|
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-08-02 09:03:19 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2014-08-02 19:57:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
sosna na podłogę?? To ostatnie drewno które nadaje się do tego celu.
No jeszcze parkiet bambusa bym też nie chciał. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2014-08-02 20:17:10 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2014-08-02 21:06:32 (11 lat temu) |
obawiam się ze u twojej babci jest podłoga bukowa, też złocisty piękny jasny kolor drewna.
Sosna po prostu jest miększa niż guma w sportowym obuwiu. zobacz tanie mebelki, półki z Ikea Lepszym wyjściem jest kupienie paneli które mają z wierzchu twarde prawdziwe drewno, a od spodu sklejkę. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #5 Ocena: 0 2014-08-02 22:53:06 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2014-08-02 23:15:01 (11 lat temu) |
trudno mi powiedzieć , nie widząc.
jest wiele drzew, które tak mają. Zazwyczaj dość młode drzewo, które rośnie na wilgonym podłożu ma wiele sęków. Tu nawet nie chodzi o wielkość tylko po prostu żeby coś z tym zrobić to trzeba będzie zrobić rewolucję w całym domu. Ja bym spróbował sprowadzić drewno, czy to z Polski, czy słowacji, a moze i nawet od "ruskich" A tak poza tym to Zależy co chcesz osiągnąć. Moda jest na eco sreco problem w tym że te metody eco mają zasadniczą wade, bardzo szybko tracą swój wygląd i trzeba podnownie kupić, stosunkowo drogi produkt. Np oleje do impregnacji, które przyciemniaja, bajerują drewno. Fajnie to wygląda do puki nie będziesz chciała coś zrobić co zawiera detergent i wodę. Np setrzeć i posprządtać bo dzieciak ci zwymiotuje. Wtedy robi się plama. Aby usunąć trzeba wyczyscić całe dechy, co w praktyce okazuje się nie taie proste, bo kurde miejscami zabarwienie jest bardziej trwałe (twardsze drewno które rosło w suchszych latach) i miększe gdzie zabarwienie schodzi błyskawicznie. Tak czy inaczej, skoro chcesz bawić się w drewno to szukaj najlepiej niemieckich produktów. Mój faworyt to http://www.wood-finishes-direct.com/product/osmo-polyx-oil?gclid=Cj0KEQjwmPKeBRCj4bOro6nBitABEiQABa2FJCCQRNcZDvvHfPrJbdioX434aAFTOe5M94wFjHxVehIaAqNp8P8HAQ Ta firma jest jedną z najlepszych w europie. Ja u siebie w domu cześć domu w drewnie zastosowałem produkty tej firmy. W części gdzie przewalały się tłumy klientów i kilkadziesiąt pracownic w szpikach ![]() Po kilku latach gdy sprzedawałem dom nowy właściciel nie chciał uwierzyć że tam było biuro ze stadem bab w szpilkach. U mnie w domu kład mi podłogi kolega z który mchodziłem w niemczech do szkoły, spotkaliśmy się p o20 latach hehe, okazało sie że od kilku lat ma prężna firme w szwecji, zatrudniał sporo pracowników, właśnie specjalizowali się w drewnie i tak samo ciągło go do Polski jak mnie. położyli mi piękną podłogę która przez te kilka lat przeszła bardzo wiele. ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|