MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwiekszenie cisnienia wody

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

misiekcafe

Post #1 Ocena: 0

2015-03-13 00:25:32 (10 lat temu)

misiekcafe

Mężczyzna

Z nami od: 10-03-2015

Czy ktoś z Was montował pompę wody lub coś podobnego w swoich domach? Gdzie takie coś zamontować i jakie koszta? Chodzi o spadające ciśnienie wody np w kranie na gorze lub pod prysznicem gdy akurat w kuchni na dole ktoś odkręci kran lub pralka zacznie nabierać. Strasznie to wkurzające jest.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2015-03-13 04:14:08 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Takie pompy też są wkurzające. Chodzi o hałas. Musisz mieć miejsce na zbiornik i na pompę. Pompa nie jest duża, z zbiornik w zależności od zapotrzebowania i szybkości napełniania go. Chodzi o to że pompa nie zwiększy ciśnienie jeżeli zbiornik będzie pusty.
Czy sąsiedzi też tak mają? Może to wina jakiejś zagiętej rury lub uszkodzonego zaworu i ciśnienie spada bo jest zbyt mały przepływ.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2015-03-13 05:42:12 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Ja "zwiększyłem" cisnienie przez zamknięcie i otwarcie zaworu głównego. Poleciało trochę syfu z kranu, ale za to ciśnienie się poprawiło. Po tej operacji nie zauważam widocznych, znaczących spadków cisnienia.
Niski poziom cisnienia wody w kranie nie koniecznie musi być wynikiem zwiększonego poboru w "okolicy"
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

misiekcafe

Post #4 Ocena: 0

2015-03-14 23:53:00 (10 lat temu)

misiekcafe

Mężczyzna

Z nami od: 10-03-2015

Jeszcze w zlewie to jakoś idzie przeboleć bo zazwyczaj wodę odkręca się "na chwilę". Problem jest z prysznicem. Czuć wyraźnie, że woda leci wolniej gdy odkręci się kran na dole. Można się poparzyć albo poczuć nagły przypływ zimna. Może to wina przepływomierza? Na szczęście jak dobrze pójdzie za kilka miesięcy będziemy już mieli swój dom, aczkolwiek zastanowiło mnie to czy tam też taki problem może wystąpić... Stąd moje pytanie na temat ewentualnej pompy podtrzymującej ciśnienie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2015-03-15 00:17:18 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ja takie coś miałem w poprzednim domu.

Tu chyba w większości domów na strychu jest zbiornik, u nas był około 700 litrów, tu nie mam pojęcia ile i czy jest, bo mi się nie udało go opróżnić :))

Pompa była zamontowana pod wanną, wyłącznik był na przedpokoju :)))
Tak że jak ktoś nie lubił zwiekszonego ciśnienia to musiał wyjść na zewnątrz, albo zadbać o to przed wejściem do łazienki.

Pompa sie włączała i wyłączała automatycznie.
Jako że kiedyś szukałem pompę do innych celów to wiem że taka pompa kosztuje od kilkudziesięcioleciu funtów, ale sensowna to koszt 150 i w górę.(40 litrów na minutę to wcale nie jest tak dużo) Są tylko na jeden rodzaj wody, albo tłoczące ciepła i zimną wodę osobno.

Trochę wkurza hałas.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,