MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sliskie deski w ogrodzie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxemi

Post #1 Ocena: 0

2015-09-24 11:47:54 (10 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

Nie znalazłam wątku dotyczącego mojego pytania,więc otworzyłam nowy temat.W razie czego proszę moderatora o przeniesienie;-)

Otóż wychodząc z domu na ogród mamy drewniany deck,nie są to jakieś nowe listwy,raczej zawilgocone,nie zabezpieczone odpowiednio żadnymi farbami itd.Poprzedni właściciel tego domu ułożył je wzdłuż wejścia do domu(z tego co zauwazyłam zazwyczaj układa się w poprzek te listwy).
Problem w tym,że wystarczy delikatna wilgoć, a już nie mówiąc o szronie czy przymrozku który powoduje że tworzy się tam istna ślizgawka.
Juz nie raz wylądowaliśmy "czterema literami" na deskach.
W przyszłym roku przymierzamy się do wymiany tego podestu.Na tą chwilę jednak szukamy jakiegoś rozwiązania.
Czy mysliscie że położenie artifical grass na tych deskach będzie odpowiednie?Czy tez może być śliskie?
Czy może jakieś inne rozwiązanie proponujecie?

Z góry dziekuję za wszelkie uwagi.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-09-24 16:25:17 (10 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Jeśli dawno nie było czyszczone i są pokryte brudem i zazieleniałe od porostu to myjka ciśnieniowa i płyn do mycia deck powinno wystarczyć

Do góry stronyOffline

xxxemi

Post #3 Ocena: 0

2015-09-24 18:50:29 (10 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Dzieki Robinek,sprobuje zrobic tak jak mowisz.Zobaczymy czy to wystarczy.Jesli nie to bede musiala z czym innym kombinowac.:-)

Do góry stronyOffline

xxxemi

Post #4 Ocena: 0

2015-09-24 18:55:08 (10 lat temu)

xxxemi

Kobieta

A mozecie zaproponowac jakis skuteczny środek do mycia decku ?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2015-09-24 19:18:02 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

kiedyś używałem fajny żel, na zwilżone dechy nakładało się szczotką niewielką ilość, i tą szotką deska po destce tarło, a po kilku minutach myjka ciśnieniowa, potem, pomalowaliśmy tej samej firmy farba. Dechy nabrały połysku, ale nie były śliskie.
Było trochę ciężo bo to było w wierzowcu na Putney Br, na 13 piętrze balkon około 50 mkw i dwa malutkie balkoniki z sypialni.

Ale po 3 latach dechy nadal wyglądały jak po malowaniu.
Wcześniej czyściliśmy i malowaliśmy tam co roku farbami z marketów budowlanych.
Fakt ze jest to dość drogi produkt, ale się na dłuższą mete opłacało.

Osmo Wood Reviver Power Gel 2.5 litre
Osmo UV-Protection Oil (420) 2.5 litre
Osmo Floor Brush 230mm
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

xxxemi

Post #6 Ocena: +1

2015-09-24 19:34:19 (10 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Dziekuje Krakn :-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2015-09-24 19:48:53 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tylko z tym żelem ostrożnie, bo jest go w sumie mało, trzeba na prawdę niewiele go nakładać i wcierać tą szczotką. Warto kupić ich szczotkę bo ma silne włosie i o odpowiedniej wielkości i twardości.
Dobrze pasuje do paneli.
A potem jeszcze do innych celów pewnie znajdzie zastosowanie, my nadal ją mamy i często używamy :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2015-09-24 22:49:56 (10 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Jak ma się Karchera to zakłada się lancę z płaskim strumieniem.
Kupuje sie w Homebase lub DIY butle lub torebkę z płynem specjalnie do czyszczenia deck popsikać na małym ciśnieniu na kilka min (lanca ma specjalną pozycję do kładzenia piany ) a potem pełna moc i sie jedzie.

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #9 Ocena: 0

2015-09-25 08:32:56 (10 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2015-09-24 11:47:54, xxxemi napisał(a):

Otóż wychodząc z domu na ogród mamy drewniany deck,nie są to jakieś nowe listwy,raczej zawilgocone,nie zabezpieczone odpowiednio żadnymi farbami itd.Poprzedni właściciel tego domu ułożył je wzdłuż wejścia do domu(z tego co zauwazyłam zazwyczaj układa się w poprzek te listwy).
Problem w tym,że wystarczy delikatna wilgoć, a już nie mówiąc o szronie czy przymrozku który powoduje że tworzy się tam istna ślizgawka.
W przyszłym roku przymierzamy się do wymiany tego podestu.Na tą chwilę jednak szukamy jakiegoś rozwiązania.
Czy mysliscie że położenie artifical grass na tych deskach będzie odpowiednie?Czy tez może być śliskie?

Też mieliśmy identyczny problem z drewnianym podestem, który nawet po krótkotrwałej mżawce zamieniał się w ślizgawkę, i nawet nie miało kompletnie znaczenia to, że deski ułożone były w poprzek, a nie wzdłuż.

W ubiegłym roku wymieniliśmy je na identyczne, ale już z wkładką antypoślizgową, i już po problemie *THUMBS UP*

deska antypoślizgowa

edit: a może - jeżeli deski nie są w złym stanie - zamocować np. paski antypoślizgowe?

[ Ostatnio edytowany przez: NoNickname 25-09-2015 08:42 ]

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #10 Ocena: 0

2015-09-25 17:57:49 (10 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2015-09-24 11:47:54, xxxemi napisał(a):
Nie znalazłam wątku dotyczącego mojego pytania,więc otworzyłam nowy temat.W razie czego proszę moderatora o przeniesienie;-)

Wyczyścić i poolejować *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,