MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-08-20 15:01:05 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #2 Ocena: 0

2013-08-20 15:06:04 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Filtr na cala chate za 3 stowki to bedzie jakas lipa raczej i roznicy nie bedzie, a pozatym filtr spowalnia przeplyw wody, wiec z zabojczym cisnieniem w uk, to wanne wody sobie nakapiesz przez dwa dni.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-08-20 23:31:08 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2013-08-20 23:40:01 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2013-08-20 23:31:08, ie2ox4 napisał(a):
Mówisz że filtr wpływa na ciśnienie... No to trza wodociągi powiadomić o zamontowaniu, bo ciśnienie im siądzie...

...wodociagom skoczy, kosztem "zblokowanego filtrem" odbiorcy. "praw fizyki Pan nie zmienisz..." *DANCE*

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2013-08-21 04:48:00 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

fakt że tu ciśnienie wody w magistrali jest śmieszne, do tego często główne ujęcie wody jest zaledwie kilkanaście mm!

Dla porównania w Polsce jest to 25 a nawet 35mm!

Ciśnienie wody jest wystarczające by bez dodatkowych pomp wtłoczyć wodę na 4 piętro.
Tu z trudem ciurka na 1 wsze.

Gdy założysz filtr to zblokujesz przepływ.
Ale jest rozwiązane. Założenie pompy za filtrem która będzie się włączała w momencie gdy ktoś odkręci kran czy spuści wodę.

Nie wierzę że filtr za 300 funtów nada się do aż tak intensywnego uzycia.

Trzeba by sprawdzić sprawność takiego filtra

czyli
ile litrów na minutę
Ile tysięcy litrów na jednym wkładzie, bo przecież filtr się zatyka, albo po prostu przestaje działać.

Jezeli mówimy o filtrach dających wodę podobną do wody destylowanej, to też nie jest do konca dobry pomysł.
Bo mimo wszystko potrzebujemy minerały zawarte w wodzie.

Fakt że mycie czystą wodą jest bardziej efektywne, stosuje się to do mycia okien, ci goście z tymi szczotkami na dłuuugich kijach.

Ja zastanawiam się nad taką instalacją na samochodzie do podłączenia do maszyny czyszczenia dywanów.

Ale ciągle jestem na etapie kalkulacji, bo przy przepływie 20 litrów na minutę, może się okazać że będzie to zbyt kosztowne.

Ale generalnie sam pomysł zalożenia i eksploatacji fitrów z odwróconą osmozą w domu na głównym ujeciu jest możliwy do realizacji, ale bardzo kosztowny w realizacji i przedewszystkim w eksploatacji.

A co do chloru to w Uk chyba się nie stosuje, tu woda chyba jest ozonowana. Ale nie jestem pewien.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #6 Ocena: 0

2013-08-21 05:00:53 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-08-20 13:31:05, maxy7 napisał(a):
Cytat:

2013-08-20 08:54:04, agarudii napisał(a):
Ja mam baterie w kuchni odrazu z filtrem( trzeci przelacznik jest) ale to tylko do gotowania. Bateraia ok 250f + cena filtrow do wymiany.

Na glowna rure, to ci chyba w tysiace funtow taka impreza pojdzie.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>agarudii</i> 20-08-2013 08:56 ]

Tez tak myslalem ale znalazlem jeden za &pound;300, link poniezej, ktory niby jest na caly dom . Przynajmniej tak jest w opisie produktu. Chcialbym wiedziec czy ktos mial cos podobnego montowane I czy rzeczywiscie odczul roznice w jakosci wody , szczegolnie chodzi mi o poziom chloru.

http://www.healthy-house.co.uk/product/standard-wholehouse-water-filter-system

To zwykły filtr węglowy, czytli tzw węgiel aktywny.

O takiej pojemności węgla aktywnego, to ja stosowałem do filtrowania wody w akwarium.

Fakt usunie sporo toksyn,
nie prawdą jest że usuwa kamień z wody

I bzdurna jest podana jego sprawność, przy tak niewielkiem wkładzie to moment będziesz miał wodę jak bez filtra.

chyba że podają wydajność efektu placebo.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2013-08-21 07:35:46 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Krak filtr odwroconej osmozy mam w pl. woda ekstra, tylko ze te filtry maja duuzo " straty" w wodzie. Ja juz dokladnie nie pamietam, ale np na 10l wody filtrowanej ok 3 litrow idzie w scieki. U nas tez byl wlasnie pomysl zalozenia na glowna rure, ale padl ze wzgledu na te straty. To bylo w sumie jakies 20 lat temu ( filtr dziala do tej pory :-o, jest serwisowany) wiec dzisiejsze moga dzialac inaczej.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #8 Ocena: 0

2022-08-16 13:30:04 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Ja od dawna używam filtru Brita. Wiadomo, że nie usuwa całego syfu, ale lepszy niż nic. Najlepsze filtry są od Zięby i taki zamierzam zainstalować. Usuwa nawet glifosat i nie ma równego sobie. Jakby było to poczytane za reklamę, to można notkę usunąć. Ale jak tu dzielić się informacją, bez informacji o produkcie?
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Antyszczepan

Post #9 Ocena: 0

2022-08-16 14:01:14 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-07-2022

Cytat:

2022-08-16 13:30:04, niebieskieucho napisał(a):
Ja od dawna używam filtru Brita. Wiadomo, że nie usuwa całego syfu, ale lepszy niż nic. Najlepsze filtry są od Zięby i taki zamierzam zainstalować. Usuwa nawet glifosat i nie ma równego sobie. Jakby było to poczytane za reklamę, to można notkę usunąć. Ale jak tu dzielić się informacją, bez informacji o produkcie?

"Najlepsze filtry są od Zięby" - *ROFL*:-]:-]*ROFL* gościu zrobiłes mi dzisiaj dzień hahahahha

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2022-08-16 14:21:36 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-08-16 13:30:04, niebieskieucho napisał(a):

Jak by Zieba sprzedawał swoje odchody to by byś jadł jak pelikan bo wtedy byś zaszczepił jego florę bakteryjna a ta wiadomo ze jest na najwyższym poziomie

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 16-08-2022 14:25 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,