MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2012-12-29 16:22:49 (12 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Kupiłem ten rekomendowany przez Aneczkaz1 i już mi kilka tych pojemniczków wody ściągnęło z domu. Najpierw trzymałem to 1 dzień przy schodach koło łazienki i załączał się niekidy, potem wstawiłem do łazienki i chodzi prawie na okrągło.
Dziękuję za pomoc :-)
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

andreek

Post #2 Ocena: 0

2012-12-29 16:38:06 (12 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2012-12-29 16:22:49, ChrisCov napisał(a):
Kupiłem ten rekomendowany przez Aneczkaz1 i już mi kilka tych pojemniczków wody ściągnęło z domu. Najpierw trzymałem to 1 dzień przy schodach koło łazienki i załączał się niekidy, potem wstawiłem do łazienki i chodzi prawie na okrągło.
Dziękuję za pomoc :-)

ChrisCov, tylko teraz uważaj aby ci całej wody nie ,,wyssał'', bo nie będziesz miał się w czym umyć:-P.:-D A poważniej, to daj znać czy ci to dużo pomogło i co się zmieniło w klimacie twojego domu:-). Tez myślę o kupnie tego urządzenia:-8. Pozdrawiam.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-12-29 23:23:07 (12 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Na grzyba tylko galeria obrazów i wiewióra.

Do góry stronyOffline

Kapiszon

Post #4 Ocena: 0

2013-01-13 20:42:16 (12 lat temu)

Kapiszon

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2011

Mam pytanie odnosnie urzadzenia o ktorym mowa. Mieszkam w 2 bed flat i dzien w dzien mam zaparowane okna. Mysle by w najblizszym dniu zakupic to urzadzenie. Skoro jednak wszyscy pisaliscie, ze warto zakupic mocniejsze urzadzenie to zastanawiam sie czy mocniejszy odpowiednik
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4111067.htm
nie bylby lepszy. Zastanawia mnie jednak brak opinii. Ale tu se mysle, czy w ogole taki mocny mi potrzebny. Cana to zaledwie 10 Funtow wiecej.

Do góry stronyOffline

ivy___

Post #5 Ocena: 0

2013-01-13 23:17:57 (12 lat temu)

ivy___

Kobieta

Z nami od: 11-01-2013

Jesli chodzi o dehumidifier to taki sprzet mozesz zostawic na auto i bedzie sie wlaczal sam w zaleznosci od wilgotnosci. Uzywalam de Longhi(DEC10) juz 7 lat temu (w 600 letnim domu, byla wilgoc jak diabli)potem kupilam taki sam do polski, dom po remoncie nie mogl w zimie wyschnac i to uratowalo go przed grzybem. Grzyb jest rakotworczy i trudno go wyplenić. Jak sie nie ma izolowanych scian to bedzie to bardzo trudne. Są farby ktore chronia przed pojawianiem się grzyba, oparte na zwiazkach chromu, ale mogą powodowac alergie (po wyschnieciu juz nie powinny). Jesli chodzi o usuwanie grzyba, jesli nie chlor to stęzona woda utleniona go usuwa. Mozna dostac to w postaci zwiazku mieszanki h2o2 i na2co3, ktora da wiecej wolnego tlenu, ktory zabija grzyba. Trzeba uwazac bo zastosowany na duze skupisko grzyba spowoduje uwolnienie sporow i problem bedzie jeszcze wiekszy. Najlepiej nie doprowadzac do powstawania. pozdrawiam
Energia podąża za uwagą.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ivy___

Post #6 Ocena: 0

2013-01-13 23:28:47 (12 lat temu)

ivy___

Kobieta

Z nami od: 11-01-2013

Cytat:

2013-01-13 20:42:16, Kapiszon napisał(a):
Mam pytanie odnosnie urzadzenia o ktorym mowa. Mieszkam w 2 bed flat i dzien w dzien mam zaparowane okna. Mysle by w najblizszym dniu zakupic to urzadzenie. Skoro jednak wszyscy pisaliscie, ze warto zakupic mocniejsze urzadzenie to zastanawiam sie czy mocniejszy odpowiednik
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4111067.htm
nie bylby lepszy. Zastanawia mnie jednak brak opinii. Ale tu se mysle, czy w ogole taki mocny mi potrzebny. Cana to zaledwie 10 Funtow wiecej.

Tak patrze wlasnie na ten osuszacz i stwierdzam ze jest drogi i ma maly pojemnik na wode jak na swoją moc (ktorej nie podają) onzacza to ze bedzie sie szybko napelnial, pobieral duzo prądu a ty bedziesz latac i wylewac wode. Niby wszystko ok, ale weź pod uwage ze dom ma swoj naturalny mikroklimat i calkowicie wilgoci usunąc sie nie da. Bardziej polecam ktorys z delonghi (i tanszy).
Energia podąża za uwagą.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #7 Ocena: 0

2013-01-14 01:10:14 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-12-23 22:29:00, ChrisCov napisał(a):
Ale to jest mocne, ciągnie 360W i ma obsłużyć 4-bedroom house. Ja mam tylko 2 ;-)

To się wyłączy szybciej.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Sawanna

Post #8 Ocena: 0

2013-01-14 08:47:08 (12 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

No a jak wygląda sprawa "prądożerności" przez te urządzenia?
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

zaczarowany_pan

Post #9 Ocena: 0

2013-01-14 09:07:23 (12 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

gdzies czytalam hipotetyczne wyliczenia dla urzadzenia 250w i kosztu pradu za kilowat 12p. W tym przypadku bedzie to 3p za godzine.
Nie znam mocy swojego, ale od jesieni codziennie chodzi min 8h w sypialni a roznicy nie widze w rachunkach. Zreszta w mieszkaniu jest przez to automatycznie cieplej.
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #10 Ocena: 0

2013-01-14 10:02:57 (12 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Witam :-) jesli chodzi o grzybka to i ja mam male pytanko, jak w sytuacji powstania grzyba powinna zareagowac agencja? dodam ze grzyb jest na calym suficie w lazience, w dwoch sypialniach dosc duzo go wylazlo i w jednej mniej. wiem ze moglabym zmyc, pomalowac i po problemie, ale rzecz w tym ze mamy nie szczelny dach i wiem ze on zaraz wroci, zreszta przy wynajmowaniu domu (wiedzielismy ze byly problemy z dachem i z grzybem) powiedziano nam ze ta sprawa jest zalatwiona i grzyb zostal skutecznie zwalczony, a dach naprawiony co nie jest prawda. Pani z agencji powiedziala ze poprzedni lokatorzy nie otwierali okien stad ten grzyb, ja mam okna pootwierane wszedzie caly czas, poprzednicy mieli problem tez z grzybem na dole cale sciany byly nim pokryte, u mnie na dole nigdzie nie ma sladu grzyba!! A u gory katastrofa, wyslalam do agencji maila i nic ! zadnej odpowiedzi, dwa miesiace temu byla agentka zrobila zdjecia powiedziala ze sprawe zalatwi, po dwoch tygodniach powiedziala ze nie zalatwi i rozlozyla rece, teraz nawet nie raczy odpisac na maila,pomijajac to ze mieszka na przeciw w domu !dzis wysylam drugiego z informacja ze ostro sie biore za to i ze pojde gdzie trzeba, myslicie ze to pomoze? Richmond mi wskazala droge jakis czas temu, ale wiadomo najpierw chcialam dac im jeszcze jedna ostatnia szanse, oraz wyslac wiadomosc aby miec jakies zabezpieczenie ...

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,