Cytat:
2017-04-01 10:40:15, nEUROn napisał(a):
Podłoga pod terakotę w kuchni zrobiona z poziomami na rogach różnica 6cm.
Ja nie mogłem zrozumieć skąd się wzięły dwa centymentry róznicy u mnie w kibelku. Okazało się, że ktoś już kiedyś wymieniał floorboardy, ale ... nie usunał porządnie starych w rogach. Popelina na maxa...
Wczoraj wierciłem sobie dziurkę na wentylator w łaziece. Spodziewałem się problemów (wicie-rozumicie, wiercenie w zel-betonie, przykre doświadczenia z Polski) i.... Przeiwercenie 35 cm zajęło mi dokładnie...minutę. A dlaczego aż tyle? Bo dwa razy musiałem wyciągać ten owal z kosza diamentowego. Udaru nawet nie włączałem, bo i po co..
Poprzedniemu majstrowi kąty w scianach trochę nie pasiły (cholerna wanna ma kąty proste). No to wziął i młotkiem wyciosał płytki tam gdzie chciał schować kawałek wanny. Na to oczywiście nieestetyczny blob silikonu.
Hydraulik też był niezły majster. Okazało się, ze po usunięciu elektrycznego bojlera, zostawił podłączone rurki z ciśnieniem w kanciapie, która mi służy za szafę.
O braku silikonu/uszczelniacza dekarskiego (jeszcze tu nie odkryto takowego wynalazku) pomiędzy dachem a rynną też tylko wspomnę, bo temat świezy i z wczoraj (Chciałem tylko przeczyscic rynnę... )
Ale wiecie co? Warto było rozpieprzyć wszystko i zbudować od nowa.
Nie mam już pożółkłego sznureczka w kiblu! Jest normalny włącznik na zewnątrz.

Chcieć to znaczy móc!