MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

noelka

Post #1 Ocena: 0

2013-07-13 08:46:32 (12 lat temu)

noelka

Kobieta

Z nami od: 03-07-2013

dzkieki za wpisy:)
fajnie jest poczytac o doswiadczeniach innych.
moj maz ma dobrego znajomego ktory ma tu mala firme budowlana skladajaca sie z ok.6 osob. Bedziemy wiec chyba go prosic o zrobienie remontu, ale troche sie boje, ze jak przyjdzie do poprawek, albo jakichs fuszerek to znajomosc meza moze sie pogorszyc. A wiem, ze na pewno kilku z tych chlopakow lubi sobie piwkowac w czasie pracy;/
Co do remontu to wstepnie oszacowalam ze bedziemy musieli wydac 20-30tys.
Jak tylko prawnicy zaczna dzialac i wszystko bedzie ok z naszym kredytem ( odpukac)to wezmiemy kolege na chate zeby dokladniej oszacowal kosztorys.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

saramaj3

Post #2 Ocena: 0

2014-02-04 12:28:57 (11 lat temu)

saramaj3

Kobieta

Z nami od: 04-02-2014

częsc
czy jestescie juz po remoncie? Będe wdzęczna za wszystkie informacje,koszty ewetualnie uwagi odn ekip remontowych
My tez planujemy kupić domek ale kompletną ruinę i mimo bardzo niskiej ceny obawiam sie kosztów reontu

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #3 Ocena: 0

2014-02-04 16:54:32 (11 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Bardzo przydatna strona przy wszelkich remontach i naprawach: ratedpeople.com
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-03-14 15:08:53 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-03-14 15:14:37 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-03-14 15:19:34 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-03-14 18:26:36 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-03-14 19:08:38 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Flames

Post #9 Ocena: 0

2014-03-15 08:37:28 (11 lat temu)

Flames

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2007

Mnie remont wyniosl ok 27 tys. Nowe podlogi, lazienka, dobodowka , piec, kaloryfery, elektryka, usuniecie dwoch kominow, malowanie tynkowanie itd kupa roboty, kurzu,... Ale warto bylo, nigdy wiecej takich remontowekipe mialem polsko angielska,
co nas nie zabije to nas wzmocni

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

mata-tygrys

Post #10 Ocena: 0

2014-06-11 19:13:05 (11 lat temu)

mata-tygrys

Kobieta

Z nami od: 09-06-2014

Fajny wątek.My także jesteśmy z mężem w połowie drogi jeśli chodzi o remont pierwszego domku.U nas tak się złożyło,że odpadły nam koszty robocizny- wszystko robimy sami,głównie mój ślubny.Ja mam wykształcenie plastyczne więc wykreowanie wnętrza jest moim zadaniem-:)i ogromną przyjemnością zarazem!Gdy patrzę na nasz domek to widzę,że z ruderki zaczyna powstawać coś zupełnie innego-:)Nie będę pisała o kosztach bo są naprawdę małe-mamy skromny budżet,ale sporo kreatywności.Mnóstwo rzeczy kupiliśmy z tzw.drugiej ręki,ale koszty tych zakupów są nieporównywalnie niskie,więc jeśli lubicie szperać w necie to polecam ogromnie tę metodę.Mi udało się upolować 100m2 dębowego parkietu(miał 2 lata i wygląda jak nowy) za 500f,dębową kuchnię kupiliśmy za 800f- wraz ze sprzętem Bosha - lodówką,gazowym piekarnikiem,zmywarką i pralką.Kuchnia jest 3 letnia,ale musieliśmy ją przywieść z Londynu.Udało nam się także zakpić przepiękny wiktoriański kominek wraz z kafelkami za niecałe 30 funtów- także w Londynie,również piękne tapety Laura Ashley kupiliśmy w firmowym sklepie po okazyjnej cenie.Dlaczego o tym piszę?Ponieważ może komuś przydadzą się takie informacje,nie każdy ma tyle kasy by kupować w sklepach-:)Dlatego moja rada jest taka by szukać okazji.Jeśli macie czas-:)I zacięcie do wystroju wnętrz.To na co warto zwrócić uwagę przy kupnie domku to okna,ogrzewanie( u nas i okna i ogrzewanie było Ok,nowy bojler i kaloryfery),ja zwracam zawsze uwagę czy dom nie jest zagrzybiony,i ewentualnie na ściany( czy są w miarę proste,można sprawdzić poziomicą,ale to oczywista oczywistość,my także zwróciliśmy uwagę na to,że rury ogrzewania są miedziane,i w jakim są stanie.My także zrywaliśmy wszystko do gołej cegły,tynkowaliśmy każdy pokój.Układaliśmy dębowe podłogi,musieliśmy zaaranżować kuchnię.To co nas tutaj czekało to przerobienie elektryki.Niekoniecznie przerobienie,co zainstalowanie dodatkowych gniazdek-zwracajcie i na to uwagę- gdyż nam to umknęło,a okazało się,że w salonie są jedynie 2 gniazdka.W sypialniach na górze tylko po jednym podwójnym-P.Nas czeka nas jeszcze remont łazienki( była glazura od góry do dołu,ale tak brzydka,że bolały oczy więc wszystko poszło do skipu). Chcemy mieć okno w kuchennym dachu-:),gdyż w kuchni znajdującej się w dobudówce jest jedno okno i za mało światła.Zabieramy się obecnie za remont poddasza-nasz domek jest malutki-ma jakieś 75m2- z poddaszem będzie około 90m2 a taka powierzchnia już nas zadowala.Na co jeszcze warto zwrócić uwagę kupując dom to położenie ogrodu,czy jest od strony południowej.W naszym miasteczku są ogrody od strony północnej,i nie ma tam prawie słońca.Więc jak Ktoś kocha słońce to byłoby mu nie za wesoło.To nie jest do końca tak,że wszystko kupiliśmy tanio.Dość sporo wydaliśmy na tapety,lepsze farby,antyczne meble(itd). Chciałam Was zachęcić- szczególnie te osoby,które nie są krezusami,byście nie bali się remontu i szukania okazji.Szczególnie jeśli Wasz mężczyzna ma smykałkę do prac budowlanych;P.To troszkę droga przez mękę,ale zarazem przygoda życia.No i te uczucie zasypiania we własnym domu.Bezcenne.Tak samo jak wieczory przy kominku.Czy poranna kawa we własnym ogródku-:)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,