MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 10 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2013-04-01 21:49:16 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2013-03-30 07:06:34, olamakowska napisał(a):
A duzo kosztuje wymiana back boiler na kombi i czy duzo z tym pracy?
Pytam bo mamy zamiar zlozyc oferte na dom i tam wlasnie jest back boiler z gas fire, ktorego chcielibysmy sie pozbyc.

Zalezy jaki masz system i czy chcesz go wymienic caly

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomeko2

Post #2 Ocena: 0

2013-04-05 22:32:53 (12 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Dzieki za pomoc , teraz wsyztsko dziala sprawnie mam 21 stopni i wogole nie wylaczam jeszcze tylko ten tydzien i bedzie ciepło na zewnatrz ;)

Wymaina u mnie 1900 , boiler chyba kosztuje cos ok 650 f chciałem miec na strcyhu bo nie chcialem hałasu , nie kazdy fachowiec chcial to zrobic ( koszt ok 200 f wiecje niz w domu )
Robili to 4 dni ( dwie osoby )

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2013-04-05 22:43:10 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

to jest kwota łączna razem z boilerem? Czy tylko praca,a boiler to dodatkowe koszty?

Do góry stronyOffline

marta0604

Post #4 Ocena: 0

2013-07-03 18:18:00 (12 lat temu)

marta0604

Kobieta

Z nami od: 03-07-2013

To pewnie głupie pytanie, ale wynajęłam dom i nie wiem, co mam zrobić, by nie włączając ogrzewania mieć gorącą wodę w kranach (w kuchni i łazience). Ogrzewanie jest gazowe. Sytuacja wygląda tak, że w kuchni jest taki bojler jakby gazowy, wiszący i tam się pali cały czas ogień. Jest to raczej stary złom, bez żadnych przełączników, zaworów, posiada tylko jakby zapalnik do płomienia i pokrętło z cyferkami. Na górze w jednej sypialni jest taki wielki bojler na wodę i zaraz obok na ścianie elektroniczny programator. Można nim wklikać np. kiedy chcę mieć włączone ogrzewanie, można też niby ustawić, że grzeje samo ogrzewanie albo samą wodę w kranach, ale jak kliknę na same krany to i tak nie grzeje Dopiero jak kliknę też ogrzewanie to i woda ciepła w kranach się pojawia. Ten bojler wtedy wydaje odgłosy bulgotania, słychać, że woda się w nim zaczyna podgrzewać. Na dole jakby tego bojlera jest pokrętło takie bardzo podobne do pokręteł przy kaloryferach, można przekręcić na cyferki 5,4,3,2,1 i zimne czyli taką gwiazdkę. Natomiast na ścianie w hallu wisi jeszcze pokrętło od temperatury - taki chyba termostat. Jest chyba zaprogramowany na temperaturę 18 stopni. Jak pokrętło przekracza te 18 stopni i włączę ten programator, żeby się wszystko grzało, to właśnie to bulgotanie w bojlerze się odzywa, a woda skrapla z jakiejś rurki na zewnątrz domu (chyba od ciśnienia wody to zależy). I co mam włączyć/wyłączyć/przycisnąć/przekręcić, żeby przy np. 25 stopniach pięknej temperatury na dworze nie musieć włącząć ogrzewania, a mieć w kranach ciepłą wodę?? No nie mogę tego ugryźć - pomóżcie, bo teraz nie potrzebuję ogrzewać całej chałupy, ale gary bym chciała umyć ciepłą wodą!! Dzięki za wszelkie podpowiedzi! Dodam, że nie da rady przerobić opcji, by pozakręcać pokrętła przy kaloryferach, bo w salonie są zabudowane, a w mojej sypialni jest w ogóle zepsuty i plumber kazał nie ruszać :/

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2013-07-03 19:31:34 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Komputer też masz zepsuty.

Na kaloryferach ustawiasz tylko temp tuż przy grzejniku i jaki ma być mniej więcej przepływ wody przez niego.

O ile nic nie jest zepsute to po prostu na piecu masz dwa włączniki, jeden od wody, drugi od grzania.

Choć może być i takie rozwiazanie ze gorąca woda leci do zbiornika gdzie nagrzewa wodę.
Przed zbiornikiem jest zawór 3 drożny, z zasilania dzieli wodę albo na podgrzewanie boilera, albo kaloryfery w zależności od temperatury wody w baniaku.

U nas spec od chec wsadził kawałek krążka żeby ograniczyć przepływ i tym sposobem raz woda była szybko a raz można było czekać pół dnia, w zależności od tego jak się ustawił krążek.

po prostu sobie przygotował robotę :>

Ale teraz zazwyczaj jest własnie piec z podwójnym obiegiem,
I jest jeszcze sterownik elektroniczny.

Bez dokładnego opisu, jakiś zdjęć to ciężko, bo jak chodzę po domach to zawsze jest łamigłówka jak włączyć ciepła wode.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

NoNickname

Post #6 Ocena: 0

2013-07-03 20:04:20 (12 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2013-07-03 18:18:00, marta0604 napisał(a):

Natomiast na ścianie w hallu wisi jeszcze pokrętło od temperatury - taki chyba termostat. Jest chyba zaprogramowany na temperaturę 18 stopni.

Właśnie to pokrętło ustaw na 0,a jak nie masz zera to na 1 i sprawdź czy grzejniki zostaną zimne.
To pokrętło powinno włączać i wyłączać grzejniki... u mnie tak jest.
Reszty nie ruszaj,bo narobisz sobie kłopotów.
Jak ja swego czasu zaczęłam bawić się wszystkimi przełącznikami,to przez parę dni nie mieliśmy ani ciepłej wody,ani ogrzewania *CRAZY*

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-07-03 20:08:53 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2013-07-03 21:25:27 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

to po turecku pisane?

Do góry stronyOffline

Becia7

Post #9 Ocena: 0

2013-10-15 14:06:48 (12 lat temu)

Becia7

Kobieta

Z nami od: 13-08-2009

Witam
Mój piec ciągle grzeje pomimo,że na termostacie ogrzewanie jest wyłączone. Grzeje powyżej ustalonej temperatury.Wie ktoś w czym tkwi problem? To wina termostatu czy pieca? Piec to Baxi a termostat myson MPRT.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-10-15 18:27:55 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,