MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czym uszczelnic dach?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kephir

Post #1 Ocena: 0

2015-01-10 16:35:52 (10 lat temu)

kephir

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2011

tomaszzet - czy wszedzie jakis trol musi sie znalezc??? pytanie nie bylo 'jaki rachunek', czy 'bajka o sasiadach' wiec wracaj za swoje biurko i nabijaj swoje posty gdzie indziej, jezeli nie masz nic do powiedzenia w temacie, zrozumiales? A jezeli ktos cokolwiek zna sie na jakiejkolwiek fizycznej pracy i nie ma dwoch lewych rak, to da rade to zrobic.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2015-01-10 16:43:56 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2015-01-10 13:39:44, kephir napisał(a):
...a tak swoja droga, nie wiecie jaki moze wystawic mu rachunek za taka robote? Bo rachunek bedzie odjety od czynszu, no ale tez zeby nie przesadzic ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kephir</i> 10-01-2015 13:44 ]

I nie dziękuj, tylko przeczytaj co wczesniej napisałeś.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

kephir

Post #3 Ocena: 0

2015-01-10 16:52:13 (10 lat temu)

kephir

Mężczyzna

Za co dziekowac? Za to, ze w dalszym ciagu nie rozumiesz co robisz? Jakbys troche pomyslal, chociaz troszke, tak odrobinke... w tym przypadku 'wystawic rachunek', to chodzilo poprostu o powiedzenie ile to moze kosztowac - czaisz teraz? Zreszta sam rachunek, czy jak to nazwiesz, z zalozenia byl malo istotny w tym temacie - zrozumiale to napisalem? - nie dziekuj i nie pisz juz nie na temat..

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2015-01-10 17:08:54 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2015-01-10 16:52:13, kephir napisał(a):
Za co dziekowac? Za to, ze w dalszym ciagu nie rozumiesz co robisz? Jakbys troche pomyslal, chociaz troszke, tak odrobinke... w tym przypadku 'wystawic rachunek', to chodzilo poprostu o powiedzenie ile to moze kosztowac - czaisz teraz? Zreszta sam rachunek, czy jak to nazwiesz, z zalozenia byl malo istotny w tym temacie - zrozumiale to napisalem? - nie dziekuj i nie pisz juz nie na temat..

Widzisz koles, tak sie składa... Wiem, że nie możesz rachunku mu wystawić bo musiałbys pewne warunki ku temu spełnić, a i grzecznoscią nie grzeszysz. Po Twoim oburczonym tonie widzę, że nie warto zagłębiać sie w temat...

Trochę dystansu do samego siebie, bo inni którzy również maja wiedzę na na temat Ciebie nurtujący tez moga sie powstrzymać od podpowiadania tak jak ja teraz zrobię.

To że Ty operujesz zwrotem "wystawić rachunek", nie oznacza że inni tego nie zrozumieją. Ale gdy ja użyłem dokładnie tego samego sformułowania, to już cisnienie Ci skacze. Czyżbys nie rozumiał tych słów?

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 10-01-2015 17:10 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #5 Ocena: 0

2015-01-10 18:42:56 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-01-10 16:35:52, kephir napisał(a):
tomaszzet - czy wszedzie jakis trol musi sie znalezc??? pytanie nie bylo 'jaki rachunek', czy 'bajka o sasiadach' wiec wracaj za swoje biurko i nabijaj swoje posty gdzie indziej, jezeli nie masz nic do powiedzenia w temacie, zrozumiales? A jezeli ktos cokolwiek zna sie na jakiejkolwiek fizycznej pracy i nie ma dwoch lewych rak, to da rade to zrobic.

Masz rację. Jeżeli nie ma się dwóch lewych... to można to zrobić. Pod warunkiem że "pod deklem" też jest kilka szarych komórek. Piszesz o trolach. Teraz już pokazałeś że jesteś dobry w trolowaniu. Zapewniam Cię że praca na dachu, niby prosta, ale NIE DASZ RADY zrobić jej posługując się tylko rękami. Tym postem jakoś zmniejszyłeś moją chęć do podpowiedzenia.

Do góry stronyOffline

kephir

Post #6 Ocena: 0

2015-01-10 19:49:49 (10 lat temu)

kephir

Mężczyzna

widze, ze kolejny madry z kolka rozancowego sie odezwal... a jezeli chodzi o szczegoly, to pisalem o trolu, nie o trolach, ale teraz moge napisac o kolejnym trolu, a co do fizycznej pracy, to nie musisz mnie pouczac, bo sam pewnie masz dwie lewe rece - i po raz kolejny zapytam sie troli - trole, po co sie odzywacie nie na temat? nie rozumiem takich ludzi...

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-01-10 20:18:52 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Ponieważ nie rozumiesz ludzi, którzy nie muszą pytać jak zrobić tak prostą pracę, to po co pytasz? Nie, nie musisz odpowiadać, my wiemy. To pytanie jest żebyś sam się siebie zapytał: Po co ja się pytam jak zrobić tak prostą pracę jaką jest załatanie dziurawego dachu i wystawienie rachunku. Pamiętaj że na rachunku, żeby ładnie wyglądał postaw kropki i po, pisz z wielkiej litery. Jeżeli chodzi o mnie to już wszystko...dla Ciebie.

Do góry stronyOffline

boszka8

Post #8 Ocena: 0

2015-01-10 20:51:31 (10 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Cytat:

2015-01-10 19:49:49, kephir napisał(a):
widze, ze kolejny madry z kolka rozancowego sie odezwal... a jezeli chodzi o szczegoly, to pisalem o trolu, nie o trolach, ale teraz moge napisac o kolejnym trolu, a co do fizycznej pracy, to nie musisz mnie pouczac, bo sam pewnie masz dwie lewe rece - i po raz kolejny zapytam sie troli - trole, po co sie odzywacie nie na temat? nie rozumiem takich ludzi...
Do pracy rodacy,zakasać rękawy i tyle nie gadać :-8

Do góry stronyOffline

demolka_2015

Post #9 Ocena: 0

2015-01-14 11:45:22 (10 lat temu)

demolka_2015

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2015

Witaj.Co ci mogę podpowiedzieć to nie rób żadnej odkrywki wtedy sie zaczną problemy.Z tego co zauważyłem na zdjęciach to jest tam brak obróbek blacharskich na połączeniu papy z kominem i ścianą przyległą.Powinna być tam blacha.Wszelkie naprawy typu zasmarowanie środkiem bitumicznym pomogą tylko na jakiś czas (choć prowizorki są najtwarlsze)Zwróć też uwagę na połączeniu zakładów papy.Swoją drogą ciekaw jestem ile za tą usługę zapłacisz,u nas w kraju kosztowało by ok.1000zł

Do góry stronyOffline

unregistered

Post #10 Ocena: 0

2015-01-14 12:10:33 (10 lat temu)

unregistered

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2015

zly link do zdjecia
chetnie pomoge z porada

Uwaga moderatora: reklama w innym dziale

Do góry stronyOffline