Postów: 28 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-10-12 21:01:18 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-10-12 21:39:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
NAjważniejsze jest to że indukcyjna wymaga garnków ze specjalną wkładką feromagnetyka.
Który odbiera fale magnetyczne i zamienia na ciepło, które rozprowadzane jest przez rdzeń, najczęściej mieszanka aluminium i miedzi, na boki ganków. Generalnie to grzeje nie kuchnia tylko sam garnek, dzięki czemu masz większą oszczędność energii, znacznie szybciej się gotuje. Niestety takie garnki też trochę kosztują, zwłaszcza dobre, które wykorzystają pełne dobrodziejstwo tego systemu. Ale generalnie jest to zarąbista sprawa, ilość energii jaką się zużywa do gotowania jest wręcz symboliczna. Kiedyś kilkanaście lat temu miałem takie gary i kuchnie. A ceramiczna to po prostu kuchnia grzeje... Jedyna zaleta to że gotujesz w byle czym, A reszta wady jak w gazowej jak ci coś nakapie to się pali, ciężko domyć, ciepło idzie nie tylko do garnka, ale też obok w powietrze itd itd Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2013-10-12 22:03:38 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
aneczkaz1 | Post #4 Ocena: 0 2013-10-12 22:06:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-12-2010 Skąd: manchester |
Ja mam indukcje i nigdy nie zalowalam wydanych na nia kasy. Ale jak pod wynajem to ceramiczna
![]() Jestem breastmate. :D
|
Post #5 Ocena: 0 2013-10-12 22:39:10 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2013-10-12 23:03:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Pod wynajem to im prostrze tym lepsze...
i tak zdewastują :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #7 Ocena: 0 2013-10-12 23:20:00 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2013-10-12 23:20:28 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2013-10-12 23:25:08 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Netta6 | Post #10 Ocena: 0 2013-10-13 07:13:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
My kupiliśmy kuchnie indukcyjną i choć garnki drogie to bardzo sobie ją chwalę. Autorce postu sugeruję aby kupiła ceramiczną i ubezpieczyła ją. Ja za swoją płytę płacę 3 funty miesięcznie (ubezpieczenie full). Po 13 miesiącach użytkowania nam pękła i wymieniono nam sam blat. W innym przypadku musiałabym kupić nową płytę bo koszt wymiany samego blatu był sporo wyższy niż nowa płyta.
Pod wynajem sporo osób robi tak, że nie ubezpiecza płyty ale jak lokatorzy ją uszkodzą to odciągają jej koszt od depozytu. |