º !!! A jak w 1993 zwiedzaliśmy Belianská jeskyně na Słowacji, to w koszulce bez rękawów wszedłem w temp. 4ºC, czego wcale nie uważam za jakiś wyczyn. Z początku odczułem chłód, ale szybko się przyzwyczaiłem. Może to dziwactwo, ale od lat sypiam w śpiworze, który doskonale izoluje. Wydaje mi się, że nie byłoby od rzeczy, gdyby ciepłolubni zaczęli się stopniowo przyzwyczajać do co raz to niższych temperatur - jest zdrowiej, a generałowa Zajączkowa w sędziwym wieku wyglądała bardzo młodo, bo okładała się lodem - dodatkowa korzyść ![]() Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|